Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Home i End zawierają "strafe" na wolnej kamerce, ale to się wtedy wywali.
Bo mam modyfikowany plik u siebie i nie chcę ci zapodawać ci przestawionych klawiszy, jakie ja mam.
A tak to zmienię twoje i ci odeślę (a nie mam czasu czytać na jakiej dokładnie wersji grasz, więc tak będzie szybciej)
Pliki wysłałem. Ale na wszelki wypadek skopiuj oryginalne przed wgraniem tych, bo jak coś sknociłem, to wtedy lepiej wgraj oryginały i jeszcze raz zobaczę, co nie tak.
Ale powinno być ok. Wywaliłem te klawisze z kamery, a wstawiłem na miejsce +/-, zastępując je
Imię: Konrad
#25 Wysłany: 15 Maj 2012, 21:14
Dzięki, wszystko działa jak należy. Nie wiem tylko czemu te klawisze są tak bardzo czułe. Trzeba bardzo delikatnie musnąć klawisz żeby nie zmieniło z prędkości 1x odrazu na 1024x, ale w zewnętrznych widokach, gdzie tego najbardziej potrzebowałem nie ma na szczęście z tym probemu
Imię: Marek
Ulubiona Gra: życie
#27 Wysłany: 17 Maj 2012, 21:37
256MB w laptopie teraz to chyba jakis laptop do czytania poczty miewa (?) czyli niska półka wydajnosciowa, zupelnie nie dla graczy. Moj laptop ma ponad 2 lata i karte GT240M z 1 GB, dla SH3 to wystarczajace i nic sie nie zacina. Do gry polecam podlaczac duzy stacjonarny monitor i normalna duza klawiaturę, komfort grania znacznie wtedy wzrasta, (oczywiscie tryb pelnoekranowy, bo to daje klimat w symulatorze)
Imię: Olamagato Pomógł: 4 razy Wiek: 54 Dołączył: 03 Paź 2005 Posty: 253 Skąd: z piekła rodem
#28 Wysłany: 18 Maj 2012, 09:48
Bo do określania wydajności karty nikt przy zdrowych zmysłach nie używa ilości pamięci graficznej bo ma się to jak pięść do nosa.
256 MB miały już niektóre wersje starożytnej dziś karty GF 6600GT, która jest więcej niż wystarczająca dla SH3, 128 MB ma starożytna karta ATI 9800 Prosprzed dekady, która bez problemu ciągnie GWX, natomiast 1024 MB mają dzisiaj niektóre integry, które sobie z GWX nie radzą (artefakty, brak funkcji sprzętowych, wydajność gorsza od tych antyków).
Imię: Konrad
#29 Wysłany: 18 Maj 2012, 13:14
PL_CMDR Blue R -
Dzięki nie trzeba, już się przyzwyczaiłem. W peryskopie lub innych zewnętrznych widokach nie ma takich przeskoków a jeżeli na mapie nawigacyjnej chcę bardziej precyzyjnie ustawić kompresje to po prostu użwam strzałek
majama- naprawdę, nie ma potrzeby uświadamiać mnie jak słabą mam kartę graficzną, już zdążyłem się przekonać ;P Druga sprawa naprawdę nie mam jakiś wygórowanych wymagań względem gier i ten komputerowy "wyścig szczurów" nie bardzo mnie interesuje. I wbrew pozorą ten mój kompter nie nadaje się wyłącznie do "czytania poczty" choć szału nie robi. Z cała pewnością, gdy kiedyś będę kupował kompa to na pewno uważniej się zastanowie tak by wybrać coś co pozwoli też grać w jakieś nowsze produkcje przez kilka lat, bo lepiej już dopłacić te 200-300 zł i mieć dużo lepszy sprzęt niż zaoszczędzić na nieproporcjonalnie gorszym komputerze. Na razie dostałem co dostałem, i tak ten komputer z tą kartą graficzną to zupełnie inna epoka niż to co miałem wcześniej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum