Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#1 Wysłany: 17 Styczeń 2011, 19:01 SILENT HUNTER
cóż, emocje po sh5 chyba już nieco opadły, na tyle by można było przeprowadzić w miarę rzetelną ankietę. Która z części tej wspaniałej gry, najbardziej się wam podoba? Nie chodzi tu o nowoczesność danej części, ale głównie o gameplay, ilość czasu który przy niej spędziliście i czystą rozrywkę z gry w nią. Pod uwagę bierzemy wszystkie dodatki i wypuszczone do gry mody. W przypadku SH2, kompatybilność z DC (nie oceniając przy tym DC)
Ja postawiłem na SHIII, bo to właśnie ta część serii najbardziej mnie wciągnęła. Potem jest SHIV ze swoim U-boot missions. Reszty nie oceniam, bo w SH 1 nigdy nie grałem, w SHII grałem mało, podobnie jak w SH5
Jestem ciekaw jak rozkładają się preferencję na forum którego tak naprawdę głównym tematem jest owa wspaniała gra.
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#5 Wysłany: 20 Styczeń 2011, 14:50
Mnie najbardziej wciągnęła 3 część tej gry,fakt nie grałem w jej poprzednie części jednak moim zdaniem właśnie trójka jest najbardziej grywalna, dodając do tego jeszcze modyfikację sOnara czyli UTW gra staje się nie do przebicia.
Kolejne odsłony Silent Hunter czyli część IV i V owszem oferują nam równie ciekawe wrażenia i możliwości jednak jak dla mnie nie posiadają klimatu trójki,może z czasem przekonam się również do nich jednak póki co zostaję przy Silent Hunter III.
Imię: Michał Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 22 Mar 2010 Posty: 246 Skąd: Olsztyn
#6 Wysłany: 20 Styczeń 2011, 17:36
Podzielam zdanie Wolfixa i też wybrałem trzecią część. Oczywiście TYLKO z UTW. Grałem we wszystkie części, jednak trójka jest zdecydowanie najlepsza i najbardziej mnie wciągnęła.
Imię: Konrad
#7 Wysłany: 3 Grudzień 2012, 19:45
Odkopię tego trupa bo chciałbym zadać jedno pytanie. Którą część oceniacie najlepiej pod kątem gry single player. Która ma najciekawszą kampanię? Gram trochę w 3 ale muszę jednak przyznać, że przy tych wszystkich zaletach gry, kampania jest dość monotonna. Niby jest dynamiczna, wojna toczy się w tle ale niezbyt to czuć. Misje ciągle takie same. Nie ma jakiś dodatkowych wydarzeń i celów np w trakcie misji odiberamy wiadomość żeby udać sie w takie miejsce bo jest tam albo dzieje się coś ważnego. Brakuje tutaj życia. jak wyglądają kampanie w pozostałych częsciach? Chodzi mi głównie o 4 i 5 (choć ta nie wiem czy u mnie pójdzie)
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#9 Wysłany: 4 Grudzień 2012, 08:32
SH 4 z modem TM , opcjonalnie też z Operation Monsun - misje dość ciekawe, a jednocześnie niezobowiązujące
SH 5 ma taką trochę kampanię dla dzieci, po sznureczku
SH 3 natomiast z GWX 3 jest tu takim rarytasem - bo wszystko się dzieje historycznie, tylko musisz się orientować kiedy i gdzie płynąć (konwoje, bitwy morskie, inwazje)
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#11 Wysłany: 4 Grudzień 2012, 10:26
Cytat:
SH 5 ma taką trochę kampanię dla dzieci, po sznureczku
Ta z podstawki pewne tak, ale moderski "Open Horizon" (czy jakos tak) jest juz bardziej zaawansowany. Niestety SH5 wymaga doslownie "tony" modow aby stac sie grywalnym na zadowalajacym poziomie.
Całkiem sporo.. Największe operacje wojskowe i największe konwoje, które były atakowane - są.
Np. Wiosną 1940 pod Norwiegią jest duży ruch
W 1941 możesz śledzić wypływającego Bismarka... W Historycznym miejscu dojdzie do jego ostatniej bitwy
6 VI 1944 przez Kanał przepływa flota inwazyjna.
Jakbym w pracy miał SH3, to bym ci wrzucił zdjęcie kampanii czystej (masa pustego morza, tylko losowo generowany ruch) i GWX, gdzie aż czarno o linii ruchów (a to bez losowo generowanego ruchu).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum