Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Grzegorz
Ulubiona Gra: seria Wing Commander (wielki fan), Silent Hunter III, seria Hitman, Fallouty Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 11 Lis 2012 Posty: 73 Skąd: ze Śląska
Wzór na obliczenie maksymalnej glebokosci przy x% uszkodzonego kadluba:
x=(p*max glebokosc danego U-Boota <pogrubione>)/100
p - procent aktualnej integralnosci kadluba
x - glebokosc w metrach na jaka maksymalnie moze zanurzyc sie U-Boot przy danym uszkodzeniu bez zgniatania (utraty integralnosci)
Przyklad:
Mamy VIIC wiemy, ze przy 100% integralnosci potrafi zanurzyc sie maksymalnie na 240 m glebokosci.
DD-ek uszkodzil nas i mamy teraz 74% integralnosci kadluba
UWAGA!! Dla bezpiecznstwa odejmujemy 1% od integralki kadluba jaka aktualnie posiadamy
x=(73x240)/100= 175,2 m
A zatem mozemy zejsc spokojnie na ok. 175 m glebokosci bez obaw zgniecenia naszego kadluba przez cisnienie
EDIT: Na dole mod z poprawionymi krytycznymi glebokosciami
Teraz wystarczy wcisnac klawisz "C" (alarmowe zanurzenie) i U-Boot automatycznie uda sie na najbardziej maksymalna glebokosc dla danego U-Boota
_________________ Zwał się John C. Butler a był naprawdę podłym draniem
Ilekroć próbowałem poczęstować go cygarem
On stanowczo odmawiał
Fundując mi soczystego jeża prosto w twarz
Udany patrol to taki w którym c0de zatapia 4 DD-eki
Ostatnio zmieniony przez c0de 12 Marzec 2013, 19:09, w całości zmieniany 3 razy
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#3 Wysłany: 14 Marzec 2013, 10:25
Jedna ważna uwaga dotycząca gier rankingowych. Regulamin mówi:
Cytat:
3. Gramy na czystej grze w wersji 1.4 plus mod Uboat Total War: Knight of the Abyss plus aktualny pakiet misji PolishSeamen. Wszytko dostępne w dziale download. Ze względów fair play zabronione jest samowolne modowanie gry. Każdy dodatkowy mod musi zostać zaakceptowany przez osoby odpowiedzialne za ranking.
Wg mnie (chociaż rzadko grywam) tego moda nie powinniśmy stosować w grach rankingowych. Ale głos decydujący niech ma Finek oraz Marco.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Grzegorz
Ulubiona Gra: seria Wing Commander (wielki fan), Silent Hunter III, seria Hitman, Fallouty Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 11 Lis 2012 Posty: 73 Skąd: ze Śląska
#4 Wysłany: 20 Marzec 2013, 14:33
To taki mod ciekawostka dla ciekawskich, ktorzy lubia miec wszystko opanowane do perfekcji na Single Playerze
_________________ Zwał się John C. Butler a był naprawdę podłym draniem
Ilekroć próbowałem poczęstować go cygarem
On stanowczo odmawiał
Fundując mi soczystego jeża prosto w twarz
Udany patrol to taki w którym c0de zatapia 4 DD-eki
Wg mnie (chociaż rzadko grywam) tego moda nie powinniśmy stosować w grach rankingowych. Ale głos decydujący niech ma Finek oraz Marco.
Ten mod to samobójstwo.
Dlaczego?
Stracisz 1% integralki, to okręt automatycznie poleci na głębokość, gdzie go zgniecie.
Dno będzie na 150m? Pod dużym kątem walniesz w dno.
Jak ktoś chce, niech stosuje.. To bardzo niebezpieczne od razu zalewać zbiorniki tak, aby szedł tak głęboko.. Za każdym alarmowym zanurzeniem okręt trzeba potem ręcznie sprowadzać na wybraną głębokość... Jak stracisz 20% integralki, to zapomnij o używaniu alarmowego zanurzenia, bez kontroli. Za dużo moim zdaniem minusów... A plusy? Że automatycznie zejdzie na głębokość, którą możesz ustawić ręcznie? Też mi zysk
Samobójstwo czy też nie, w grach rankingowych nie stosujemy dodatkowych modów samowolnie. Może to w pewnych przypadkach (mam na myśli niektóre mody) po prostu
doprowadzać do wy-wałek, błędów gry i w końcu być nie fair w stosunku do innych graczy.
Jeśli ktoś chce jakiś mod sobie używać w grach rankingowych, to wystarczy napisać
odpowiedni temat i wtedy się ustali... A nóż to może się też innym spodoba.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum