POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
wywalanie gry?????
Autor Wiadomość
PL_maniek 
Korvettenkapitan

Kraj:
poland

Imię: Maniut

#1  Wysłany: 25 Listopad 2012, 12:19   wywalanie gry?????

Witam Kolegów.
mam kolejny problem z grą , SH 5. Po reinstalacji, i wpakowaniu modów ( takich jak w załączniku) co 25 - 30 min wywala mi grę, bez istotnych przyczyn, kompa mam dość dobrego, ustawienia grafiki na opcję' średnia" . Pragnę zaznaczyć, przeciążenia ("graficzne" raczej nie wchodzą w rachubę, ponieważ wywalało mnie w rożnych sytuacjach, w róznych miejscach, np wyjście z portu wieczorem, ma morzu, podczas pływanie podwodnego, Czy w tych modach jest jakiś haczyk, który reguluje ( ustawia) długość grania?????.Moze coś popaprałem z modami????
Panowie druga ważna sprawa.
Jak mogę wyłączyć, obejść to gówno U-playa, mam grę oryginała ( oczywiście) ale zamyślam, o wgraniu ******, ponieważ to badziewie doprowadza mnie do szału.
czy to coś pomoże????, czy gra pójdzie bez U-playa????
Pozdrawiam ALL

MODY.JPG
Plik ściągnięto 41 raz(y) 90.26 KB

www.modelarstwopodwodne.hekko.pl/

voltar 

Kraj:
poland

Imię: Voltar
Ulubiona Gra: SH5

#2  Wysłany: 17 Grudzień 2012, 19:04   Re: wywalanie gry?????

PL_maniek napisał/a:
Witam Kolegów.
mam kolejny problem z grą , SH 5. Po reinstalacji, i wpakowaniu modów ( takich jak w załączniku) co 25 - 30 min wywala mi grę, bez istotnych przyczyn, kompa mam dość dobrego, ustawienia grafiki na opcję' średnia" . Pragnę zaznaczyć, przeciążenia ("graficzne" raczej nie wchodzą w rachubę, ponieważ wywalało mnie w rożnych sytuacjach, w róznych miejscach, np wyjście z portu wieczorem, ma morzu, podczas pływanie podwodnego, Czy w tych modach jest jakiś haczyk, który reguluje ( ustawia) długość grania?????.Moze coś popaprałem z modami????
Panowie druga ważna sprawa.
Jak mogę wyłączyć, obejść to gówno U-playa, mam grę oryginała ( oczywiście) ale zamyślam, o wgraniu ******, ponieważ to badziewie doprowadza mnie do szału.
czy to coś pomoże????, czy gra pójdzie bez U-playa????
Pozdrawiam ALL

Ogólnie bałagan w jsgme i niepotrzebnie instalujesz p1, p2 itd są już zawarte w BASE. A tak na marginesie MMM ma wiele błędów i o grywalności na kampanii można zapomnieć. Jest kilka mniejszych modów a efekty lepsze i bez błędów. U-play na to jest tylko jeden sposób jak zawsze "google" :) jest ogólnie dostępny.
Ostatnio zmieniony przez voltar 17 Grudzień 2012, 19:07, w całości zmieniany 1 raz  

PL_maniek 
Korvettenkapitan

Kraj:
poland

Imię: Maniut

#3  Wysłany: 17 Grudzień 2012, 19:12   

Dzięki voltar
Tak też myślałem
Próbowałem też z OH 2 i też kiszka
A jakie mody Ty proponujesz???
pozdrawiam AL

www.modelarstwopodwodne.hekko.pl/

voltar 

Kraj:
poland

Imię: Voltar
Ulubiona Gra: SH5

#4  Wysłany: 17 Grudzień 2012, 20:20   

PL_maniek napisał/a:
Dzięki voltar
Tak też myślałem
Próbowałem też z OH 2 i też kiszka
A jakie mody Ty proponujesz???
pozdrawiam AL

Mody które urealniają temacik w koncepcji pierwotnej z dodawaniem modów poprawiających a nie zmieniających temat i tu mam na myśli pojedyncze mody. OHII2.0 full jest bardzo dobry dodajesz do niego pojedyncze mody ale tylko te które z nim współpracują. Na ten przykład dam ci np: subflag od tdw który po zainstalowaniu wywala sh w kampanii i to na pierwszym patrolu a tak chciało by się mieć flagę na u-boćku :( niestety nie z OHII2.0 a wielką tajemnicą jest jak to zrobił pedros z MMM w OH1.7. Można ręcznie uruchamiać flagę z edytora ale robienie tego za każdym razem kiedy jest problem pozbawia to sensu. Konkretnej listy nie podam bo jestem na kończeniu własnego modu "Graf-Mods" który niebawem jak uporam się z flagą, z parą, z kurtynami itd reszta na priv.

Hoth 
Stabsbootsmann

Kraj:
poland

Imię: Elek

#5  Wysłany: 30 Styczeń 2013, 19:18   

voltar napisał/a:
Na ten przykład dam ci np: subflag od tdw który po zainstalowaniu wywala sh w kampanii i to na pierwszym patrolu a tak chciało by się mieć flagę na u-boćku :( niestety nie z OHII2.0

No nie wiem, mi SubFlags_008 chodzi z OHII2.0 bez problemów. SubFlags wgrałem "na wariata" w trakcie patrolu i po wczytaniu zapisu wszystko "śmiga".

Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu