Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
którą Wam polecam. Na Allegro można ją było kupić nawet za 180,- do tej pory.
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 16 Październik 2013, 11:52, w całości zmieniany 1 raz
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#3 Wysłany: 17 Październik 2013, 01:58
Hmm...gdybym się zapatrywał na różne fora co piszą o książkach, to pewnie bym nic nie przeczytał.
Wiesz najlepiej knige przeczytać i dopiero się później o niej wypowiedzieć, ponieważ ludzie mają różne zdania.
Jednemu się podobają książki np. Perepeczki, innym Borowiaka itp. itd.
Faktem jest, że książka w I wydaniu błyskawicznie zniknęła z księgarni i później trudno ją było dostać.
Jeśli wznawiają wydanie - znaczy, że się dobrze sprzedawała.
No ale to tylko moje własne zdanie.
Nigdy jednak nie patrzę na opinię innych czytelników i polecam to co wg mnie wydaje się bardzo dobre lub co najmiej dobre.
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 17 Październik 2013, 01:59, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#4 Wysłany: 17 Październik 2013, 15:07
Forum FOW to nie jest ot takie sobie jedno z wielu forow o "d..ie marynie". To forum gdzie wypowidaja sie takie osoby jak Tadeusz Klimczyk, Michal Kopacz, Kazimerz Zygadlo i inni znani polscy autorzy ksiazek i artykolow o tematyce wojenno-morskiej.
Duza zaleta ksiazek Borowiaka jest przystepny dla czytelnika jezyk wypowiedzi, jednak od strony merytorycznej juz nie jest tak rozowo. Zdarzaja sie wrecz zarzuty o pisanie pod z gory zalozona teze. Dlatego osoby "obyte" w tematyce podchodza do jego publikacji z dosc spora rezerwa.
Ja natomiast kupiłem Żelazne rekiny Donitza: U-booty typu VII Mariusza Borowiaka i jestem szczęśliwy. Doskonały wstęp jeśli chodzi o Niemieckie okręty podwodne i ich wyposażenie, nie tylko typu 7.
Polecam!
Ostatnio zmieniony przez mrtomek99 8 Grudzień 2013, 17:57, w całości zmieniany 2 razy
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#6 Wysłany: 14 Grudzień 2013, 13:44
Cytat:
Żelazne rekiny Donitza: U-booty typu VII Mariusza Borowiaka
Widziałem - dobra choć jest w niej trochę błędów.
No ale wiadomo kto się nie myli...
Obecnie czytam jego książkę "Drapieżniki Hitlera" - o słynnych "kaczkach" - typu II.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum