Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 1 Kwiecień 2013, 13:47 Podsumowanie sezonu
Podwodniacy!
Wczoraj, ciężkim bojem okrętów XXI zakończył się kolejny sezon rankingu SH3
[/b]
Pierwsze miejsce zająłem ja, ale tylko nieznacznie wyprzedzając c0de, który (zwłaszcza pod koniec) mocno siedział mi na ogonie. Trzecie, medalowe miejsce zajął Tes, który z braku czasu na SH3 nie mógł walczyć wyżej, ale i tak zajął bardzo ładne miejsce. Na czwartej pozycji uplasował się Mirko, tylko nieznacznie przegrywając z Tesiem (obaj mieli "otwarte" kariery). Na piątym miejscu uplasował się autor naszego wspaniałego moda UTW-KOTA, czyli sOnar, który dzielnie walczył do samego końca!
Dziękuję wszystkim, którzy brali udział w rankingu, a zwłaszcza Oyamie, naszemu nowemu podwodniakowi, który co prawda uczy się jeszcze tej wspaniałej gry, ale osiąga coraz lepsze wyniki. Z radością zgłaszam go do przyjęcia w szereg aktywnych klanowiczów i noszenia prefixu "PL_".
Dziękuję także Luciakowi, sOnarowi i c0dowi, że pomimo tak leciwego wieku gry (niedawno minęło 8 lecie światowej premiery), jak i naszego rankingu (6,5) roku, ciągle wykazali się wielką aktywnością.
Zwłaszcza Luciak, który opuścił tylko 8 patroli rankingowych!
Trochę szkoda, że płynęło tylko 5 osób powyżej 10 patroli oraz 8 osób poniżej tej liczby. Niestety, SH3 się starzeje...
Ale myślałem, że będzie to ostatni sezon, a tymczasem pojawienie się Oyamy oraz chętnego do gry PL_Kovala (w ostatnim patrolu) świadczy, że jeszcze co najmniej jeden ranking ruszy! A skoro o nim mowa, to ruszy latem, bo teraz robimy 3 miesięczną przerwę, aby sobie polatać z Oyama w IŁ-2
Zrobiłem też mały ranking "średniej na patrol". Jest to podobne do starego rankingu, ale tu dodałem też patrole KIA (kiedyś była liczona średnia, ale tylko z patroli przeżytych).
Pierwsze miejsce zajał Jacek, ale jednocześnie płynął tylko 3 patrole, to ciężko go porównać (dawniej liczyło się od 5 patrolu)
Jednak Tesiu pobił wszystkich na głowę wynikiem!
Mnie udało się także załapać na podium
[ranking średniej widoczny w załączniku dla zarejestrowanych]
Dziękuję jeszcze raz wszystkim i zapraszam na nowy sezon rankingowy, który zacznie się w lipcu!
SALUT!
Ps. Ranking trwał do końca Marca, aby uniknąć kończenia w święta (jak było podczas kończenia z końcem roku).... Ale trafiliśmy, co nie? W sam raz w Wielkanoc..
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#2 Wysłany: 1 Kwiecień 2013, 15:25
Heh...
Tak jak mówiłem wczoraj ostatni patrol i XXI popłynęliśmy - ale trafiliśmy
Serdeczne dzięki Wam wszystkim, którzy zdecydowali się pływać z nami patrole.
Dzięki Wam były wesołe wieczory i nie można się było nudzić.
Jak to powiedział kiedyś mój brat: "Płyniesz i płyniesz i nic się nie dzieje"
Jak będzie trochę czasu to powrzucam zdjęcia z niektórych patroli.
Trzeba wybrać najlepsze z tych patroli.
Do miłego zobaczenia w następnych patrolach
Teraz pora nauczyć się latać - chodź nie będzie to łatwe
Komandorze Finek mała poprawka opuściłem tylko 6 patroli (2, 8, 35, 57, 60, 61)
Pozdrawiam serdecznie - dowódca floty Adm. Günther Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#3 Wysłany: 1 Kwiecień 2013, 15:50
Salut zwycięzcom !!!!
Gratuluję cierpliwości w podchodzeniu i topieniu frachte .
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
sOnar [Usunięty] Kommodore
#4 Wysłany: 2 Kwiecień 2013, 10:43
Dziękuję wszystkim towarzyszom na patrolach!
Dziękuję także, że tak ciepło przyjęliście mojego moda Knights of the Abyss i w dzielnie stawialiście czoła nowemu obliczu Silent Hunter III.
Ja zaś zabieram się za pisanie nowych misji na następny ranking. Obecne miały charakter treningowy w ostrym ogniu wroga. Zostaliście przeszlifowani na profesjonalistów. Kolejne moje misje nie będą już tak trudne ale mimo wszystko dadzą Wam we znaki
Imię: Grzegorz
Ulubiona Gra: seria Wing Commander (wielki fan), Silent Hunter III, seria Hitman, Fallouty Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 11 Lis 2012 Posty: 73 Skąd: ze Śląska
#5 Wysłany: 2 Kwiecień 2013, 18:06
Dzieki wszystkim za mile spedzony czas
Fajnie mozna bylo sie posmiac z niektorych sytuacji na Atlantyku
Atlantyk taki duzy a my nadal na siebie wpadamy
I gratulacje dla PL_oyamy za wstapienie do Polishseamenow
E tam ja tam wole wyzwania i preferuje raczej te bardzo trudne patrole
W nastepnym pakiecie misji chcialbym troche wiecej misji w roku 1944 i 1945
Bo prawda jest taka, ze malo plywalismy patroli z jezami
P.S. W sumie moglbym z 3 takie patrole napisac
_________________ Zwał się John C. Butler a był naprawdę podłym draniem
Ilekroć próbowałem poczęstować go cygarem
On stanowczo odmawiał
Fundując mi soczystego jeża prosto w twarz
Udany patrol to taki w którym c0de zatapia 4 DD-eki
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#6 Wysłany: 2 Kwiecień 2013, 19:27
Taaa...i pełno zabawnych sytuacji, kiedy to strzelam w T3 - ten eksploduje a po chwili KIA zgłasza Mirko, który był za nim schowany.
Na Atlantyku pełno statków...a wszyscy strzelają do tego samego
Dwa razy mi się zdarzyło, że nasz Mistrz oberwał ode mnie torpedą co oczywiście wcale nie było zamierzone (ale ten Atlantyk mały )
Innym razem Code strzela do mnie i uszkadza mi przednie wyrzutnie torpedowe
W jeszcze innym patrolu mieliśmy pokaz prawdziwego pojedynku na kopie: Finek trafia w Sonara, ten nie pozostaje mu dłużny i odpłaca się tym samym
W kilku patrolach z rzędu Code płynie obok mnie - dd-ki mnie zatapiają, a ten zwiewa "Cygan zawinił, kowala powiesili"
Było trochę zabawnych sytuacji, ale było też i trochę horrorów. Dzięki misjom Tesa, Sonara, Andreva czy Finka - przybyło mi siwych włosów na głowie
Więcej takich horrorów koledzy, jak choćby ten patrol kolegi Tesa z minami, gdzie po kilku minutach połowa z nas zgłasza zatonięcie - Tesu lubi horrory
Ale ważne, że było wesoło i że dobrze się bawiliśmy
Dzięki wszystkim autorom za fajne patrole
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 2 Kwiecień 2013, 19:31, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#7 Wysłany: 2 Kwiecień 2013, 22:45
PL_Lütjens napisał/a:
Więcej takich horrorów koledzy, jak choćby ten patrol kolegi Tesa z minami, gdzie po kilku minutach połowa z nas zgłasza zatonięcie - Tesu lubi horrory
Nastepnym razem czytamy b. dokladnie opisy do misji . Wg. mnie misja ma zaskakiwac, dac niezly wycisk ale i wynagrodzic za dobra gre.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum