Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Damian Pomógł: 3 razy Wiek: 28 Dołączył: 07 Maj 2011 Posty: 130 Skąd: Zabrze
#1 Wysłany: 26 Styczeń 2012, 09:39 lotniskowce w sh4
Witam , mam słabość do amerykańskich , jak i japońskich lotniskowców , chciałbym dowodzić na takim w sh 4 np. amerykański Yorktown albo Japoński Shokaku , wiem że w silent hunter 3 jest możliwość dowodzenia lotniskowcem graf zeppelin , właściwie to nim dowodzę , ale naszło mnie coś i chce po dowodzić Amerykańskimi bądź Japońskimi lotniskowcami w sh 4.
I z tond moje pytanie czy jest taka możliwość ?
_________________ ProGrin
Ostatnio zmieniony przez ProGrin 26 Styczeń 2012, 09:40, w całości zmieniany 1 raz
Proszę, zainwestuj w słownik ortografii... Albo jako młodzieniec wykorzystaj dobrodziejstwa autosłownika w przeglądarce internetowej. Naprawdę, nie można poważnie traktować takich wypowiedzi, w których błędy ortograficzne powodują wypalenie gałki ocznej...
litości...
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Ostatnio zmieniony przez PL_Daritto 26 Styczeń 2012, 13:40, w całości zmieniany 1 raz
Chyba tylko "tond" ale jestem dysortografikiem więc nie bardzo jestem miarodajny.
_________________ Ma Anglia Nelsona i Francja Villeneuve'a,
Medina-Sidonia w Hiszpanii żył,
A kto dziś pamięta Arenda Dickmanna?
To polski admirał, co z Szwedem się bił.
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#8 Wysłany: 27 Styczeń 2012, 17:27
widać nikt nie stwierdził że pływanie dużą bryłą, gdzie kontrolować to można co najwyżej karabin przeciwlotniczy jest ciekawe
Bo samolotów i tak kontrolować nie możesz (nie wiem nawet czy nie było by jakichś konfliktów związanych z tymi losowymi - choć to zależy czy startują one z lotniskowca,m czy po prostu pojawiają się na niebie)
Postrzelać - też nie postrzelasz - bo niby z czego coś tam niektóre CV miały, ale kaliber na kutry rybackie co najwyżej
Imię: Marek
Ulubiona Gra: symulatoty
#10 Wysłany: 30 Styczeń 2012, 18:52
Ciekawe też dostałem ostrzeżenie odnośnie ortografii, więc nasuwa mi się takie pytanie to jest FORUM POPRAWNEJ POLSZCZYZNY czy NASZEJ KOCHANEJ SERII GIER S.H.
Jestem osobą posiadającą dysleksję, ponad to jestem urzędnikiem państwowym i prawnikiem. Drodzy marynarze czy jak siedmiolatek będzie chciał pograć w sh to najpierw go zrugacie za błędy czy pomożecie? Dodam więcej zgodnie z regulaminem forum pkt 1 podpkt.1 niektórzy mogą czuć się urażenie. Ba jak admin by kogoś mocniej pocisnął, i ktoś by próbował dochodzić swoich racji przed sądem to życzę powodzenia bo kwalifikuję się to jako dyskryminacja.
Pozdrawiam
PS w trakcie pisania tego postu popełniłem 16 błędów :>>>
Ostatnio zmieniony przez Majtek80 30 Styczeń 2012, 18:53, w całości zmieniany 1 raz
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#11 Wysłany: 30 Styczeń 2012, 22:30
Jasne ze forum traktuje o min. grach ale bez wzgledu na wiek, wyznanie, kolor skory etc. zasady jakie panuja na tym forum sa dla kazdego takie same i nalezy sie do nich stosowac.
Wiekszosc z NAS ma bardzo wyostrzony zmysl, wychwytywania bledow w pisowni tego forum, i dlatego stad zabawne uszczypliwosci nie mozna nazwac nekaniem a juz napewno nie daje podstaw do czyjejs dyskryminacji dlatego ton Twojej wypowiedzi Majtek80 wydaje mi sie stanowczo przesadzony. Wazna sprawa, kolega ProGrin korzysta albo z Firefoxa albo z Chrome a tam podczas pisania postu sprawdza, wychwytuje i podkresla na czerwono bledy i czy to tak trudno przed wcisnieciem guziora WYSLIJ sprawdzic i poprawic bledy??
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#12 Wysłany: 30 Styczeń 2012, 22:41
Majtek80 napisał/a:
Jestem osobą posiadającą dysleksję, ponad to jestem urzędnikiem państwowym i prawnikiem.
Podejdę do tematu ze zrozumieniem (chociaż kolega jak chce to się stara, co widać na ostatnim poście w tym wątku):
Cytat:
Regulamin forum PS:
Wszyscy polscy użytkownicy forum podlegają tej samej ocenie w zakresie: poprawnej pisowni, ortografii i sposobu logicznego formułowania myśli. Nie jest stosowana żadna taryfa ulgowa dla użytkowników z różnymi dysfunkcjami w tym zakresie. Bez potrzeby nie używaj dużych liter i przestrzegaj netykiety.
To, co mnie bardzo, ale to bardzo irytuje, to kompletny brak ortografii. Każdy popełnia czasem błędy, ale (...) nie w każdym zdaniu po trzy razy!!
Weźże przeczytaj przynajmniej raz, co ci się udało nabazgrać i dopiero potem poślij, jeżeli masz pewność, że jest dobrze.
Stary ponoć nie jestem, młody już też nie (25 lat), ale jak chodziłem do szkoły to nie było jakoś tylu dyslektyków co teraz. Żeby nie było, nikogo nie chcę i nie chcemy urażać, ale chyba fajniej się czyta jak jest duża literka, są przecinki i kropki, prawda? Bana za błędy też nikt nie dostał, a że ktoś komuś zwraca uwagę to chcemy pomóc.
A nóż ktoś z (jeszcze dzieci) kiedyś będzie kimś wielkim. Dobre by było żeby umiał
poprawnie "ból" napisać.
Nawiązując do tematu, w DC była taka opcja ze można było dowodzić lotniskowcem
i kilkoma samolotami (maksimum 8) co prawda opcja dowodzenia niejako była tylko
na mapie, ale było z tego trochę frajdy. Polecam przeczytać opis z batalii (link poniżej)
tam jest opisany krótko atak samolotem na włoski pancernik. Polecam!
PS.
Co najlepsze sam miałem problemy z ortografii. A kto pamięta jak to się pisało po kilkadziesiąt razy słowo na poprawie dyktanda? Jeszcze czasem mam problem
jak coś poprawnie napisać i cóż słownik, albo wycwaniłem się i używam synonimów.
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 2 Luty 2012, 21:20, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum