Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Adam Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 14 Sty 2008 Posty: 170 Skąd: Krobia
#1 Wysłany: 14 Sierpień 2008, 16:43 Sposób na MINY
No wiec w karierze już troszkę konwojów porozwalałem itp. A tu Trach. Dostaje zadanie patrolu w porcie japońskim... Zaglądam w "książeczkę" dołączoną do sh4 i patrze że będę się musiał przebijać przez pola minowe. I tu pytanie czy będę mógł po prostu przepłynąć w tym miejscu na powierzchni i w nagłym przypadku zejść na peryskopową czy zaraz po wpłynięcie na te pola minowe mnie
PS. Jako że jestem dość świeży jeszcze w SH4 nie chciał bym zrobić i dlatego się tu pytam...
_________________ Kapitan SHIV USS Trout (KLASY Tambor ) PEARL HARBOR
Kapitan NFEU "~~TAJFUN~~" BB Iowa
Moje GG: 9551848 (chętnie pogadam^^)
Pola minowe mogą być mniej lub bardziej gęste.. Na tym obszarze po prostu będzie masa obiektów typu miny. Zasadniczo w grze miny raczej pozwalają pływać na powierzchni i w razie kłopotów zanurzyć się, ale.. to już jak stąpanie po polu minowym nigdy nie wiesz, czy tam, gdzie się zanurzasz jest mina, czy jej nie ma, a jest np. obok.
Zawsze możesz spróbować metody na patrzenie. Czyli peryskopowa, wystawiony pod wodę peryskop, 1 węzełek i powoli płyniemy i patrzymy, co przed nami. Ale to długa metoda.
Stąd moja rada. Lepiej popłyń tam, gdzie nie ma min. Mniejszy stres.
Imię: Marek
Ulubiona Gra: SH4
#3 Wysłany: 9 Czerwiec 2013, 19:23 Re: Sposób na MINY
Manonixi napisał/a:
No wiec w karierze już troszkę konwojów porozwalałem itp. A tu Trach. Dostaje zadanie patrolu w porcie japońskim... Zaglądam w "książeczkę" dołączoną do sh4 i patrze że będę się musiał przebijać przez pola minowe. I tu pytanie czy będę mógł po prostu przepłynąć w tym miejscu na powierzchni i w nagłym przypadku zejść na peryskopową czy zaraz po wpłynięcie na te pola minowe mnie
PS. Jako że jestem dość świeży jeszcze w SH4 nie chciał bym zrobić i dlatego się tu pytam...
Morzesz sprubować przepłynąć do strony morza Ochockiego , i to przejście jest całkiem bezpieczne tylko jed cholernie płytkie i cały czas będziesz płynoł w wynurzeniu i ja jak miałem misję na morzu Jponskin to tak zrobiłem , a po wykonaniu misji powróciłem tą samą drogą , aha i jeszcze jedno jak będziesz plynol tą drogą to płyń w miarę blisko wybrzeży sowieckich !
J.M.H
Ps: Taktyka taktyką ,ale ja stosuje woją taktyke kturą nazwałę taktyką pająka !!! , a mianowicie należy zachowywać sie cicho i czekać na właściwy moment a potem uderzać !!!
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#4 Wysłany: 9 Czerwiec 2013, 20:02
aaaaaa!!!!!! słownik!!!!!! aż miałem dreszcze jak to czytałem
Cytat:
kturą
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#5 Wysłany: 17 Czerwiec 2013, 20:59 Re: Sposób na MINY
navajo88 napisał/a:
Morzesz sprubować
Jako że autor posta używa Firefoxa proponuję zainstalować jako add-on polski słownik ortograficzny. Jeszcze interpunkcję i stylistykę można przełknąć, ale to...
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#6 Wysłany: 25 Czerwiec 2013, 11:47
Matko i córko - heh...chyba wyślę ten tekst do prof. Jana Miodka.
Ciekawe jaka będzie jego reakcja
Kolego, przed wysłaniem posta tekst do worda, celem sprawdzenia błędów
Morzeszsprubować przepłynąć do strony morza Ochockiego , i to przejście jest całkiem bezpieczne tylko jed cholernie płytkie i cały czas będziesz płynoł w wynurzeniu i ja jak miałem misję na morzu Jponskin to tak zrobiłem , a po wykonaniu misji powróciłem tą samą drogą , aha i jeszcze jedno jak będziesz plynol tą drogą to płyń w miarę blisko wybrzeży sowieckich !
J.M.H
Ps: Taktyka taktyką ,ale ja stosujewoją taktyke kturąnazwałę taktyką pająka !!! , a mianowicie należy zachowywać sie cicho i czekać na właściwy moment a potem uderzać !!!
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 25 Czerwiec 2013, 11:55, w całości zmieniany 1 raz
sOnar [Usunięty] Kommodore
#7 Wysłany: 25 Czerwiec 2013, 14:37
Dla zapoznania się wstępnie z ortografią polecam gościowi książkę pt. Kometa nad doliną Muminków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum