Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
U-503 zaobesrwowal konwoj opuszczajacy Archangielsk.
Wedlug raportu jest on slabo chroniony.
Wasze zadanie to zniszczyc ten konwoj.
Powodzenia.
PL_Andrev
W patrolu udział wzięli:
janko175 - KIA
PL_CMDR Blue R - KIA
PL_Lutjens - KIA • Small Freighter "Unicorn" - 2213
---------------------------------------------------
Razem: 2213 BRT
PL_Mirko - KIA • Troop Transport "Orinoko" - 8127 • Small Freighter "Uranos" - 2218 • Tanker T3 "Kingsburry" - 11676 • Tanker T3 "Fort Cedar Lake" - 11373
---------------------------------------------------
Razem: 33394 BRT
Tym razem test serwera openVPN postawiony na Win XP. Test udany. Możemy mieć kilka sklonowanych serwerów (niekoniecznie na Linuksie) i całkowitą niezależność od usług zewnętrznych.
Sklonowałem serwer poprzez skopiowanie plików konfiguracyjnych serwera z Linuksa na Windę. I tak połączyliśmy się na LAN’ie.
Serwer wytrzymał cały patrol. Niestety, my nie wytrzymaliśmy
Najpierw poległ Janko, a po mniej więcej 75 minutach Finek. Nam z Lutjensem zabrakło ok. 20 min. Niestety silna grupa DD’ków, która nadpłynęła z tyłu, nie dała nam szans na przeżycie przy gł. pod kilem coś koło 40 m. Standard w misjach Andrev’a
Myślę, że nie będzie przesadą stwierdzenie, że obecny pakiet misji zasługuje na podtytuł:
„Wojna Ubotów na mieliznach i płyciznach”.
W jednej z misji najmniejsza gł. pod kilem - 5 m. (sic!!)
Pierwsza zdobycz - TT
Trafiony pierwszy T3
I tabelki:
Ostatnio zmieniony przez PL_Mirko 12 Sierpień 2012, 23:10, w całości zmieniany 1 raz
Dopadłem do konwoju, gdy Mirko już szalał. Najpierw 1 torpeda do C2, aby określić prędkość konwoju... Celna. Nieszczęśliwie chyba kogoś wykryto (i raczej nie mnie), bo niszczyciel wracał do konwoju.. I wykrył mnie. Wtedy dorwano Janko... Więc może to jego? Posłałem salwę torped do Troopa... 3 trafienia w Troopa (albo bardzo bliskie niewypały były 2) i 1 w... DD, co naszedł... I to był kłopot... Bo ostatkiem sił DD zwrócił się do mnie... I po chwili złapał mnie pingując... I stał, ściągając innych do pomocy... Nie zdążyłem uciec z jego pola pingowania, gdy przypłynęły 2 trawlery i naprowadzane przez DD. I rzucały na idealny namiar..
A potem już tylko obserwowałem... I wyglądało, że Mirko przeżyje, jak kilka razy minęły go DD bardzo blisko.. Ale ostatecznie wykryto go poza konwojem (nie wiem jak) i zatopiono.
Imię: Janek Pomógł: 4 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 318 Skąd: Cieszyn
#3 Wysłany: 13 Sierpień 2012, 13:05
Wymanewrowałem DD ka i podchodziłem do konwoju . Gdy odległość pozwalał na oddanie już w miarę pewnego strzału za rufą pojawił się trauler . Myślałem,że mnie nie zauważy , wcale nie pingował , i nagle słysze :plum ,plum AAAAAA!!! Cała na przód i udało mi się . Troszke mi tylko kiosk pokieroszował. Drań zawrócił i znowu mnie zbombardował ,ale mniej precyzyjnie niż ostatnio . Niestety zawsze tak zawracał ,że nie miałem szans go trafić . Po trzecim ataku zrobiło się nie ciekawie . Integralność spadła do 21% ,ale nic nie przeciekało i w dodatku trauler odpuścił , przynajmniej tak mi się wydawało . To był mój błąd . Zamiast zmienić położenie ,zostałem na miejscu szykują sie do ataku na C2 .... a tu nagle z mroku wyłania się mój prześladowca i serią bombek posyła mnie na dno .
Ta banda DD płynąca za konwojem to świetny pomysł .
_________________ " Jeśli słyszę bzykanie ,to znaczy ,że ktoś bzyka,a jedyny powód bzykania jaki ja znam to taki ,że jest się pszczołą"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum