Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Jest 4 luty 1943 roku . Atlantyk wciaz przemierza niezliczona ilosc konwoji . Kazdy z transportowcow , ktoremu udaje sie doplynac do portu przeznaczenia , przyczynia sie do alianckiej peawagi na afrykanskich frontach .
Niemcy poznali juz jedna z tras , konwoji zmierzajacych ku Afryce i Europie .
Jednym z punktu w ktorym duze konwoje sie rozdzielaja sa Wyspy Kanaryjskie . Niewielkie , na predce sformowane , "Wilcze stado", przyjmuje juz pozycje w okol wysp.
Reszta nalezec bedzie do dowodzcow i...Neptuna , bo przeciez to wciaz jego krolestwo.
--- ODPRAWA ---
Panowie ! Czeka nas trudne zadanie . Mamy zaatakowac konwoj , ktory rozdzieli sie na dwa kontynenty . Eskorta bedzie skladala sie z doskonalych dowodcow. Pokazcie im , ze to my jestesmy tu najlepsi !
Powodzenia! PL_Szczur, PL_David
W patrolu udział wzięli:
PL_Andrev - SURV
PL_tes - KIA • Destroyer Hunt I "BR DD Hunt I#1" - 1000
---------------------------------------------------
Razem: 1000 BRT
Popłynęliśmy w trójkę, bo problemy z netem miał tym razem Lutjens.
Do konwoju, niestety dopłynąłem z boku. Ze względu na eskortę nie mogłem zbytnio poprawić „pozycji strzeleckiej”. Udało mi się trafić Ore Carrier’a, 2-ma torpedami z dużej odległości. Nie zrobiło to jednak na nim żadnego wrażenia.
Za to ostatniego z konwoju liberciaka, skutecznie skasowałem trzema torpedami.
Konwój odpłynął, a z nim eskorta.
Tes zgłosił KIA po ok. godzinie gry.
Nie zauważyłem, kiedy zniknął Andrev. Jego status do wyjaśnienia.
Pierwszy cel Na szczęście oświetlony i widoczne oznaczenia Red Cross.
Liberciak
Status
I tabelki:
1.jpg
Plik ściągnięto 2 raz(y) 344.83 KB
2.jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 341.82 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 21 Maj 2012, 10:09, w całości zmieniany 1 raz
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#2 Wysłany: 21 Maj 2012, 06:34
Z uwagi na siły wyższe (tj. mające biust i zdolność do perswazji) zostałem zmuszony do położenia okrętu na 240m i niebrania aktywnego udziału w grze, za to zmuszony do oglądania filmu, w którym i tak nie wytrwałem do końca...
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#5 Wysłany: 27 Maj 2012, 17:30
Witam.
Mam do Was następujące mpytanie:
Kiedy robimy przerwę urlopową na patrole
Serdeczne dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
[ Dodano: 5 Czerwiec 2012, 14:29 ]
Słuchajcie co jest z Tunngle - nie chce mi się uruchomić
Dzięki za odpowiedzi.
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Cóż, ze względu na Euro (o ile to nie wymówka) patrole padły pod koniec. Szkoda, bo walka o podium się właśnie rozkręcała... Chciałem przedłużenia rankingu, ale niedawno padła odpowiedź, że się zakończył.
No to znalazłem chwilę czasu na małe podsumowanie.
Zwyciężył Hunter! Gratulację. Choć niewiele brakowało, abym ja i Mirko nawiązali równą walkę.
W ostatnim patrolu Mirko wyprzedził mnie o kilka tysięcy ton... I spadłem na 3 miejsce.. A i Janko siedział mi na ogonie. Cóż. Ostatnie metry były bardzo ważne
Gratuluję wszystkim, którzy grali w ten sezon i zapraszam na trwający obecnie sezon wakacyjno-jesienny!
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#7 Wysłany: 19 Sierpień 2012, 19:39
Witam.
heh...6 pozycja - nieźle. Coraz więcej patroli "przeżytych" - znaczy idzie ku lepszemu
Widzę, że jednak umiecie liczyć towarzyszu komandorze - wsio się zgadza z moją statystyką - podziękował
Gratulacje dla Huntera i pozostałych kolegów
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Gratulacje dla zwycięzcy !!!
Gratulacje dla wszystkich, za to, że się jeszcze niektórym chce …
Podziękowania również dla wszystkich za wspólną grę, za atmosferę na patrolach. Zawsze udział w patrolu PS jest dla mnie świetnym relaksem, pozwalający odpocząć po ciężkiej pracy.
Naprawdę głupio wyszło z tym drugim miejscem Rzutem na taśmę ... Pomyśleć, że liberciak w ostatnim patrolu był przyczyną tego skoku o dwa miejsca.
Janko, Finek wybaczcie
Gratulacje należą się również Lutjensowi. 90 procentowy udział w patrolach - to robi wrażenie. Brawo!!
Przejąłeś pałeczkę po Gregory’m.
Właśnie, Gregory, Supertux gdzie jesteście!!
Pozostali, poza zwycięzcą, poniżej 50 %.
Cóż życie, nowe obowiązki, kiedyś trzeba dorosnąć - niestety ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum