Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Wypłynęliśmy w trójkę, Fox, sOnar i Ja. Ustaliwszy namiar ruszyłem na powierzchni w kierunku potencjalnej pozycji przeciwnika. To co mnie zdziwiło to fakt że w tym miejscu o godzi 2:35 w nocy jest jasno jak w normalny dzień - taki urok silnika.
Po ok 20 min zobaczyłem wyłaniającego się eskortowca. Dałem nura na peryskopową i wyminąłem Tribala
Trzeba było uważać na czające się korwety, ale rolę wabika przejął na siebie Fox . Zaatakowałem ciężkie statki w konwoju. Pasażer poszedł po 4 torpedach, zaś Large Cargo po dwóch.
Dalej musiałem tak manewrować, by nie dac się wykryć krzątającej się wokół eskorcie, a zarazem ustawić się do następnego ataku. Niestety torpeda rufowa w skutek złego (odwrotnego) ustawienia AOB (znowu) poszła w piz... . Ale za to kolejna zatopiła tankowiec T3.
Mając jeszcze 4 torpedy zaczaiłem się na nadpływającą T2. Pierwsza torpeda trafiła powodując pożar i zadymieni okolicy. Druga okazała się niewypałem. Trzecia efektownie podpaliła kolejne nadbudówki
Zaś ostatnia czwarta skróciła stateczek o połowę
Trzeba się było teraz wydostać z tego bałaganu, gdyż zaczęła węszyć eskorta. 3 korwety i jeden niszczyciel. Niestety wykryli mnie i zaatakowali. A wiać nie ma gdzie, zaledwie 120 m. Korweta ruszyła na mnie, ominąłem ją na peryskopowej, a bomby wybuchły niegroźnie. Po czym zszedłem do samego dna i wymknąłem się, mimo że chłopaki usilnie starali się zmielić mnie z piaskiem Morza Północnego.
sOnar do ostatka próbował zatopić Imperialnego Celta, na nieszczęście ostatnia torpeda wybuchła po czasie i statek zatonął po regulaminowym zakończeniu gry.
Dzięki za patrol.
SH3Img@14-10-2013_22.24.5_670.jpg
Plik ściągnięto 11 raz(y) 66.43 KB
SH3Img@14-10-2013_22.24.11_820.jpg
Plik ściągnięto 10 raz(y) 30.71 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 14 Październik 2013, 23:05, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#2 Wysłany: 14 Październik 2013, 23:20
ładnie natopiliście. ja po wykryciu próbowałem uciekać i 20 minut mi się to udawało. potem jednak postanowiłem zaatakować i to przesądziło o moim losie...
Łącznie wisiało nademną aż 5 DDków, także koledzy mieli na tyle duży spokój by nabić wielki tonaż
#3 Wysłany: 15 Październik 2013, 16:18
Dla mnie ten patrol był komedią pomyłek, bo bym natrzaskał dużo więcej... ale zerkałem na Punishera w TV
Najpierw celowałem do Troop Transporta. Źle obliczyłem odległość przez co wyszło mi 7W. Trafiłem go jednak jakimś fuksem, bo zaczął konwój przyspieszać jednak dziad zatonął a na liście czysto - czego nie zauważyłem w czasie patrolu.
Kolejnym celem był Cargo Steamer. Też go trafiłem w rufę ale nie zszedł i popłynął sobie dalej.
Potem Atak na Arrow Tankera. Tutaj było wzorowo - bo leciały reklamy
Następnie przywaliłem w rufę pod dno Empite Celt Tanker. Poleciała dobitka. Odbita. Poleciała kolejna dobitka. Przedwybuch. Myślałem, że mnie szlag trafi ale grałem dalej.
Ostatnie minuty. Odpalam torpedę - przez pośpiech wolną - trafia w cel 60 sekund po czasie tonie.
No cóż. Mam swoje oglądanie Punishera. Patrol fajny w doborowym towarzystwie.
Dzięki
PS. Zastanawia mnie Troop Transport - którego nie ma na liście. Zatopiłem go a na liście czysto? To też pytam - WTF?! Załączam screen z zatopienia. Nie było eksplozji. Zatonął powoli...
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#4 Wysłany: 15 Październik 2013, 16:21
Cytat:
Zastanawia mnie Troop Transport - którego nie ma na liście. Zatopiłem go a na liście czysto? To też pytam - WTF?! Załączam screen z zatopienia. Nie było eksplozji. Zatonął powoli...
proponuję poskarżyć się twórcy moda
#5 Wysłany: 15 Październik 2013, 16:22
PL_fox6 napisał/a:
proponuję poskarżyć się twórcy moda
no to fakt. trzeba go opieprzyć bogato
ciul tam z tym Troopem. liczy się dobra zabawa
Ostatnio zmieniony przez sOnar 15 Październik 2013, 16:28, w całości zmieniany 2 razy
Tym patrolem (notabene bardzo pięknym, bo nie było polowania na DD, a tylko na cele) Jacek jako pierwszy w tym sezonie pokonał magiczne 100 000 BRT na karierę!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum