Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#1 Wysłany: 17 Listopad 2013, 01:47 ZLOT PS 2014
Zlot PolishSeamen 2014
UWAGA: Osoby, które mają pisać złośliwości pod tym postem, lepiej niech nic nie piszą, lub napiszą jakąś konkretną kontrpropozycję!!!
Propozycja I
WARSZAWA i OKOLICE
Muzeum Powstania 1944
Zamek Królewski
Miejsce Bitwy nad Bzurą (okolice Kutna)
Miejsce zamachu na Kutscherę i Aleja Szucha z Pawiakiem
Twierdza Modlin (chociaż z zewnątrz zobaczyć)
Studzianki Pancerne
Mokra
Kałuszyn
Palmiry
Łomianki
Różan
Propozycja II
LABOE – BREMERHAVEN – ew. jeszcze jakieś miasto
Laboe:
U-995
Mauzoleum
Tablice z nazwiskami poległych marynarzy (obowiązkowo)
Bremerhaven:
„Wilhelm Bauer”
Muzeum z Seehundem
Jeśli by była taka możliwość to jakąś bazę U-Bootów: np. HAMBURG, KILONIĘ lub WILHELMSHAVEN (chyba to najlepsze)
Propozycja III
BRETANIA – LABOE – WILHELMSHAVEN
Np. Brest, Lorient, La Rochelle (nie wszystkie – wybrać jakieś)
Po drodze zahaczając o LABOE z U-995 i z powrotem wracając wpaść do WILHELMSHAVEN.
Jeśli ktoś z Was ma inne propozycje to słucham.
Tyle ode mnie.
P.S. W 2009 roku byliśmy w stanie zebrać 14 ludzi i pojechać do LABOE - dlaczego teraz nie miałoby się udać.
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 17 Listopad 2013, 02:02, w całości zmieniany 2 razy
Mam podobne co Finek podejście. Nie ukrywam, że opcja na Brest jest wielce interesująca, ale znam realia. Gdyby jednak coś się organizowało to będę na TAK
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#5 Wysłany: 19 Listopad 2013, 17:00
Cytat:
ktoś potrafi oszacować koszty dwóch ostatnch?
To zależy od tego ilu pojedzie - wiadomo, że im więcej ludzi tym mniejsze koszty.
Cztery lata temu płaciliśmy niecałe 450,- na osobę - było nas 14.
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
14, czy 7 to akurat w tym wypadku byłoby to samo, bo 2 pełne samochody były.
No i koszt 3 jest większy, jak gnamy przez Deutschland... Chyba, że ktoś zna Żabojadzki i byłby w stanie tam wynająć samochody, że byśmy samolotem polecieli. Ale znając realia, to byśmy musieli wynająć w Polsze.
Nie trzeba znać francuskiego by wynająć samochód we Francji. Angielski mimo podejścia żabojadów jest jedna uniwersalnym językiem a zapewniam, że nie będzie kłopotu z załatwieniem spraw posługując się tym językiem.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 19 Listopad 2013, 22:58, w całości zmieniany 4 razy
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#9 Wysłany: 20 Listopad 2013, 07:16
Kurcze a pamiętacie tą firme z warszawy z wesołej co jechaliśmy do LABOE byli tani nawet
Nie trzeba znać francuskiego by wynająć samochód we Francji. Angielski mimo podejścia żabojadów jest jedna uniwersalnym językiem a zapewniam, że nie będzie kłopotu z załatwieniem spraw posługując się tym językiem.
Ja w Paryżu miałem problem... Ale może dlatego, że arabskiego nie znam...
#11 Wysłany: 21 Listopad 2013, 03:49
Zrobiłem hipotetyczne trasy przejazdu.
Mielibyśmy do przejechania ponad 2.500 km w jedną stronę.
warszawa-laboe-brest.jpg
Plik ściągnięto 16 raz(y) 624.89 KB
warszawa-laboe-brest 1.jpg
Plik ściągnięto 13 raz(y) 503.26 KB
droga powrotna.jpg
Plik ściągnięto 21 raz(y) 659.03 KB
droga powrotna 1.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 507.6 KB
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#12 Wysłany: 21 Listopad 2013, 07:14
Pytanie ile dni?? BO jeśli objazdówka 2 dniowa musi być min. 4 kierowców a najlepiej to z 6 by się przydało. Oczywiście ja się piszę
#14 Wysłany: 21 Listopad 2013, 14:57
Cytat:
A co takiego jest w Szczecinie
TZN. jak kiedyś jechaliśmy do Laboe to przez Szczecin chyba przejeżdżaliśmy, a przecież do Laboe bliżej tamtędy chyba nie???
Aha wypad to chyba na 4-5 dni trzeba zaplanować.
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 21 Listopad 2013, 14:58, w całości zmieniany 2 razy
A20 tak mocno zakręca.... Nie wiem, czy jazda A24 i odbicie przed Hamburgiem nie jest bliższa. Plus w Polsce pchamy się drogą numer 3... Fragmentami S3, ale tak czy owak w kilka miast wpadamy w centrum.
A A2 gnamy pod Berlin, potem A24.. I możemy ewentualnie A14 dołączyć do A20, omijając ten jej łuk.
#16 Wysłany: 21 Listopad 2013, 20:52
Cytat:
pamiętacie tą firme z warszawy z wesołej co jechaliśmy do LABOE byli tani nawet
No właśnie miałem taką nadzieję, że może Ty pamiętasz gdzie wypożyczaliście Merce Vito, którymi jechaliśmy.
Do Finka:
Wiesz ja tylko zapropnowałem taką trasę bo mi się wydawało, że będzie najbliżej.
Ale skoro twierdzisz, że innymi będzie szybciej to ok. - nie mam nic przeciwko.
Wiadomo, że trasę można zawsze zmienić.
#19 Wysłany: 22 Listopad 2013, 22:49
Pamiętam, że jak dojechaliśmy do Laboe to odczytałeś na liczniku 1006 km
Później musieliśmy od 6.00 czekać do 9.30 na otwarcie U-995.
Z powrotem jak wystartowaliśmy z Bremerhaven po 6.00 to na 14.00 byliśmy w Katowicach
No i ta cudowna autostrada z płyt - cudnie się po niej jechało
Ech...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum