Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#81 Wysłany: 26 Luty 2012, 11:17
Jacek już nieraz robił z proponowanych przez siebie modów paczkę jednego mega-modu do prostej i bezkolizyjnej instalacji.
Problemem jest tylko wybór odpowiednich modów i ich konfiguracja.
A że jest ich tysiąc to tylko dowodzi inwencji graczy.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#83 Wysłany: 26 Luty 2012, 12:51
PL_Daritto napisał/a:
PL_Andrev napisał/a:
A że jest ich tysiąc to tylko dowodzi inwencji graczy.
Hehe, no wybacz, ale dla mnie tak naprawdę dowodzi to tylko jednemu faktowi
SHV SUCKS
Pozwól Darek, że się nie zgodzę. Twórcy gry skopali sprawę - to jest fakt. Ale to czego nie można odmówić grze to potencjał do modyfikowania. Gra jest otwarta na pomysły, czego dowodem jest właśnie ta niezliczona ilość modów. Daje to ogromne możliwości, które są powoli wykorzystywane przez moderów.
SH5 dopiero teraz zaczyna być prawdziwym symulatorem.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#85 Wysłany: 26 Luty 2012, 23:31
PL_tes napisał/a:
Krotka pilka. Czy dalej trzeba klikac na ludziki zeby przechodzic miedzy stanowiskami?
Nie trzeba, ale można
Pozwól Darek, że się nie zgodzę. Twórcy gry skopali sprawę - to jest fakt. Ale to czego nie można odmówić grze to potencjał do modyfikowania. Gra jest otwarta na pomysły, czego dowodem jest właśnie ta niezliczona ilość modów. Daje to ogromne możliwości, które są powoli wykorzystywane przez moderów.
SH5 dopiero teraz zaczyna być prawdziwym symulatorem.
Jak najbardziej Jacku - szanuję Twoją i Andreva opinię na temat tej części i cieszę się, że możemy sobie polemizować - i to jest ok bo o to nam w dyskusji chodzi
Ale Ale! Wy nie przepadacie za SHIV a tu z kolei ja jestem prawie że bezkrytyczny bo SHIV rządzi hehe
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
#89 Wysłany: 11 Marzec 2012, 12:19
PL_tes napisał/a:
Jacek mozesz uaktualnic paczkie i wrzucic na serwer?
Trochę przy tym jest roboty, ale postaram się w najbliższym czasie to zrobić.
Imię: Michał Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Lut 2007 Posty: 330 Skąd: Pruszcz Gd.
#90 Wysłany: 7 Kwiecień 2012, 12:21
Również byłbym wdzięczny. Planuję wrócić do SH5, ale po długim czasie przerwy wizja przebijania się przez wszystkie tematy z modami i wybierania godnych uwagi mnie przeraża.
Imię: Maciej Pomógł: 3 razy Dołączył: 22 Maj 2006 Posty: 121 Skąd: Lublin
#91 Wysłany: 18 Kwiecień 2012, 11:08
Ja również dołączam się do prośby. Zamierzam rozpocząć przygodę z SH 5 i byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki. Obiecująco wygląda mod Horizon ale jeszcze przydzałyby się te zbliżające rozgrywkę do tej znanej z SH3
#92 Wysłany: 18 Kwiecień 2012, 11:38
Przepraszam, ale niestety chwilowo nie mam czasu by się tym zająć. Dopiero wakacje pozwolą mi powrócić do tematu.
Aczkolwiek chętnie służę radami
Lojalnie uprzedzam - dziś planuję zakup SHV. W końcu będę miał całą epicką sagę tej gry heh. Ale ale - znając moje możliwości rozumienia i przyswajania informacji o modowaniu niedługo pewnie polecą z mojej strony ciekawe pytania
Andrev, Cmd_Jacku - bądźcie gotowi hyhy
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
#94 Wysłany: 21 Kwiecień 2012, 10:11
Rady na już:
1. Po instalacji upewnij się, że gra została spatchowana do wersji 1.2 - wymaganego przez większosć modów.
2. Jeżeli zagrasz bez modów np. z ciekawości, to pierwszym pytaniem będzie "Jak można było skopać tak dobrą grę?"
3. Język załogantów ustawia się podczas instalacji - pomylisz się to reinstalujesz grę.
4. Wyłącz znaczniki wytrzymałości statków (ustawienia) - psują klimat.
5. Misje: uratuj U-110 kapitana Lempa.
Z zestawem modów możliwość zlokalizowania peryskopu okrętu podwodnego AI (bryzgi wody) a także widok wynurzającego się uboota z załogą (AI Sub Crew mod) daje niezapomniane wrażenia...
#97 Wysłany: 21 Kwiecień 2012, 20:57
30 zł!
Ta gra nie jest aż taka zła, żeby nie była warta 30zł.
Gra jest rzeczywiście słaba, ale bez przesady - można już się bawić do '45.
Grafiką do teraz można się zachwycać a modów setki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum