Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#1 Wysłany: 21 Grudzień 2011, 11:51 Problem z robieniem Screenów
To nie jest problem świeży u mnie. Bowiem odkąd kupiłem komputer, screenów np. w grach robić nie mogę.
Zawsze gdy przycisnę PrtSc - po wklejeniu do IrfanViewa widzę JEDYNIE własny pulpit. (screen z pulpitu)
Jestem użytkownikiem windowsa 7, a mój sprzęt to Asus 1215n
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#2 Wysłany: 21 Grudzień 2011, 12:52
A myślałes o innych programach "wiszących" w systemie jak np. ScreenHunter czy FastSone?
Swego czasu miałem problemy związane z przechwytywaniem klatek filmów - problemem okazała się tu karta nVidii - problem obszedłem ale już nie pamiętam jak, niestety.
Posiada nowej generacji dyskretny procesor graficzny NVidia ION
Technologia NVIDIA® Optimus™ w sposób inteligentny przełącza grafikę zintegrowaną i dyskretną, aby zapewnić najbardziej optymalne rozwiązanie w danej sytuacji, jednocześnie przedłużając żywotność baterii.
Ze strony ASUSa sterowniki do karty graficznej ION wersja 267[1].54 (starsze)
P.S.
Na PW przesyłam Ci mój niedokończony program „Scr2Img”. Za jego pomocą robię screen’y z patroli PS. Sprawdź czy robi screen’y (klawisz PrntScr lub Pause dla sekwencji obrazów), a później ewentualnie ściągnij i zainstaluj najnowsze sterowniki.
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#5 Wysłany: 25 Grudzień 2011, 09:37
nie no, dzięki za to info, niestety już to wszystko wiedziałem i sterowniki też mam nowe. Problem leży chyba gdzieś w ustawieniach karty (dostęp przez prawy przycisk myszkki na pulpicie)
ale programik przetestuję
Prawdopodobnie powodem są problemy z przełączaniem zintegrowanej grafiki i dedykowanej. Nvidia Optimus nie potrafi przełączać właściwie grafiki w przypadku niektórych programów lub gier. Zdarzało się nawet wyrzucanie do Windy.
W panelu sterowania NVidii, w menu Widok zaznacz opcję Dodaj ”Uruchom z procesorem graficznym” do menu kontekstowego
W ustawieniach 3D, w zakładce Ustawienia programów dodaj exek gry do listy uruchamianych z kartą NVidii. Dzięki temu będziesz mógł ręcznie, z menu kontekstowego skrótu gry na pulpicie uruchamiać grę. Wyjaśnione to jest w tych filmikach na Tubie.
#8 Wysłany: 30 Grudzień 2011, 08:35
to nic nie działa... ale mogę robić screeny w WOT - po update 7.0, są one zapisywane w specjalnym folderze.
choć na tym przykładzie mogą się wydać mocno zniekształcone:
(mi się wydaję że ten Sherman jest "krótszy" niż powinien)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum