Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#1 Wysłany: 13 Kwiecień 2012, 22:38 Patrol nr 4 - Kiedy wilk otwiera oczy
Afrykanskie rowniny, niczym cmentarze wypelnione krzyzami poleglych zolnierzy, zapadaja sie same w sobie tulac sie do suchego piasku. Echo walk o Tobruk niesie sie przez sawanny-tym razem twierdza zostala zdobyta przez aliantow, jednak cena byla wysoka. Jednoczesnie w grudniu 1941 roku Ubootswaffe wysyla okręty do baz we Wloszech. Cel jest tylko jeden- przechwycic i atakowac kazdy okret wroga. Tymczasem wojska niemieckie szykuja sie do poteznej kontrofensywy. Walka o afrykanska ziemie rozegra sie na blekitnej wodzie. Slonce zachodzi za horyzont a noc budzi sie ze snu. Niedlugo bedzie zupelnie ciemno- wtedy wilk otworzy oczy...
ZADANIE: W kwadracie CJ87 plynie konwoj kursem poludniowo- wschodnim. Kilka poteznych tankowcow plynacych kilka mil za glownym konwojem. Obie grupy sa silnie chronione. Postarajcie sie zaatakowac wroga pod okryciem ciemnosci.
SD_whiskey111
PL_Hunter_Silent13 - KIA • J Class Destroyer "BR DD J Class#3" - 1 690
---------------------------------------------------
Razem: 1 690 BRT
janko175 - KIA
----------
11 torpedy wywalilem, dwie wybuchly przedwczesnie reszta pudla. Mialem taka okazje, wszedlem niepokojony w sam srodek konowju mialem czas ale mimo to nie udalo mi sie nic zatopic ani uszkodzic dopiero pod koniec DD mnie zlokoalizowaly i probowaly zatopic
SH3Img@13-4-2012_20.13.57_84_1024x1024_500KB.jpg no i to niebo
Plik ściągnięto 5 raz(y) 268.38 KB
SH3Img@13-4-2012_20.14.21_934_1024x1024_500KB.jpg z tym sloncem zachodzacym
Imię: Janek Pomógł: 4 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 318 Skąd: Cieszyn
#2 Wysłany: 14 Kwiecień 2012, 09:42
Misja z serii :Tylko dla cierpliwych" Po 1h40min się wynurzyłem i niemal w kompletnych ciemnościach zostałem zbombardowany przez samoloty , a liczyłem chodziaż na jakiś pojedynek altyleryjski z DD a tu nic . Nawet nie zdążlem obsadzić działa ,bo dostałem bombą zaraz po wynurzeniu .
_________________ " Jeśli słyszę bzykanie ,to znaczy ,że ktoś bzyka,a jedyny powód bzykania jaki ja znam to taki ,że jest się pszczołą"
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#3 Wysłany: 14 Kwiecień 2012, 12:27
Pytanie do Tesa ale tak szczerze, czy T3 się palił jak go trafiłeś???
Bo mi się wydaje że ze 2 podpaliłem
A no i jeszcze Cataline zestrzeliłem
1.JPG z odległości 3700m
Plik ściągnięto 12 raz(y) 36.16 KB
2.JPG Do plotek!!!!
Plik ściągnięto 10 raz(y) 30.36 KB
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Ostatnio zmieniony przez PL_Hunter_Silent13 14 Kwiecień 2012, 12:30, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#4 Wysłany: 14 Kwiecień 2012, 14:49
Nie palil sie. Na palacego zabraklo torped.
Tak wygladaly ostanie chwile tego tankowca (jak cos zobaczycie).
Fajka:
Misja tylko dla hardcorow. Autor zafundowal ponad 20km boczne podejscie w towazystwie samolotow. Misja dobra na kampanie w domowym zaciszu, a jezeli chodzi o multi to mozna sie dlugo i namietnie spierac. Swoja droga niezly pomysl aby dac oslonie 3 tankowcow w postaci 11 eskortowcow klasy elite. A ja tu sie zastanawiam czy dawac na misje 2-3 eliciaki.
Czyli lepsza od misji TESa, jak np. ta na XXI? To dobrze.
Jak to jest misja dla hardcorów, to są twoje, co mają wyższy poziom trudności.
Płynąłem kilka razy tą misję. I jest ciekawa. Chyba, że uważasz, że wszystkie misje mają być "na wprost od konwoju i słaba eskorta", bo w tym wypadku jakoś te "11 elite" nie obroniło tankowców, ani nie zatopiło 3/4 graczy. Zatopiły jednego (bo jednego samoloty dorwały)
Jakby Przemek strzelał celniej, to by jeszcze niezły tonaż przywiózł. Wiec?
A podejście boczne... W opisie widzę 2,5h i kurs konwoju. Więc co za problem?
Czy ja gdzies napisalem ze jest GORSZA? Aczkolwiek chyba mam prawo powiedziec, ze "specyficka" tej misji mi nie odpowiada, prawda?
Tego ci nikt nie zabrania. Ma prawo ci się nie podobać. Ale dlaczego od razu dla Hardcorowców?
Owszem. Misja specyficzna. Ma prawo się nie podobać. Tak samo jak mnie nie podobają się np. misje, gdzie jest więcej graczy niż eskorty, co może walczyć, czy też, gdy gracze strzelają do eskorty.
I tu masz prawo.
Tylko zwrot "dla hardcorowców" i to o 11 DD Elite świadczyło, że raczej widzisz tu misję KIAtrolową. A ta na pewno taka nie jest.
To misja w której eskorta w zasadzie bardziej odpędza zwykle, niż zatapia...
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#9 Wysłany: 14 Kwiecień 2012, 23:41
PL_Andrev napisał/a:
Co tam Tesu, 11 eliciaków na 5 graczy to wychodzi zaledwie po 2 na gracza.
Trzeba było być bardziej agresywnym!
Hehe, sek w tym ze to byl drugi konwoj, w pierwszym byl ich rowne 13.
Ale juz dosc tego nazekania. Misja bardzo specyficzna, przed rozpoczeciem trzeba zaparzyc sobie melise lub kupic skrzynke browara. Mimo, ze sama elita stoi na strazy konwoju, nie ma sie zabardzo co strachowac. Sa tak pewni siebie, ze dzialaja bardzo niemrawo. Zero pinogow mimo tego ze pare razy dziady przeplywaly w odleglosci <500m od naszej malej krypy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum