Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Ja nie mogę odpalić SH III na win 7 , Przy próbie uruchomienia mam komunikat - błąd systemu zabezpieczeń , gra wymaga win xp itp.
Path starforce - no instaled protection drivers found to update
Imię: Lukasz
Ulubiona Gra: Silent Hunter / il2 / Eve online
#24 Wysłany: 15 Marzec 2010, 11:44
u mnie już działa bez problemu okazało się ze chodziło głownie o skalowanie monitora , musialem zmienic na nvidia scalling i odpaliło
ciesze sie już rozgrywką
jeszcze zostało mi jedno pytanie
korzystam z nastepujących modów :
gwx3/Olc GUI mk2 / thomsen sounds / sh3 res fix/
gram w 1680 x 1050 wszystko MAX jednak zastanawia mnie czy w przypadku tego OLC gui i hardcorowej optyki te rozciagniete 3d objecty i cale 2d gui mają wpływ na moje celowanie ? grałem juz na hardcorze bez map contact i no sub marker ale teraz jakoś wyjątkowo mi nie idzie trafianie
Poszukaj dobrze na forum już był opisany ten problem ,nie powiem Ci dokładnie ale jak poszukasz to znajdziesz bo wiem że temat był już poruszany.
Odpaliłem wkońcu niestety okazało się że mam pierwsze wydanie , starforce path nic nie da, Ubisoft nie przewiduje żadnych poprawek w tym temacie do SH3 .
witam, mam wspomniany problem z włączeniem SH3 na Viscie.
Zainstalowałem, zainstalowałem patch, zainstalowalem GWX i wywala mi problem ze zgodnością. Urachamiałem ze zgodnością z XP, w trybie administratora i ciągle ten sam komunikat. Chciałem zaktualizować star-force, ale wyświetla mi, że nie ma co aktualizować... ma ktoś jakiś pomysł?
Gra w Polskiej wersji językowej (używka z allegro), chyba jeden z pierwszych rzutów bo kolekcja klasyki to to nie jest,a i patch 1.4 dał się zainstalować.
tyle szukałem tej gry,w końcu na allegro kupiłem i teraz taki problem
Ostatnio zmieniony przez szmiglo 19 Kwiecień 2010, 16:12, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Piotr
#31 Wysłany: 25 Grudzień 2010, 15:00
Cześć, przepraszam za odgrzebanie tematu.
suicidal napisał/a:
Odpaliłem wkońcu niestety okazało się że mam pierwsze wydanie , starforce path nic nie da, Ubisoft nie przewiduje żadnych poprawek w tym temacie do SH3 .
Mam pytanie, jak udało ci się uruchomić grę? Też mam pierwsze wydanie i Windows 7 64 bit. Kupiłem kilka lat temu ale okazało się, że mam za słaby sprzęt, żeby komfortowo pograć i SH3 trafił na półkę. Teraz na nowym komputerze nie da rady odpalić gry, ani updatować starforce bo to stara wersja. Czy wystarczy zdobyć obraz płyty z kolekcji klasyki i zainstalować z moim kluczem, a potem updateować starforce? Czy pozostaje mi kupno kolekcji klasyki (czyli po raz drugi tę samą grę) albo instalowanie Windowsa XP? Tego drugiego wolałbym uniknąć, bo miałem 7 zainstalowany i brak płyty w razie gdyby poszło cos nie tak. Przyznaję, że bardzo się zawiodłem na Ubisofcie.
Edit:
Jeszcze jedno pytanie: czy warto grać w "gołego" SH3, czy lepiej od razu z modem jak GWX?
Ostatnio zmieniony przez Glymbol 25 Grudzień 2010, 15:02, w całości zmieniany 1 raz
Witam, tak się złożyło że na pierwszym poście już proszę o pomoc...
Od razu piszę że próbowałem wszelkich metod z forum na rozruch SH III włącznie ze zgodnością do XP SP3 i uprawnieniem admina. Starforce jest ten z linka Marco, zmieniałem też ustawienia panelu nvidii i pliku main w folderze SH3 w moich dokumentach...
Przy włączeniu gry fakt, pasek gry ładuje się do końca lecz zaraz wywala mnie do windy bez specjalnego komunikatu:
Imię: Olamagato Pomógł: 4 razy Wiek: 54 Dołączył: 03 Paź 2005 Posty: 253 Skąd: z piekła rodem
#33 Wysłany: 23 Grudzień 2011, 20:20
Trochę stare, ale problemy z uruchamianiem sh3 na win7 i Viście może rozwiązywać Spolszczenie GWX 3.0 z uruchomionym patchem grafiki dla XP (w katalogu opcji) i następnie włączoną opcją "GWX - Hardcode Fixes". Opcja ta bazuje na kodzie exe pochodzącym z premierowej polskiej wersji 1.2 (EMEA) ze starforcem (po spatchowaniu do 1.4 oczywiście). Udało mi się uruchomić GWX w sytuacji nie uruchamiającego się SH3.
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#36 Wysłany: 25 Lipiec 2012, 16:32
odkopuje temat mam ten sam problem żadne starforce nie pomagają. Mam windowsa 7 64bit i sh3 z pierwszej serii jaka wyszła jeszcze 1.2 docelowo chce zainstalować gwx no ale najpierw musi być to grywalne. Chciał bym poprosić o pomoc w szczególności kolegów którzy mieli taki problem i go rozwiązali.
_________________ Nie Unterbrechen Sie den Feind, als Fehler zu begehen
Imię: Olamagato Pomógł: 4 razy Wiek: 54 Dołączył: 03 Paź 2005 Posty: 253 Skąd: z piekła rodem
#37 Wysłany: 25 Lipiec 2012, 20:29
Za jakieś 3 dni będę instalował SH3 na swoim nowym lapku z Win7 x64, więc w ciągu tygodnia będę w stanie odpowiadać na wszelkie problemy z ewentualnie nie działającym GWX/PL w tym systemie.
Na dzisiaj możesz poczytać wszystkie komentarze jakie są na stronie spolszczenia lub tu na forum - wiele z osób zapewne miało problemy jakie ty masz i je rozwiązali.
Imię: Romek Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Maj 2007 Posty: 137 Skąd: Piotrków Tryb.
#39 Wysłany: 26 Lipiec 2012, 11:44
Odpalenie SH3 na Win7 64-bit to droga przez mękę. Sam się cholernie umęczyłem zanim udało mi się zainstalować i niestety, żadna z podanych tutaj rad nie okazała się skuteczna. Starforce cholernie utruł mi życie przy instalowaniu. Ostatecznie udało mi się, ale... sposobu opisać nie mogę, bo nie jest on zgodny z EULA gry
W sumie jestem ciekaw czy steamowa wersja SH3 sprawiałaby problemy...
Mnie wydaje się, że problem jest z wykrywaniem CD. Bo wersja, co nie wymaga CD (dobra DVD), czyli np. Super$eller zasówa, aż miło.
Więc podejrzewam, że Steamowa co też nie wymaga CD, a jedynie STEAM ruszy. Choć pewnie będzie taki błąd, jak np. w Tropico 1, że po wyłączeniu gry, aby kolejny raz ją odpalić trzeba będzie resetować Steam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum