Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Niestety KIA. Gra wywaliła się dopiero, gdy chciałem wejść na obserwatora.
Kolejny pechowy patrol, pierwsze dwie torpedy idealnie wymierzone, niestety drugi frachtowiec wszedł na linię strzału i oba dostały po jednym trafieniu, gdyby jeden dostał dwa - zatonąłby, albo chociaż się zatrzymał. Następne dwie torpedy - znów trafiłem tam gdzie chciałem, nestety jeden niewybuch. Po przeładowaniu w głębinach wynurzyłem się aby dobić stojący T3, dwie torpedy i oba niewybuchy. Ping, ping, zanurzenie awaryjne. Za późno.
HunterSilent13: gratuluję jedynego zatopienia w tym patrolu.
W moim przypadku? Głupota. Zamiast ustawić torpedy na zapalniki kontaktowe, wywalić wszystko co miałem w wyrzutniach i wiać w głębiny, siedziałem na peryskopowej obserwując efekty (a właściwie ich brak) moich prób.
Dwa tytułowe potwory to uczyniły. Pozostają pytania , na które nie wiem czy dostaniemy odpowiedź:
- których graczy pożarły wściekłe psy Scylli, a których pochłonęła Charibdis
- oraz dlaczego oszczędziły Cobrę.
Może to avatar ocalałego z pogromu uchronił go był
Imię: Janek Pomógł: 4 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 318 Skąd: Cieszyn
#6 Wysłany: 5 Maj 2012, 10:41
Znowu mi poprzestawiało kolejność zdjęć :cenzura
P.S Podchodziłem dziś dwa razy solo do tej misji i też nic nie wskórałem . A nie wydaje sie aż tak trudna .
SH3Img@4-5-2012_21.4.16_512 Hanter kaput.jpg zdiłały nas zatopić .
Plik ściągnięto 5771 raz(y) 10.29 KB
SH3Img@4-5-2012_20.12.58_112 Świetna pogoda .jpg Przy pięknej pogodzie ...
Plik ściągnięto 10 raz(y) 50.28 KB
SH3Img@4-5-2012_20.20.29_735 Na powierzchni.jpg zachecajaceuj do morskich spacerów..
Plik ściągnięto 10 raz(y) 61.51 KB
SH3Img@4-5-2012_20.31.34_802 DD.jpg trafiliśmy na konwój chroniony przez DD
Plik ściągnięto 6 raz(y) 54.51 KB
SH3Img@4-5-2012_20.36.47_355 i jak by tego było malo.jpg i lotnictwo .
Plik ściągnięto 8 raz(y) 54.14 KB
SH3Img@4-5-2012_20.28.48_86 zawsze na słuzbie.jpg Mimo służby pełnej wyrzeczeń
Plik ściągnięto 121 raz(y) 47.42 KB
_________________ " Jeśli słyszę bzykanie ,to znaczy ,że ktoś bzyka,a jedyny powód bzykania jaki ja znam to taki ,że jest się pszczołą"
Ostatnio zmieniony przez janko175 5 Maj 2012, 10:46, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#7 Wysłany: 5 Maj 2012, 11:09
Tak w sumie to zatopiłem 2 DD ale tylko 1 zaliczyło
Trafiłem T2 3 torpedami, zaczął płonąć i jego rufa poszła wyraźnie pod wodę ale ani myślał zatonąć ustawiłem magnetyka na 11m i już chciałem dobić dziada gdy nagle z odległości 1200m wykryła mnie korweta
Przy 0 węzłów i cichej pracy co prawda na peryskopowej ale mimo wszystko.
Uciekłem spod bomb rufowych ale Flower ma jeszcze zrzutnie boczne no i jak to się skończyło widać po statusie.
Uważam że misje dało się przetrwać spokojnie tylko padliśmy przez głupie błędy.
Tonaż gdyby nie nietonące statki i nie zaliczone jednostki też miałbym spokojnie te 15000 BRT
Najchętniej popłynął bym tę misje jeszcze raz
1.JPG Mój tanker, uparty dziad
Plik ściągnięto 15 raz(y) 42.48 KB
2.JPG Nie zaliczony DD
Plik ściągnięto 8 raz(y) 61.98 KB
3.JPG Kolejna uparta jednostka
Plik ściągnięto 13 raz(y) 73.95 KB
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Po bardzo długiej ,,niebytności,, w patrolach klanowych bardzo pasywnie i ostrożnie płynąłem wystawiając peryskop tylko na kilka sekund a prędkość nigdy nie przekraczała 3 w .
Operowałem w rynnie gdzie pod kilem było zawsze ok 270 m.
Dwie parowe niecelne , a pozostałe elektryki już nie miały szans na dosięgnięcie celów ponieważ cele znalazły się poza ich zasięgiem (powyżej 3800m) na dojście zabrakło mi czasu misji .
Tyle ode mnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum