Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Przesylka z Berlina"
U-BOOTY: IXD2 (1942) - Weterani
CZAS MISJI: 2 godz.
30/05/1942 - Godzina 16:00
Operacja Monsun trwa w najlepsze - niemieckie ubooty patroluja Pacyfik.
Japonski okret podwodny I-203 sygnalizuje obecnosc amerykanskiej floty.
W pospiechu formowane jest stado, ktore moze odmienic losy wojny na Pacyfiku...
Do grupy Alfa:
Japonskie samoloty dostrzegly wielki, slabo broniony amerykanski konwoj.
Wedlug danych znajduje sie on po prosto przed wami.
Wykorzystajcie sytuacje!
Hmm . Mam spory niedosyt po tej misji , bo jak widać zatapiać było co , ale tylko 2 torpedy trafiły w cel . Pierwszy stres był jak z tyłu zaczął węszyć DD . Gdy zbliżył się na odległość ok 700 m postanowiłem go zatopić i o zgrozo obie torpedy eksplodowały przed wcześnie
Myśle sobie : 25 m pod kilem , na pewno mnie usłyszał , juz po mnie Ale nie. Ufff , DD zawrócił i popłynął w przeciwną stronę . Po upewnieniu się ,że jest bezpiecznie wybrałem najlepszy kąsek w konwoju i odpaliłem torpedę Do lotniskowca .Następną do krążownika ,który uszkodzony popłynął dalej. Kolejne nie trafiły w żaden cel . ;< Mimo tego Operacja Monsun znowu zakończyła się sukcesem kpt U-48
Co do misji ,to niestety bardzo mała głebokość spowodowała zapętlenie się konwoju wokół wraku zatopionego lotniskowca . Statki zbiły się w jednym miejscu .Dopiero pod koniec patrolu statki jakoś się odblokowały i popłynęly dalej swoim kursem .
SH3Img@1-5-2012_rank.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 76.09 KB
SH3Img@1-5-2012_szczegolowe.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 82.16 KB
SH3Img@1-5-2012 Pogoda.jpg Piękna porą płyneliśmy sobie ,zastanawiają się :co to będzie?
Plik ściągnięto 5 raz(y) 44.11 KB
SH3Img@1-5-2012_ W co tu strzelac.jpg Naszym oczom ukazał się niesamowity widok .
Plik ściągnięto 15 raz(y) 71.39 KB
SH3Img@1-5-2012 Brooklin trafiony.jpg
Plik ściągnięto 15 raz(y) 71.43 KB
_________________ " Jeśli słyszę bzykanie ,to znaczy ,że ktoś bzyka,a jedyny powód bzykania jaki ja znam to taki ,że jest się pszczołą"
Ostatnio zmieniony przez janko175 1 Maj 2012, 22:50, w całości zmieniany 2 razy
Misja do poprawki!!
Głębokość pod kilem 22 m. Po zatopieniu przez Janko prowadzącego Essex’a, grupa-konwój zatrzymała się jak na redzie. Wystająca jednostka, przez grę jest traktowana nadal jako lider grupy.
Widok – marzenie każdego gracza SH3
Odpaliłem sondującą torpedę do prowadzącego Essex’a, nie mogąc uwierzyć, że grupa bojowa, z tak cennymi jednostkami ma prędkość 4-5 w. Torpeda trafiła, już po zaliczeniu jednostki Janko. Poszedłem na całość i pozostałe 3 dziobowe odpaliłem do drugiego Essex’a.
W tym momencie zostałem wykryty. Pierwszy atak DD’eka nieszkodliwy, ale atak drugiego eskortowca był śmiertelny. Na takiej płyciźnie, przy takiej ilości samolotów, wykrycie=KIA.
Po drugiej stronie konwoju, Janko prowokacyjnie wystawiał nie tylko peryskop, ale i kiosk.
Nie został wykryty i zaliczył SURV’a i lotniskowiec. BRAWO!!!!
Jednostki stały jak na redzie. Janko strzelał, na swoje nieszczęście „parówkami”, więc kończyło się to minimalnymi pudłami, gdy jednostki ruszały „Cała naprzód”.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum