POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
World of Tanks
Autor Wiadomość
PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#721  Wysłany: 30 Wrzesień 2013, 15:05   

Czasem nieokreślonym można nazwać kiedy WT wypuści okręty i czołgi. Na chwilę obecną nic nie wiadomo, prócz tego że mają trochę modeli... Zresztą nie możesz prognozować że pojazdy naziemne w WT okażą się tak wielkim sukcesem jak samoloty... może im to równie dobrze nie wyjść i WOT nadal będzie lepszą rozrywką.

PL_kanaron 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2

#722  Wysłany: 30 Wrzesień 2013, 15:19   

No możliwe, ale u mnie WT ma duży plus: brak HP i nic nie wskazuje na to, że w WT w czołgach nagle będzie HP. Dlatego sądzę, że WT mnie będzie bardziej pasować.

PL_Andrev 
Konteradmiral

Kraj:
poland

Imię: And

#723  Wysłany: 1 Październik 2013, 19:06   

PL_fox6 napisał/a:
Czasem nieokreślonym można nazwać kiedy WT wypuści okręty i czołgi. Na chwilę obecną nic nie wiadomo, prócz tego że mają trochę modeli...

Zaklinają się że do końca roku, z tym że wyjdzie mocno okrojone drzewko wspólnie zunifikowane dla Osi / Aliantów (czyli prawdopodobnie Niemcy vs. ZSRR + USA).

Flota dużo dużo później, aczkolwiek na trailerach można uchwycić kilka np. włoskich smaczków:
Np tu: http://www.youtube.com/watch?v=0sfA-NsbzJY
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 1 Październik 2013, 19:07, w całości zmieniany 1 raz  

PL_kanaron 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#724  Wysłany: 1 Październik 2013, 22:03   

Skoro oni się zaklinają to raczej tak będzie (to nie WG :) ), się nie mogę doczekać FRB na czołgach ;) Po WoT nikt nie powinien mieć problemów z odróżnieniem jednostki wroga od sojusznika :))

PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#725  Wysłany: 31 Październik 2013, 22:08   

Jest nowe drzewko niemieckich TDków - a tam uwaga... aż 3 czołgi które ujrzały światło dzienne (S. Emil w 3 egzemplarzach). Poza tym chyba bez zmian.
Widać też, iż przygotowane jest miejsce na nową frakcję - tym razem japońską... to może być ciekawe (choć za cholerę ciężko mi sobie wyobrazić ich czołgi wyższych tierów)

http://www.youtube.com/watch?v=SGwGSIIk6yo
Brytyjczycy się moim zdaniem zbyt nie sprawili (nie przyciągneli mnie na dłużej) ale Japonia... na pewno się skuszę

Ostatnio zmieniony przez PL_fox6 31 Październik 2013, 22:10, w całości zmieniany 1 raz  

PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#726  Wysłany: 24 Grudzień 2013, 08:13   

Pojawiło się nowe, japońskie drzewko - gdyby ktoś miał ochotę odświeżyć sobie tę gierkę. Polecam bo nowe czołgi mają nowy, wymagający styl gry ;)

PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#727  Wysłany: 26 Grudzień 2013, 10:52   

kodzik na premium: WGNY2014

PL_Hunter_Silent13 
Kapitanleutnant

Kraj:
poland

Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak

#728  Wysłany: 26 Grudzień 2013, 12:06   

ja w tej chwili uważam że world of tanks jest lepsze od war thunder
Niby mówią że nabijanie na kasę itp
Guzik prawda, co chwila z misji dostaje się premke, z różnych okazji premke, free tanki, można zarobić trochę kredytów na misjach, gra mi się bardzo przyjemnie
Po za tym nikt nie karze od razu w WoT kupować premium tanka za 150 zł, kupują to bogate dzieciaki bo od rodziców trochę kasy wydębili i płaczą że takie drogie, to po ch.. to kupować
Tier V z załogą 100% dosyłaczem itp + premka za free z misji to spokojnie zarabiam od 30k do 50k kredytów na bitwę

W war thunderze zostawiłem te moje kilka meserschmitów już na ponad miesiąc i nie wiem czy wrócę , bo się zrobiło tam nudno, a WoT co chwila nowe czołgi itp
Czekam na okręty :bokser:
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny

PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#729  Wysłany: 26 Grudzień 2013, 12:10   

nie zgodzę się z Tobą w wielu punktach, ale jest taka prawda że desz mi w WT już wieje nudą i wróciłem do WoTa.
Oczywiście do czasu "ground forces" dla WT. No i może pod presją fanów cofną tę makabryczną aktualizację z nowym systemem nabywania nowych maszyn.

PL_kanaron 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#730  Wysłany: 26 Grudzień 2013, 12:55   

Nie zgadzam się całkowicie.
1. Oni nadal są nastawieni na nabijanie kasy, te misje z premkami i IS-6 nie są przejawem ich miłosierdzia tylko ja w tym widzę wyłącznie coraz bardziej rozpaczliwe próby utrzymania graczy przy sobie, gdyż wiedzą, że poważna konkurencja zbliża się dużymi krokami.
2. Ich MM jest totalnie bez sensu, grasz sobie E-75 losuje ci bitwę gdzie u ciebie na topie są same czerwone nooby i jak tu cokolwiek zarobić, XVM pięknie to obrazuje. Seria bitew z 20-35% szans na zwycięstwo- to potrafi wyprowadzić człowieka z równowagi. Miałem w tym tygodniu serię 3 dni pod rząd gdzie były same porażki:
1 dzień: 2 zwycięstwa, 9 porażek pod rząd
2 dzień: 2 zwycięstwa, 13 porażek pod rząd
3 dzień: 2 zwycięstwa, 12 porażek, 1 zwycięstwo i 8 porażek
Ale wytrwałem bo E-75 był tańszy. Po kupnie go i niewielkiej ilości bitew wyłączyłem WoT'a.

3. Jeśli ktoś nie wie jak to z WoT'em jest to polecam ten filmik.

Co do makabry przy zdobywaniu nowych samolotów w WT to zgadzam się, jest dziwny, ale znacznie mnie przybliżył do odrzutowców więc nie narzekam ;)
Ostatnio zmieniony przez PL_kanaron 26 Grudzień 2013, 12:55, w całości zmieniany 1 raz  

PL_Hunter_Silent13 
Kapitanleutnant

Kraj:
poland

#731  Wysłany: 26 Grudzień 2013, 13:30   

XVM często kłamie
O co wam chodzi z tymi porażkami???
Ja wyniki bitwy mam zbalansowane z drobną przewagą zwycięstw
MM jest w tej chwili dobry
+/- 2 tiery
Kiedyś było tak że hetzer musiał się nawalać z IS albo IS-3
teraz jedyne 4 tiery które walczą z tierami 8 i 7 to scouty ( co jest raczej zrozumiałe )

No i co z tego że dodają nowe funkcje lub czołgi premium za które można ( nie trzeba )
płacić real kasą?
Czy wam ktoś to każe kupować?
Mnie na przykład ich kampania cenowa w ogóle nie dotyczy
Przestańcie płakać z tą ich strategią na kasę bo to w każdej grze jest, nawet w głupich plemionach czy travianie
To zależy tylko od was czy wolicie wydać kasę na grę czy tą samą kwotę wydać na kino, mecz czy cokolwiek innego

Co do tej konkurencji to wątpię, wejdź wieczorem na grę to jeszcze w kolejce będziesz stał aż zalogujesz się do gry i nie mówię tu o serwerze testowym tylko normalnym, więc problemu z brakiem graczy nie mają i raczej długo mieć nie będą
Ostatnio zmieniony przez PL_Hunter_Silent13 26 Grudzień 2013, 13:36, w całości zmieniany 1 raz  

PL_kanaron 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#732  Wysłany: 26 Grudzień 2013, 15:34   

Ja NIGDY nie wydam kasy na żadną grę typu WoT lub WT bo to nie o to chodzi tylko o fun z gry (który w WT jest na każdym poziomie, a w WoT bez premki jest ciężko nie stracić nerwów przy tierze 9+).
XVM może i czasem kłamie w % na zwycięstwo, ale WR, liczba bitew i effi graczy nie da się zakłamać.

Co do moich pretensji do MM to mnie nie zrozumiałeś: nie chodzi mi o losowanie tierów, tylko graczy i ich system punktowy na gracza. Za długo by tłumaczyć go więc odsyłam do filmiku, którego link dałem w moim poprzednim poście. Tam jest wszystko pięknie opisane o WG.

Nie tylko to co napisałem wyżej mi się w nich nie podoba, już nie będę pisał o ich stosunku i upokarzaniu ludzi i niesprawiedliwości wobec innych (znowu odsyłam do filmiku).
A już nie wspomnę o szerzeniu komunizmu na Europę.

A poza tym wszystkim jest jeszcze jedna sprawa, o której już się mówiło, jednak zostało to dawno temu wyciszone (zasłonili się balansowaniem czołgów): chodzi o historyczność. Czołg Tiger był historyczną legendą, a jest czołgiem do bicia. On nigdy nie walczył z M103. W najgorszym wypadku z IS-1. Rozumiem- balans czołgów, ale może bez przesady, żeby aż tak zepsuć historyczną legendę. Gdy zaczynałem w to grać (jeszcze za czasów zamkniętej bety) i nic nie wiedziałem o tej grze postawiłem sobie jasny cel: PzKpfw VI Tiger. W otwartej becie doszedłem do wymarzonego czołgu i pograłem ponad 1000 bitew z dwóch powodów (od razu widziałem, że w tej grze on nie jest swoim historycznym odpowiednikiem): z szacunku do Niemieckiej myśli technicznej i dla zasady (postawiłem sobie taki cel).

A co do logowań i liczby graczy to może i bym czekał, ale wątpię (bo nigdy nie czekałem). Ja nie twierdzę, że stracą graczy (a już na pewno nie stracą tych co na tą grę wydali grubą kasę). Nie stracą też graczy, którzy nic o WT nie wiedzą. No bo powiedzmy sobie szczerze: czy ktoś widział w TV reklamę WT? Ja nie. Włączcie jakiś film na YT: ilość reklam Wot'a przyćmiewa kilka reklam WT. A ja wyznaję zasadę: co dobre to nie trzeba reklamować. Tak więc do Wot'a będzie przybywać graczy, którzy zobaczyli reklamę.

PL_Hunter_Silent13 
Kapitanleutnant

Kraj:
poland

#733  Wysłany: 26 Grudzień 2013, 18:18   

najpierw zobaczymy czołgi w WT w normalnej odsłonie
Wtedy będzie można porównać, bo alfa i beta testy to nie to samo
Póki co WoT na szczycie,może nie jest ideałem ale miło się tam gra
To jest tylko moje zdanie i nie mam zamiaru przekonywać innych że jest lepszy od WT bo to kwestia gustu itp.

I tak wszyscy czekamy na okręty :p :piwko:

PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#734  Wysłany: 26 Grudzień 2013, 18:31   

zrozumcie że WoT to gra arcede, która luźno korzysta z tych historycznych i prototypowych pojazdów

Czasem taki balans (Tiger równy jakiemuś francuskiemu śmieciowi) jest lepszy niż dominacja niektórych samolotów w WT

PL_kanaron 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#735  Wysłany: 26 Grudzień 2013, 18:51   

Ja to doskonale rozumiem, że WoT to nie jest specjalnie historyczna gra. Nie sądzę również, że przestanę grać, ale na pewno ograniczę na rzecz WT.

I takie małe sprostowanko: oczywiście, że nie można porównywać alfy WT GF do WoT'a bo WT GF nie jest w alfie tylko zamkniętej becie. ;) Ale i tak nie ma co porównywać, bo jak porównać grę do kilku screenów z gry...

PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#736  Wysłany: 29 Grudzień 2013, 01:46   

coś nowego :D

shot_001.jpg
Plik ściągnięto 19 raz(y) 282.44 KB

Odpowiedz do tematu