POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Seaperch R.O.V
Autor Wiadomość
sOnar
[Usunięty]
Kommodore

#1  Wysłany: 16 Czerwiec 2013, 12:39   Seaperch R.O.V

Witam. Buduję robota podwodnego. Może temat się spodoba. Mój wybór padł na... Seaperch. Projekt realizowany dla uczniów szkół w USA. R.O.V SeaPerch jest banalnie prosty w budowie i zaraz Wam pokażę foty z realizacji tego projektu. Dopingujcie mnie jednak by mi weny nie brakło :lol

Oto co potrzebujemy na start:

Oto jak to złożyć:

Pomalować najlepiej na żarówiasty żółty...

To rurki, kolanka i trójniki już po malowaniu...

Gotowy szkielet Seaperch PL

Temat będzie rozwijany w miarę jak prace będą posuwały się do przodu...

VIDEO - SKŁADANIE SEAPERCH

Pozdrawiam

janko175 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

Imię: Janek

#2  Wysłany: 16 Czerwiec 2013, 13:10   

Intrygująca konstrukcja . Ciekaw jestem jak to będzie działać . Czy te rurki to tylko konstrukcja nośna( rama ) ,czy będą spełniać też jakąś inną funkcje ?

sOnar
[Usunięty]
Kommodore

#3  Wysłany: 16 Czerwiec 2013, 13:12   

janko175 napisał/a:
Intrygująca konstrukcja . Ciekaw jestem jak to będzie działać . Czy te rurki to tylko konstrukcja nośna( rama ) ,czy będą spełniać też jakąś inną funkcje ?

Tak Janko. To rama nośna. Wszystkie rurki były przetoczone. Nie chciałem używać zgrzewarki.

Czekam na części jakie zamówiłem obecnie...

sOnar
[Usunięty]
Kommodore

#4  Wysłany: 20 Czerwiec 2013, 19:15   

Prace trwają

test monitorka

Ostatnio zmieniony przez sOnar 20 Czerwiec 2013, 19:16, w całości zmieniany 1 raz  

janko175 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

#5  Wysłany: 20 Czerwiec 2013, 21:09   

Widze ,że masz jeszcze zarąbiście wiekową wiertarke . :) Podobna do polskiej Celmy.

sOnar
[Usunięty]
Kommodore

#6  Wysłany: 20 Czerwiec 2013, 23:15   

Stary moją Makitę pożyczył na budowę to też ja musiałem wymontować jego wiertarę z jego garażowego zestawu stołowego ;) . Ciężka jak sq.....khm ..byk... :lol

sOnar
[Usunięty]
Kommodore

#7  Wysłany: 22 Czerwiec 2013, 10:51   

panel sterujący
VIDEO

trochę gratów
VIDEO

janko175 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

#8  Wysłany: 22 Czerwiec 2013, 23:14   

No to już niewiele zostało do zrobienia . Jedyny poważniejszy problem jaki pozostaje do rozwiązania to izolacja silników i połączeń przewodów . Bateria będzie zamontowana w robocie ,czy poza nim ? Będą dwa akumulatory , czy tylko jeden ? Jakie napięcie ?
Widze ,że konstrukcja jest ekstremalnie prosta :)

sOnar
[Usunięty]
Kommodore

#9  Wysłany: 23 Czerwiec 2013, 00:38   

janko175 napisał/a:
No to już niewiele zostało do zrobienia . Jedyny poważniejszy problem jaki pozostaje do rozwiązania to izolacja silników i połączeń przewodów . Bateria będzie zamontowana w robocie ,czy poza nim ? Będą dwa akumulatory , czy tylko jeden ? Jakie napięcie ?
Widze ,że konstrukcja jest ekstremalnie prosta :)

Jeden akumulator - rozdzielone napięcie na urządzenia będzie puszczone przez przetwornice 9V i 12V. Akku będzie poza nim. Oj janko175 tak się powie. Właśnie zaczynają się schody i nie będzie łatwo przez nie wleźć. Owszem - pierwsza sprawa uszczelnienia. :czytam:

sOnar
[Usunięty]
Kommodore

#10  Wysłany: 25 Czerwiec 2013, 18:50   

kolejne
VIDEO

Odpowiedz do tematu