Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
--- TLO HISTORYCZNE ---
Pomimo ciezkich strat poniesionych przez konwoj PQ-17 alinaci sa zmuszeni do zapewnienia stalych dostaw sprzetu dla swego wschodniego sojusznika. Jednoczesnie aby zapobiec ryzyku, na jakie narazone zostaly statki handlowe, kolejny konwoj otrzymal eskorte silniejsza, niz jakikolwiek jego poprzednik na tej trasie.
--- ODPRAWA ---
Aktualnie konwoj znajduje sie 230 Km SW od naszej bazy na Spitsbergen. Niestety ciezka oslona sprawila, iz nasze poprzednie ataki zakonczyly sie umiarkowanym sukcesem. Jednak na drodze konwoju stanelo poterzne pole lodowe. Wykorzystajecie to.
Powodzenia!
PL_tes
v2.0
Chyba dzisaj wyczerpalismy caly zapas rankingowego pecha. Najpierw Cobra mimo szczerych checi nie mogl z nami zagrac. Tungle strzelilo focha i koniec. Potem bliskie spotkanie 3 stopnia z DD'kiem zaliczyl Runio. Obaj polegli po tym dosc brutalnym spotkaniu. Potem znowu tungle obrazilo sie na wilka, na Mirko i Lutjensa obrazlila sie eskorta, a na mnie obrazil sie host . I tak zakonczylismy po okolo godzinie czasu nasz dziwaczny patrol.
PL_Lutjens - KIA • Medium Cargo "Komiles" - 5,771
---------------------------------------------------
Razem: 5,771 BRT
PL_Tes - DISC KIA liczony (a raczej odlaczony ) • Medium Cargo "Petrovski" - 5,729 • Medium Cargo "Charles R. McCormick" - 5,978 • Medium Cargo "White Clover" - 5,926
---------------------------------------------------
Razem: 17,633 BRT
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#2 Wysłany: 7 Maj 2012, 00:39
Tesu nie załamuj mnie jeszcze bardziej
Załamany Adm. Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 7 Maj 2012, 00:40, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Władysław Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Mar 2010 Posty: 252 Skąd: Warszawa
#4 Wysłany: 7 Maj 2012, 18:47
Trzeci patrol z rzędu niezaliczony (dwie wywałki i jeden z błędami nierankingowy) przez dziwne wybryki łącza.
Już początki w postaci prawie godzinnego rozruchu (również z winy mojego łącza) zapowiadały że dobrze to się nie skończy. I rzeczywiście pełna klęska.
Do czasu odnalezienia powodów złego działania u mnie Tungle wstrzymam się z pływaniem. Może czyszczenie systemu da jakieś rezultaty.
Pozdrawiam wszystkich i życzę stałości łącza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum