Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
To nietypowa misja . Nietypowa, bo tym razem nie bez znaczenia jest to co zostanie zaatakowane i zatopione.
Celem priorytetowym jest tutaj potezny, kanadyjski frachtowiec , ktorego ladownie pelne sa dokumentow mowiacych o inzynierach wspolpracujacych
z III Rezsza .
Pozostale jednostki konwoju maja puste ladownie , wiec zatopienie innych jednostek bez zatopienia jednostki typu KGN , nalezy uznac za porazke.
Jezeli jednak uda sie Wam zatopic glowny cel , reszta konwoju bedzie tylko wspanialym dodatkiem do Zelaznego Krzyza.
---ODPRAWA---
Pogoda i akwen nam nie sprzyja , jednak warunki te moga okazac sie wspanialym polem do dzialania. Wykorzystajcie swoje wszystkie atuty . Liczymy na Was
Powodzenia! PL_David i PL_Szczur
W patrolu udział wzięli:
Davlol - SURV
PL_CMDR Blue R - SURV • Bogue Class "BR CVE Attacker#1" - 8 400 • Large Merchant "CA Large Cargo#1" - 13 985 • 1/2 Tanker T3 "BR T3 Tanker#1" - 5 824 • 1/2 C3 Cargo "BR C3 Cargo#1" - 4 306
---------------------------------------------------
Razem: 32 515 BRT
PL_Mirko - KIA • 1/2 Tanker T3 "BR T3 Tanker#1" - 5 824 • 1/2 C3 Cargo "BR C3 Cargo#1" - 4 305
---------------------------------------------------
Razem: 10 129 BRT
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Wchodzę do konwoju. Trochę zygzakuje i mam problem z ustaleniem kierunku. W pobliżu płynie korwetka. A że korwetki bywają groźne, wywalam do niego TIV... I torpeda nie łapie go! Wkurzony patrzę na cel... Nagle jebut. Torpeda trafiła w cel. TIV poszła do lotniskowca. (1.jpg). Świetnie... Ale mam kiepski kąt... Korweta w pobliżu... Pinga na dodatek... Podniesiono alarm w konwoju. Na oko wysłałem FAT w stronę lotnicha... I tu zaskoczenie. 2 trafienie (2.jpg). Lotniskowiec tonie, korweta odpływa (chyba Davlola pogonić)... A ja widzę, że za lotnichem płynie dobry cel (3.jpg). Poszła salwa... 3 torpedy. 2 w celu. Zatopiony (4.jpg).
No to szukam innego celu. Zauważyłem T2 i T3... Ustawiłem się do nich prostopadle i poszły 3 torpedy... 1 trafienie, 1 pudło i 1 krytyczne pudło (źle ustawiłem kąt). Potem Mirko się jeszcze dołączył. Przy okazji trafił też C3. Ale ogólnie na spółę T3 dorwaliśmy (5.jpg). Jak wspomniałem, Mirko uszkodził C3... Też mu posłałem 2 torpedki... Mirko krytycznie trafiał w sam kraniec rufy... I C3 odpłynął z mocnym przechyłem. Płaczę, że taki cel uciekł. Nagle, 10 minut po ostatniej torpedzie radość na pokładzie i komunikat "Jednostka została zniszczona". Patrzę. A ten C3 po 10 minutach ucieczki, zatonął. Szedł 5węzłów, więc zrobił dobre prawie milę. (6.jpg). Od konwoju nadpłynęła kowetka... To ja po cichu oddalam się z jej trasy w kierunku wraku Tankowca (7.jpg). Czekam, aż korweta odpłynie. Wreszcie wraca... Śledzę ją i widzę, że samoloty przybyły... Hehehe - myślę - trochę za późno. Nagle samolot rzuca bombę i korweta skręca... Rzuca pełny wachlarz bomb i nagle Mirko zgłasza KIA (8.jpg)... Szkoda, naprawdę, szkoda. I ta Korweta jeszcze 45 minut tam krążyła... jakby miała nas szukać.
I tak minął patrol.
Były też humorystyczne fragmenty. Lutjens pyta pod koniec, czy ktoś wie, co trafił o 9:06, bo nie widział... I ja z moich zapisków i zapisków Mirko wytrząsam czy któraś z torped co trafiły C3 i T3 mogła być Lutjensa... Każdą torpedę zapisaną miałem z godziny I trafienia innych też... Wyszło, że oberwał inny statek, co widziałem z oddali płonący, ale po patrolu już nie odnalazłem na kamerce konwoju i nie wiem, co oberwało.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum