Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Piotr
Ulubiona Gra: WoT Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 06 Lip 2008 Posty: 112 Skąd: Reda
#1 Wysłany: 26 Kwiecień 2012, 08:18 "Majówka" na pokładach okrętów.
Cytat:
W pierwszym tygodniu maja, w Gdyni, Marynarka Wojenna zaprezentuje społeczeństwu swoje okręty. Będzie można zobaczyć i wejść na pokład okrętów, które wykonują zadania na polskich obszarach morskich oraz uczestniczą w misjach i operacjach międzynarodowych. Wśród nich będą m.in. okręty podwodne, fregata i okręt rakietowy, okręty trałowo-minowe oraz ratowniczy.
Majówka” z Marynarką Wojenną rozpocznie się już w sobotę, 28 kwietnia. Tego dnia, o godzinie 11:00, na pokładzie okrętu-muzeum ORP „Błyskawica” odbędzie się „wodowanie” monety (nominał 2zł) Narodowego Banku Polskiego z wizerunkiem ORP „Błyskawica”.
W sobotę i niedzielę (28-29 kwietnia) przy molo Marynarki Wojennej w basenie Prezydenta w Gdyni ( za ORP „Błyskawica), w godzinach od 10:00 do 16:00 będzie można zobaczyć i wejść na pokład okrętu rakietowego ORP „Piorun”, który będzie udostępniony do zwiedzania.
W środę, 2 maja, w Dzień Flagi, w godzinach od 10:00 do 16:00 będzie można odwiedzić Port Wojenny w Gdyni Oksywiu i zobaczyć stacjonujące tam okręty znane m.in. z udziału w międzynarodowych misjach i operacjach morskich oraz ćwiczeń NATO i Partnerstwa dla Pokoju. Wśród jednostek udostępnionych do zwiedzania będzie fregata rakietowa, okręt rakietowy, okręt podwodny typu Kilo i Kobben oraz okręt ratowniczy.
„Majówkę” zakończy weekend (5 i 6 maja). W tych dniach, ponownie przy molo MW tuż za ORP „Błyskawica” w Gdyni będzie można wejść na pokład okrętów Marynarki Wojennej (godz. 10:00 – 16:00). Tym razem marynarze zaprezentują zupełnie inny rodzaj swojego wyposażenia - okręty obrony przeciwminowej. Będzie to trałowiec i niszczyciel min (ORP „Wdzydze” i ORP „Czajka”), które uczestniczyły w wielu operacjach i ćwiczeniach morskich.
Szczegółowe informacje na temat powyższych wydarzeń będą poprzedzone osobnymi komunikatami prasowymi.
_________________ "O ile możności żyć bez zwolenników. Jak niewiele znaczą zwolennicy, pojmuje się dopiero wtedy, kiedy się przestało być zwolennikiem swoich zwolenników." Friedrich Wilhelm Nietzsche
Ostatnio zmieniony przez Kempczol 26 Kwiecień 2012, 08:21, w całości zmieniany 1 raz
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#3 Wysłany: 26 Kwiecień 2012, 19:37
Eee...
Ludzie się będą bili o miejsca, bo przepustowość będzie ograniczona - będzie gorzej niż cyrk z Kasprowym/Giewontem w Zakopcu.
Ale inicjatywa jak najbardziej chwalebna!
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#4 Wysłany: 26 Kwiecień 2012, 19:39
Jakoś mieszkam w Gdyni ale się tam nie wybieram, tyle razy były już te okręty do zwiedzania.
A ludzi co nie miara, dojść tam nie można
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Ulubiona Gra: WoT Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 06 Lip 2008 Posty: 112 Skąd: Reda
#5 Wysłany: 28 Kwiecień 2012, 19:00
Że co proszę ?! Jakie tłumy ? Gdzie ?
_________________ "O ile możności żyć bez zwolenników. Jak niewiele znaczą zwolennicy, pojmuje się dopiero wtedy, kiedy się przestało być zwolennikiem swoich zwolenników." Friedrich Wilhelm Nietzsche
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#6 Wysłany: 28 Kwiecień 2012, 20:37
W trójmieście, nie sądzisz chyba że na weekend majowy będzie mało ludzi na skwerku
#7 Wysłany: 28 Kwiecień 2012, 20:52
Byłem dzisiaj i tłumów nie było. Jutro też ORP "Piorun" będzie dostępny. Następnym razem pisz kolego jak coś konkretnego wiesz, a nie domniemywasz.
#9 Wysłany: 29 Kwiecień 2012, 13:58
Kempczol napisał/a:
Byłem dzisiaj i tłumów nie było. Jutro też ORP "Piorun" będzie dostępny. Następnym razem pisz kolego jak coś konkretnego wiesz, a nie domniemywasz.
Jeżeli dla ciebie przeciskanie się przez 1000 osób nie jest tłumem to pozdro dla ciebie.
Też mieszkam w Gdyni i nie "domniewywam"
#10 Wysłany: 29 Kwiecień 2012, 18:39
No cóż... Ty wiesz swoje a swoje. Tylko, że moja służba jest związana z okrętem MW RP. I dlatego upewniwszy się + Twój wiek kolego, to wkładam to co piszesz między bajki.
Dzisiaj nie było problemu by wejść na ORP "Piorun". Zwiedzanie okrętów w PW Gdynia jest w środę 2 maja i jestem ciekaw czy będą tłumy. Okręty podwodne zawsze cieszyły się największą popularnością. Kolejki były i będą, bo na okręt podwodny wchodzą małe grupki oraz wiele osób przyjeżdżało na ostatnią chwilę. Port jest otwarty między 10 a 16. Jeszcze raz serdecznie zapraszam.
Wszystkie informacje na stronie: KLIK
Ostatnio zmieniony przez Kempczol 29 Kwiecień 2012, 18:47, w całości zmieniany 4 razy
#11 Wysłany: 29 Kwiecień 2012, 19:06
Cytat:
+ Twój wiek
O nie nie jestem pełnoletni dlatego wszystko co mówię jest kłamstwem???
Bajkami???
Weź skończ ten temat " dziadku?, osobo która ma powyżej 18 lat?, nie wiem jak się do ciebie zwrócić"
Hunter Silent!!
Kempczoł grzecznie zaprosił wszystkich na ciekawą imprezę marynistyczna. Ty jako mieszkaniec Gdyni i ewentualny, lokalny patriota, również powinieneś się do tego zaproszenia dołączyć.
A co ty robisz? Starasz się wszystkich zniechęcić.
Sam chętnie skorzystał bym z takiej okazji, ale niestety nie mam czasu.
Mam znajomych, mieszkańców centralnej Polski, którzy potrafią przejechać ponad 400 km, na Święto Morza. Mimo długiej podróży i tłumów organizują wyjazdy prawie co roku. Przywożą masę wspomnień, zdjęć, którymi dzielą się z nami.
Hunter Silent!!
Muszę z przykrością stwierdzić, że ostatnio Twoje reakcje są nieadekwatne do sytuacji. Skaczesz do oczu, każdemu, kto ma inne zdanie niż Ty.
Jesteśmy kolegami bez względu na wiek, których łączą wspólne zainteresowania.
NIE MA DZIADKÓW, ANI GÓWNIARZY!
Spróbuj stonować swoje reakcje, pomyśl dłużej zanim coś napiszesz, albo weź coś na uspokojenie
#14 Wysłany: 1 Maj 2012, 09:26
oczywiście ja zacząłem kłutnie???
Cytat:
Jakoś mieszkam w Gdyni ale się tam nie wybieram, tyle razy były już te okręty do zwiedzania.
A ludzi co nie miara, dojść tam nie można
Następnie
Cytat:
W trójmieście, nie sądzisz chyba że na weekend majowy będzie mało ludzi na skwerku
Odpowiedź że nie ma tłumów w weekend majowy i że sobie domniewywam
Cytat:
Jeżeli dla ciebie przeciskanie się przez 1000 osób nie jest tłumem to pozdro dla ciebie.
Też mieszkam w Gdyni i nie "domniemywam"
Atu wypowiedź Kempczola która przyznam że mnie zdenerwowała bo zostałem potraktowany jak gnój
Cytat:
No cóż... Ty wiesz swoje a swoje. Tylko, że moja służba jest związana z okrętem MW RP. I dlatego upewniwszy się + Twój wiek kolego, to wkładam to co piszesz między bajki.
Ale mirko oczywiście masz racje, jeżeli nie ma na kogo zwalić winy trzeba ją zwalić na mnie
Aż mi się przypomniała sytuacja jak dostałem ostrzeżenia za to że chciałem się podzielić tonażem za pancernik, słynny patrol w którym dobiłem BB 1 torpedą a na forum się zapytałem jak go podzielić, ach zaczynam czuć tutaj trochę niesprawiedliwości
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#15 Wysłany: 1 Maj 2012, 10:07
Nie ma się co obrażać - Kempczol przyznał że do o. podwodnych są kolejki, ale do Pioruna nie ma (lub akurat nie było). Z drugiej strony może nie być dużo ludzi w rano, a po południu już tłumy.
Także troszkę luzu proszę.
A najlepiej zrobić zdjęcie komórką i wrzucić fotkę na forum.
#16 Wysłany: 1 Maj 2012, 10:21
No i w sumie Andrev z tymi tłumami ma tutaj najwięcej racji, zależy akurat od pory, dnia itp.
Ja zazwyczaj byłem właśnie mnie więcej po obiedzie a wtedy bez względu co by tam nie było to są tłumy
#17 Wysłany: 1 Maj 2012, 13:45
PL_Hunter_Silent13
Czytam i czytam... Wyjść z podziwu nie mogę. Szkoda słów, bo już flejm kolega rozkręcił.
1. Nie wszystkie okręty były zawsze dostępne.
2. Polszczyzna młodszego kolegi: błędy ortograficzne i stylistyczne, wołają o pomstę do nieba.
3. Ciekawa definicja słowa: gnój.
4. Pisanie bzdur i nieprawdy jako posumowanie całości.
5. Normalny człowiek widząc kto pisze, a kłania się czytanie ze zrozumieniem a nie typowe rejdżowanie, zapytałby się czy mogę pomóc. Akurat jestem jutro w pracy przez kilka godzin i pewną grupę osób osobiście oprowadzę po fregacie, na której służę. Oprowadzę i pokażę więcej niż innym grupom.
Proszę Admina o zamknięcie, bo szkoda transferu.
Ostatnio zmieniony przez Kempczol 1 Maj 2012, 13:47, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum