Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Wpakowałem się ostatnio w konwój i przesłałem pozdrowienia jednemu z liniowców. Trzy eskortowce, które były w okolicy postanowiły się zrewanżować i tak się zacząłem zastanawiać walcząc z licznymi awariami, jak poradzić sobie z hałasem i co go powoduje.
1. Czy szasowanie balastu (wyrzucanie wody ze zbiorników) powoduje w tej grze hałas?
2. Dla wygody mam ustawione automatyczne przeładowywanie torped. Jest możliwość przekonania załogi by przerwała te prace?
3. Czy jeśli idę "małą" to cichy napęd coś daje? Czy może to jest tylko redukcja hałasu przez zmniejszenie obrotów i ręcznie uzyskam ten sam efekt? (Pomijam tu fakt, że załoga wstrzymuje roboty.)
4. Czy gramofon zwiększa hałas, czy jako zabawka dla graczy jest ignorowany?
Oczywiście pytam o wersję 1.5. Czy mody wprowadzają ewentualne zmiany?
2. Dla wygody mam ustawione automatyczne przeładowywanie torped. Jest możliwość przekonania załogi by przerwała te prace?
3. Czy jeśli idę "małą" to cichy napęd coś daje? Czy może to jest tylko redukcja hałasu przez zmniejszenie obrotów i ręcznie uzyskam ten sam efekt? (Pomijam tu fakt, że załoga wstrzymuje roboty.)
4. Czy gramofon zwiększa hałas, czy jako zabawka dla graczy jest ignorowany?
Oczywiście pytam o wersję 1.5. Czy mody wprowadzają ewentualne zmiany?
2. "Cichy napęd" przerywa załadunek torped i ewentualne naprawy,
3. Daje. Zawsze warto dawać cichy napęd - to redukcja innych hałasów jak przeładunek torped czy naprawy. Reżim bojowy to absolutna cisza.
4. Pierdółka dla graczy.
Co do załadunku torped to jest jak napisał poprzednik automatycznie wstrzymany podczas
ciszy na okręcie, ale jest też taka opcja żeby ogólnie automatyczny załadunek wyłączyć.
Tylko wtedy trzeba pamiętać żeby zlecić załadunek torpedy gdy opróżnimy wyrzutnię.
Oczywiście wiem, że można wyłączyć automatyczne ładowanie, ale zrobienie tego nie przerywa rozpoczętej procedury (nawet jeśli tylko zaplanowanej). Przejście na cichy odpada, gdy z nitów woda tryska zamieniając maszynownię w zbiorowy prysznic. Dlatego właśnie szukam sposobu, by anulować decyzję o przeładunku, jednocześnie pozwalając ekipie remontowej uszczelnić puszkę - to że hałasu nie uniknę, nie znaczy, że mają go robić więcej.
PL_fox6 napisał/a:
o tym gramofonie/radiu to krążą różne legendy i opowieśc
Och, nie wątpię - to aż się prosi o kilka historii typu "i wtedy usłyszałem gramofon!".
sOnar [Usunięty] Kommodore
#6 Wysłany: 22 Październik 2012, 14:18
Analizując, że SHIV bazuje na enginie SHIII - gramofonu nie słyszą eskortowce
Ostatnio zmieniony przez sOnar 22 Październik 2012, 14:19, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum