Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Kociol Czarownic"
U-BOOTY: VIIB (1939) - Rekruci
CZAS MISJI: 2 godz.
11/11/1940 - Godzina 06:00
Ataki niemieckich okretow podwodnych wokol wysp brytyjskich z miesiaca na miesiac stawaly sie coraz smielsze, a niedoskonaly jeszcze system konwojowania i niedostatek okretow eskorty dodatkowo zachecal kapitanow U-Bootow...
---ODPRAWA---
Musimy zaciskac petle na szyji Anglikow, odciecie ich od dostaw waznych surowcow zmusi w szybkim czasie do kapitulacji. Uwazajcie jednak, na tych wodach ruch stakow jest bardzo nasilony i nie chodzi tu tylko o statki wroga, ale o jednostki panstw neutralnych.
-------------
Kamil
W patrolu udzial wzieli:
PL_Lutjens - KIA
PL_Tes - KIA • Troop Transport "Gracia" - 7973 • Empire-type Freighter "Laurentian Valley" - 7000 • Large Cargo "Sea Fisher" - 8873
---------------------------------------------------
Razem: 23846 BRT
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#3 Wysłany: 10 Listopad 2012, 12:10
Witam.
No cóż przez dłuższy czas miałem spokój.
Konwój był ode mnie bardzo oddalony.
W pewnym momencie popłynęła w moją stronę korweta, i zaczęła węszyć.
Niestety pierwsza seria bomb spowodowała u mnie spore przecieki i uszkodzenie diesli (identycznie jak w trzecim patrolu).
No i stało się - okrętu nie zdołałem uratować, mimo usilnych starań.
Potem dowiedziałem się, że kolega Tes został zatopiony wcześniej przez prawdopodobnie tą samą korwetę.
Mimo zatopienia - Gratulacje dla Tesa za świetny wynik
Dzięki koledzy za miły wieczór - już dawno nie grałem dwóch patroli w jeden wieczór
Do kolegi Foxa6: młody nie zniechęcaj się tak szybko, jak się nie możesz od razu podłączyć do OPEN VPN to poczekaj trochę na Vento - ludzie starają się żeby wszyscy zagrali
Iroks wczoraj podobno znalazł rozwiązanie problemu a Ciebie już nie było - bądź cierpliwy
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 10 Listopad 2012, 12:13, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum