POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: PL_U-96
15 Październik 2013, 11:53
Witam panowie
Autor Wiadomość
navajo88 

Kraj:
poland

Imię: Marek
Ulubiona Gra: SH4

#1   Wysłany: 13 Październik 2013, 18:54   Witam panowie

Mam takie pytanie , Mam OMV750 I W ZWIĄZKU Z TY PYTANIE !!! czy ten mod ustawia tak mapę że ni diabła nie widać okrętów i statków ??? bo na mapie to mam pustynię saharę !!
Poradżcie co i jak , z góry dzięki za sugestje
navajo88 :szpaner:

PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#2  Wysłany: 13 Październik 2013, 19:27   

ale o co chodzi :p ?

navajo88 

Kraj:
poland

#3  Wysłany: 13 Październik 2013, 20:06   

Chodzzi o to że brak aktualizacji statków handlowych, wojenne to jest OKI! , Ale pozostale to kicha i zastanawiam się czy ten mod nie ma za wysoko ustawioną poprzeczkę w grze , Maj SH 4 + UbotMisjon czyli pełną wersję 1,5
A bawię się już prawie 5 lat ! , jeżeli możecie mi udzielic w miarę sensowną radę to bendę wdzięczny , sorry za literóki ,ale jestem po udzarze pnia mózgu
navajo88

PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#4  Wysłany: 13 Październik 2013, 21:43   

ale czy my tu mówimy o SH: Online, czy Silent Hunter 4?

navajo88 

Kraj:
poland

#5  Wysłany: 13 Październik 2013, 22:55   

O SH4 !!! I DODAYEK ubmision , kwestia jest aka że na mapie nawigacyjnej pokazuje mi kontakty od okrętów wojenych ,a od merchów już nie i nie wiem czy dopiero pokaże jak dostanę radar czy nie , a pływam okrętem LE TERRIBLE i co najważniejsze ten dodatek włączył LA TERRIBLE do początku kampani bo porzednoi to właczał dopiero od 1944 09 .25
Itak to wygląda , ale zobaczę i jeżeli okaże się że nie pokazuje mi i statków handlowych to powrócę do porzedniej wersji , ale dzięki za pomoc !
navajo88

PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#6  Wysłany: 13 Październik 2013, 23:14   

Chodzi mi tylko o to iż jest to zły dział i tu możesz nie znaleźć pomocy ;) Wrzuć proszę Cię ten temat do działu związanego z SH4 to na pewno szybciej uzyskasz odpowiedź

Temat przeniesiony - fox

Ostatnio zmieniony przez PL_fox6 13 Październik 2013, 23:18, w całości zmieniany 1 raz  

navajo88 

Kraj:
poland

#7  Wysłany: 14 Październik 2013, 00:22   

OKI i dzięki , ale już chyba wiem co to jest ! to jest ten mod LA TERRIBLE !!! , ale wszystko jest wporządku , właśnie zatopilem krążownik NOGAMI i jest masa nowych japonskich okrętów wojennych , dzięki za pomoc
navajo88

PL_Cmd_Jacek 
Viceadmiral

Kraj:
poland

Imię: Jacek

#8  Wysłany: 14 Październik 2013, 08:10   

navajo88 napisał/a:
OKI i dzięki , ale już chyba wiem co to jest ! to jest ten mod LA TERRIBLE !!! , ale wszystko jest wporządku , właśnie zatopilem krążownik NOGAMI i jest masa nowych japonskich okrętów wojennych , dzięki za pomoc
navajo88

zatopiłeś krążownik nogami :lol

rozumiem literówki, ale nie mogłem się powstrzymać.

Jeśli masz problem z pisaniem, używaj słownika, który jest wbudowany w Firefoxa, którego używasz.
ściana i tak zawsze swoje wie"

navajo88 

Kraj:
poland

#9  Wysłany: 14 Październik 2013, 08:53   

Kolego robię literówki i bendę robił , jestem po udarze pnia mózgu i tyle wyjaśnienia
navajo88

PL_Andrev 
Konteradmiral

Kraj:
poland

Imię: And

#10  Wysłany: 14 Październik 2013, 19:31   

Chodzi o to że można do firefoxa doinstalować automatyczny słownik, który będzie automatycznie sygnalizował błędy i podpowiadał / wskazywał poprawne formy.

Natomiast pańska odpowiedź brzmi w moich uszach tak: "robię błędy i będę robił i mam to w d....e".
Ja rozumiem że nie każdy może (lub chce, w przypadku dzieciarni) pisać zgodnie z ortografią, ale proszę pomyśleć o innych, np tych czytających ten tekst.

Na forum staramy się porozumiewać i komunikować na pewnym poziomie i prosimy tylko o to samo.
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 14 Październik 2013, 19:36, w całości zmieniany 2 razy  

PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#11  Wysłany: 14 Październik 2013, 19:51   

a jeśli chodzi o brak aktualizaji statków i okrętów - to o ile się nie mylę jest jedno z ustawień realizmu, musisz zmniejszyć jego poziom, by owe aktualizacje były. Oczywiście o ile nie jest to problem z gryzącymi się modami... tylko objawy były by wtedy dość dziwne

navajo88 

Kraj:
poland

#12   Wysłany: 14 Październik 2013, 19:54   

Omyłka panie kolego !!! , nikogo nie mam w w tak zwanej " dupie " to raz , a dwa nic na to nie poradzę i widać że kolega nie ma pojęcia co to znaczy być po udarze niedokrwiennym pnia mózgu !!!! i częsciowym zaniku pnia kory mózgowej około 3% na wskutek tego udaru !!!!
Także jeszcze raz powtarzam kiedyś pisałem bezbłędnie ,ale to już przeszłość ,a dzisiaj piszę jak piszę i innaczej już nie będzie
Ps: Udary mają to do siebie że dzisiaj atakują coraz młodszych ! i także i szanownego pana także może spotkać ta przygoda !!!!
navajo88

PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#13  Wysłany: 14 Październik 2013, 20:01   

Dobrze, Panowie - ale to nie forum o tematyce medycznej.

navajo88 - jak mógłbyś jeszcze raz opisac swój AKTUALNY problem, to na pewno postaramy sie pomóc w ramach możliwości...

navajo88 

Kraj:
poland

#14  Wysłany: 14 Październik 2013, 20:03   

pl Fox
wiem o tym , i chyba rozgryzłem ten problem , chodzi o mod LA TERRIBLE , sprawa jest taka że mi się mapa aktualizuje ,tylko bez statków handlowych japoni , bo amerykanie i holendrzy aktualizuja się bez problemu , a japońskie tylko zespoły bojowe ! i to jest te nowum zawarte w tym modzie . Ale teraz gram pełną misję to jet od roku 1941 do 1945 i jestem na drugim patrolu i mam już atopione dwa lotniskowce i jeden niszczyciel , czyli nie jest żle !
Moje wnioski są takie że ten mod LA TERRIBLE przy tych modach kture mam zaistalowane to daje takie efekty jakie daje , ale zobaczymy jat to pujdzie dalej .
Z poważaniem , navajo 88 i dzięki za sugestję !

PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#15  Wysłany: 14 Październik 2013, 20:07   

Nie mam osobiście doświadczeń z modem "La Terrible" - może inni...

PL_Daritto 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Darek

#16  Wysłany: 14 Październik 2013, 23:15   

Szczerze mówiąc (tu: pisząc) o modzie La Terrible ledwie co słyszałem. To co słyszałem z kolei skutecznie zniechęcało do jego stosowania. Mod jest po prostu niedopracowany, na dodatek bardzo konfliktowy w połączeniu ze stosowaniem innych poprawek (modów). Problemy z mapą taktyczną to jeden z wielu problemów jakie powoduje implementacja tego modu.

Mam jako takie doświadczenie w instalacji modów do SH5. Sam, w mojej obecnej konfiguracji mam ich około 70.Objawy jakie opisujesz nie są efektem działania modu, a jego awarią. Jeśli chodzi o aktualizację mapy taktycznej o kontakty, to jest to standardowy mechanizm zaszyty w oryginalnej grze i generalnie można go włączyć bądź wyłączyć z poziomu ustawienia poziomu realizmu w menu opcji gry. Z wyłączeniem tych specjalnych modów (np. IRAI bądź NewUIs TDC) które same w sobie po prostu usuwają tzw. God Eye z gry.

Niestety, ale modowanie SH5 nie należy do prostych i przyjemnych. Poza ogromną liczbą modów różnych autorów trzeba też doskonale orientować się które mody - a w szczególności które wersje tych modów - są ze sobą kompatybilne, a które powodują wzajemny konflikt. Do tego krytyczna wręcz jest ich dokładna kolejność instalacji. To jest bardzo obszerny temat i wymaga cierpliwości oraz zapoznania się z dość dużą partią informacji.

navajo88 

Kraj:
poland

#17  Wysłany: 15 Październik 2013, 00:22   

Zgoda , tylko że ja używam już LE TERRIBLE od dłózszego czasu to jest ponad rok , mówisz że jest nie dopracowany może i tak a to że nie posiadasz na pokładzie pożadnego działka typu Gatling albo SZOTH GUNA , hahahaha no to by było dobre tylko że dla mnie to by stracił ten cały smak jaki mam teraz w SH4 , w tej postaci jakiej jest to aż za nadto , wystarczy że okręt ma dużą prędkość , może schodzić na 480 m i ma 44 torpedy o mozna już podpallać torpedy z ponad 200 metrów głębokości , a dla Japońców to jest na morzu koszmar ! hahahahahaha
Jakieś 3 lata temu to zrobiłem pełną kampanię na czystym SH4 bez żadnych modów , tylko się liczylo jaką taktykę wybiorę , wybrałem taktykę nazwijmy ją " taktyka pająka " ktura polegała na tym że nie atakowałem konwoi i grup bojowych , tylko pojedyńcze statki i niszczyciele kture płyneły sobie po Pacyfiku , tylko potrzeba cierpliwości
Pozdrawiam navajo88

PL_Daritto 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Darek

#18  Wysłany: 15 Październik 2013, 07:10   

Oki, jak dla mnie to absolutny koniec tematu.
Nie mogę złapać Twojej logiki - nie mówiąc już o tym, że ja piszę o SH5, nie SH4.

44 torpedy? Działko Gatling? SHOTH GUN....? A może shot gun jeśli już...?
To jakaś abstrakcja i nie będę zawracał sobie tym głowy. Jeśli się kolega jeszcze nie zorientował to tu jest Forum skupiające pasjonatów. Tego rodzaju science fiction wywołuje raczej kpiący uśmiech niż zainteresowanie.

Prosiłbym moderatora o zamknięcie tego wątku. Jak widać z próby merytorycznego podejścia do tematu zrobił się jakiś skecz i śmietnik.

Over and Out.

navajo88 

Kraj:
poland

#19  Wysłany: 15 Październik 2013, 11:43   nie ma sparawy!

OKI , Zgadza się wygląda na to że rozmawialiśmy o różnych sprawach ty o SH5 a ja o SH4 , no cóż omyłka każdemu się zgadza nawet jeżowi kiedy właził na szczotkę klozetową i potem przepraszał , ale masz rację ZAMYKAMY !!!!!!
navajo88

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi