POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Spolszczenie GWX 3.0 jako prezent pod choinkę
Autor Wiadomość
zamek9 
Bootsmann

Kraj:
poland

Imię: Krzysiek

#141  Wysłany: 1 Styczeń 2013, 20:37   

Czy to kontynuacja to ja nie wiem ale funkcie ma takie same jak CCC

http://www.youtube.com/watch?v=M3QOfny3o3k

miałem takie problemy kiedyś, nieraz znikało, ale teraz nic juz nie pomaga, nieraz po włączeniu gry mi sie wogole inna rozdzielczość robi na kompie(pasek zadan na dole kompa widac do połowy) wtedy wchodzę do ECC - preferencje - przywroc ustawienia domyslne i nieraz pomaga(choc nie zawsze) a dosc czesto mam problem by wogole wyeliminowac ta zmiane rozdzielczosci ptrzez włączenie gry( w sumie to nie tylko o rozdzielczosc chodzi poniewaz litery czy to w grze czy nie sa dziwnie rozmazane i jakies takie niewyraźne)

PL_Olamagato 
Stabsoberbootsmann

Kraj:
poland

Imię: Olamagato

#142  Wysłany: 2 Styczeń 2013, 13:13   

@Zamek9
Problemy z wyglądem to nie problemy z AA, ale z emulowaniem rozdzielczości przez monitor lub kartę graficzną. W przypadku kart AMD (ATI) i używania kabla DVI sprawdź opcje DVI i pozmieniaj. Na przykład możesz mieć wykorzystanie powierzchni ekranu na 75% lub brak skalowania/skalowanie z dziwnymi opcjami.
Jeżeli chcesz się o tym przekonać, to ustaw rozdzielczość pulpitu Windows na 1024x768 (lub 1360x768 gdy używasz panoramy z GUI widescreen) i wtedy powinieneś zobaczyć taki sam skopany obraz pulpitu. Wtedy poprzestawiaj sobie opcje tak aby był najlepszy i najbardziej czysty obraz, a na koniec przywróć dla pulpitu rozdzielczość natywną. Kolejne uruchomienie gry powinno mieć już prawidłowo wyglądający obraz (taki jaki oferuje gra).

zamek9 
Bootsmann

Kraj:
poland

#143  Wysłany: 2 Styczeń 2013, 14:49   

Olamagato a czy jest szansa pogodzić i zainstalować te 3 mody razem ? chodzi mi o :

Mod "TMTv2+ThomsensShips v4.4 for GWX3+Xtra ships(realistyczne namierzanie i manewrowość jednostek)

GWXPL5 - Łodzie ratunkowe i resztki

"GWXPL5 - Usunięte podwójne statki z książki celów

Wiadomo, że te trzy opcje się ze sobą gryzą i jesli nie można 3 wgrać razem to moze 2 by sie udalo bez jakis problemow ? (kazde wgrywanie jednego na drugi powoduje nalozenie plikow na poprzedni i nie wiem czy to bedzie powodowało poważny problem, z tego co zauwazylem "GWXPL5 - Usunięte podwójne statki z książki celów" nie dziala mi razem z nimi, ale moze daloby sie te 2 pierwsze razem wgrac ? I jesli tak to ktory pierwszy by zastąpienie plikow nie za bardzo zaszkodziło w grze ?
Pozdrawiam

PL_Olamagato 
Stabsoberbootsmann

Kraj:
poland

Imię: Olamagato

#144  Wysłany: 2 Styczeń 2013, 20:43   

Pewnie używasz wersji 5j, która była czymś w rodzaju bety.
W następnej oficjalnej wersji, która będzie na wiosnę (może wczesną) będzie to pogodzone. Będzie też ona na podstawowej stronie spolszczenia wraz z opisami. Generalnie staram się zawrzeć jak najwięcej możliwych ulepszeń w jak najmniejszej liczbie opcji niekonfliktujących ze sobą. Thomsen był dodany testowo podobnie jak usuwanie duplikatów statków z książki.

zamek9 
Bootsmann

Kraj:
poland

#145  Wysłany: 2 Styczeń 2013, 21:45   

Z tego co zrozumiełem polecasz same GWXPL5 - Łodzie ratunkowe i resztki :)
Dzięki i czekamy na wiosnę !
Pozdrawiam

seba999 
Stabsbootsmann

Kraj:
poland

Imię: seba
Ulubiona Gra: SH5+ Wolves of Stell

#146  Wysłany: 20 Styczeń 2013, 23:27   

Czy ktos moze mi podeslac link do conus sh3gwx widescren mod bylbym wdzieczny.

Beelzeboss 

Kraj:
poland

Imię: Konrad

#147  Wysłany: 17 Luty 2013, 17:34   

Witam
ten problem powtarzał się już parę razy ale pogubiłem się w tym wszystkim. Mam silent huntera z potrzebnym patchem. Instaluje GWX(nie włączałem jeszcze dodatkowych funkcji). Następnie spolszczenie. Wygląda, że wszystko z wyjątkiem opcji Hardcode fixes. Uruchomienie tego powoduje, że gra wywala się podczas startu, widać tylko intro. Podobnie jest z panoramiczną poprawką wgranie tego powduje, że wywala grę z komunikatem o nieznalezieniu urządzenia 3d czy coś takiego. Można coś z tym zrobić czy mogę zapomnieć o tych opcjach? Jeśli nic się nie da to jak mogę w inny sposób zmienić rozdzielczość? Pamiętam, że kiedyś w niezmodowanym SH tak zrobiłem ale nie pamiętam jak to się robiło
Sprzęt mam taki(laptop): Intel Core Duo 2 Ghz, Ram 4 gb, ATI Moblility Radeon 4500/500 512MB Windows 7 32 bity
PS.
Cytat:
Problemy występują tam gdzie już wcześniej był on używany lub na komputerach źle skonfigurowanych jeżeli chodzi o pamięć (głównie tych, które tuż po zalogowaniu mają zajęte ponad 300MB RAM w XP i ponad 700MB w Win7/Vista).

ja tak mam w Windows 7. To znaczy, że mam źle skonfigurowanego Windowsa? A jak mam go w takim razie skonfigurować ?:)

Odpowiedz do tematu