Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
--- TŁO HISTORYCZNE ---
Force Z stanowil glowna oslone lotnicza i morska konwoju Pedestal. Mysliwce startujace z pokladow lotniskowcow skutecznie utrudnialy wszelkie proby atakow lotniczych za dnia, natomiast sama obecnosc tak poteznych sil blokowala ewentualne ofensywne poczynania Regia Marina.
--- ODPRAWA ---
Nieprzyjacielski zespol zbilza sie w Waszym kierunku. Przechwycic i zadac maksymalne straty. Reggia Marina pomoze Wam w wykonaniu zadania.
UWAGA! Prosze unikac wynurzenia ze wzgldu na ryzyko crash'u gry !
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Ostatnio zmieniony przez PL_Hunter_Silent13 2 Maj 2012, 21:42, w całości zmieniany 1 raz
Przy okazji pytanie. Trafiłem torpedą okręt (dwa różne lub jeden dwiema) i zaraz potem KIA. Widziałem w rankingu dzielenie się BRT, gdy gracz dobijał okręt trafiony już przez kogoś innego. Skąd zatem wiecie (i skąd ja mam to wiedzieć), że łup PL_Hunter_Silent13 nie został wcześniej uszkodzony np przeze mnie? Oczywiście nic nie sugeruję, pytanie jest teoretyczne.
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#6 Wysłany: 3 Maj 2012, 09:20
Pierwszy wszedłem do konwoju i salwą 4 torped zatopiłem pancernik a potem 2 torpedami krążownik, raczej do mojego tonażu się nie czepiać.
Nie waliłem ani w lotniskowce ani w drugi pancernik, to co upolowałem było tylko moją zasługą
A to czy wiemy czy nie to tylko uczciwość graczy, raczej nie było z tym problemów nigdy
Imię: Janek Pomógł: 4 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 318 Skąd: Cieszyn
#7 Wysłany: 3 Maj 2012, 11:31
Moje gratulacje Hunter Ładnie ci poszło . Ja zawaliłem dosłownie wszystko . Szczerze ,to pogubiłem sie w tej misji . W około pełno DD lotniskowiec mnie o mało nie staranował . Zupełnie niechcący znalazłem sie prosto na kursie całej grupu zamiast z boku .
_________________ " Jeśli słyszę bzykanie ,to znaczy ,że ktoś bzyka,a jedyny powód bzykania jaki ja znam to taki ,że jest się pszczołą"
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#9 Wysłany: 3 Maj 2012, 12:02
runio napisał/a:
Przy okazji pytanie. Trafiłem torpedą okręt (dwa różne lub jeden dwiema) i zaraz potem KIA. Widziałem w rankingu dzielenie się BRT, gdy gracz dobijał okręt trafiony już przez kogoś innego. Skąd zatem wiecie (i skąd ja mam to wiedzieć), że łup PL_Hunter_Silent13 nie został wcześniej uszkodzony np przeze mnie? Oczywiście nic nie sugeruję, pytanie jest teoretyczne.
Nasze zasady są jednoznaczne. Tonaż ZAWSZE należy się osobie, która ma zatopiony cel w tabelce. Tylko ta osoba może ten tonaż rozdzielić na innych graczy.
W dobrym tonie (na zasadzie dobrej woli) jest ustalenie zaraz po patrolu ewentualnego podziału tonażu.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#10 Wysłany: 3 Maj 2012, 12:15
Cytat:
A ktoś się czepia? Proszę czytać ze zrozumieniem.
Szkoda że tabelka nie uwzględnia takich sytuacji
Ach zapomniałem dodać buźki przy mojej wypowiedzi , oczywiście wszystko jest w porządku nie odebrałem tego że ktoś się mnie czepia
A co do tabelki to niestety pokazują tylko zatopione przez danego gracza, to czy ktoś uszkodził a ktoś inny dobije ustala się podczas patrolu albo po jego zakończeniu.
Nie ma możliwości dokładnego sprawdzenia tego
Ostatnio zmieniony przez PL_Hunter_Silent13 3 Maj 2012, 12:16, w całości zmieniany 2 razy
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#11 Wysłany: 3 Maj 2012, 14:06
Witam.
No mnie też ten patrol się nie udał.
Wypuściłem 4 cygara, jedno trafiło w dziób pancernika klasy NELSON, pod pierwszą wieżą artyleryjską, potem zameldowano mi jeszcze jedno trafienie. Już po patrolu okazało się, że trafiłem niszczyciel klasy V&W "Westcott" (to już drugi okręt klasy niszczyciel / fregata zatopiony przeze mnie).
Niestety, sam kilkanaście minut później zostałem posłany na dno - po drugim ataku.
Jeden z moich najsłabszych patroli
Gratulacje dla "HUNTERA" za pancernik i krążownik oraz Tunio100 za przetrwanie ataków (zdjęcia dołączę później)
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 3 Maj 2012, 14:12, w całości zmieniany 2 razy
Jest to tak. Najprościej... śledzić swój cel i robić fotkę za fotką. I jak trafisz cel i potem np. 9:50 widzisz, że ktoś go zatapia, a ty już nie mogłeś do dobić, to masz możliwość.
A jak jest chaos w konwoju, to zawsze można potem (po KIA) przelecieć się nad konwojem na obserwatorze i zobaczyć, czy twój cel dalej płynie.
Ale jak jest ogromna ilość zatopień i wiesz, że ktoś dobił twojego, a nie wiesz kto, to też ciężko zwrócić się do kogoś.
Jak widać, że cel był uszkodzony, albo ktoś inny trafiał, to na zasadach fair play się dzielimy.
Jak zginiesz to możesz też zostać na obserwatorze i po włączeniu sygnaturek patrzeć, kto i co trafia i wtedy możesz też pomóc w takich sprawach. A przynajmniej porobić fajne fotki, aby pokazać potem graczom, jak wyglądała sytuacja wokół nich.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum