Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Misja bardzo fajna, ciekawa i trudna. Eskorta wszędobylska i upierdliwa.
Dodatkową trudność stanowiła noc i pojawiające się wszędzie reflektory przez co widoczność przy takim kontraście była kiepska, a każde dłuższe wychylenie peryskopu wyłuskiwane i oświetlane.
Niestety straty ponieśliśmy nieproporcjonalnie wysokie do zysków.
W czasie ataku byłem kilkakrotnie wykryty i atakowany a na koniec musiałem się ratować ucieczką w głębiny.
Niestety znowu z trafionych pięciu celów zatonęły tylko dwa (T3 po czterech torpedach)
Trafiony dwoma torpedami krążownik wyraźnie zaczął tonąć ale brak go w wykazie zatonięć, podobnie jak trafiony torpedą niszczyciel.
Nie był to spacerek ale trudny pojedynek z eskortą.
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#2 Wysłany: 21 Kwiecień 2012, 09:19
ja ustawiłem się do konwoju pod kątem 90 stopni, gdy nagle z drugiej strony na namiarze 290-300 wykryto okręty wojenne i 1 handlowiec. Zainteresowałem się tym i i ustawiłem okręt w tamtą stronę. Konwój z prawej się zbliżaj a formacja z lewej.
Zobaczyłem fiji class i liniowca. Uśmiechnąłem się gdyż liniowiec ma 40000 BRT.
Czyli mogłem jednym zatopionym statkiem zgarnąć niezły tonaż, ale nie przewidziałem jednego, że formacja pokryje się z konwojem. Gdy z dużą prędkością mijał mnie Fiji zaczął mnie węszyć clemson, powolne ping, ping, ping.
Żeby mieć czystą pozycje do strzału musiałem się pozbyć clemsona, i też tak zrobiłem, z 700m wysłałem kontaktową TII ustawioną na głębokość 2m, trafiła idealnie i zakończyła żywot eskortowca. W tym czasie eskorta formacji włączyła lampy i zobaczyła chowający się mój peryskop. Liniowiec skręcił prosto na mnie zamiast przejść mi przed rurami to praktycznie mnie staranował, zrobiłem ostry zwrot w prawo by ustawić u-boota do wracającego na kurs liniowca, ale było to nie możliwe gdyż flower class po swoim ataku ( wtedy jeszcze uciekłem)
zamiast zawrócić mi pod rury tak jak zawszę to robią po ataku, popłynął prosto dalej
Tym samym zostawiając miejsce dla somersa który zrzucił całkiem pokaźną ilość bomb na mój dziób, zabijając załogę i posyłając moją łajbę na dno
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#3 Wysłany: 21 Kwiecień 2012, 09:34
PL_Hunter_Silent13 napisał/a:
Zobaczyłem fiji class i liniowca. Uśmiechnąłem się gdyż liniowiec ma 40000 BRT. (...) Liniowiec skręcił prosto na mnie zamiast przejść mi przed rurami to praktycznie mnie staranował, (...) popłynął prosto dalej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum