Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Elek Pomógł: 2 razy Wiek: 70 Dołączył: 07 Lis 2010 Posty: 101 Skąd: Warszawa
#1 Wysłany: 26 Lipiec 2011, 11:10 [REL] Open Horizons II - the SH5 campaign reworked
Po zakończeniu testów kampania “Das Campaign - the SH5” została nazwana „Open Horizons II”. Obejmuje okres od 1939 do 1945 roku.
Jest to nawa jakość, zmieniono całkowicie kampanię dodano nowe statki, boje, góry lodowe, delfiny, pola minowe. Dodano nowe historyczne konwoje oraz statki wielu narodowości.
Obecnie jest w fazie otwartego testu, ale nawet w tej postaci warto pobrać.
Niestety do uruchomienia kampanii potrzebny jest naprawdę dobry komputer.
Na moim sprzęcie strasznie poleciały FPS-y i miałem lagi.
Twórcy jednak pomyśleli o użytkownikach. Powstała wersja kampanii bez tych wszystkich bajerów. Można też pobrać pacz redukujący nowo dodane obiekty o 20 lub 50 procent.
Ja mam zainstalowane OH II z paczem redukującym obiekty o 50% do tego zainstalowany mam mod Magnum Opus v0.0.1 i jeszcze kilka modów, wszystko ładnie śmiga.
-Intel Core 2 Duo CPU E7400 2.80 GHz
-NVIDIA GeForce 8800 GT
-2 GB RAM
-Windows XP Service Pack3
Ps. Jest trochę błędów. Brak mam na przykład tekstur delfinów (pływają takie albinosy ). Wystąpił też błąd dźwiękowy, komendy/meldunki od nawigatora czy radiooperatora mam po niemiecku i angielsku. Wygląda to jak by nadpisały się pliki dźwiękowe, ale chyba nie jest to spowodowane modem OH II a modem NewUIs with TDC v.6.6.0.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#2 Wysłany: 26 Lipiec 2011, 19:40
Pogrywam sobie czasami w tę wersję. Jak doda się do tego mody dźwiękowe Stormfly-a to klimat jest naprawdę ciekawy.
Zwolnienie ma miejsce tylko w portach, ale po zainstalowaniu opcji mniejszej ilości min i statków w porcie FPS idą w górę. Za to potem w trakcie gry jest już całkiem przyjemnie.
Polecam tego moda i śledzę jego rozwój.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum