Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Lütjens - KIA • Frigate Black Swan Class "Black Swan Class#1" - 1 250
---------------------------------------------------
Razem: 1 250 BRT
PL_CMDR Blue R - SURV • Destroyer Tribal "Tribal Class#2" - 1 850 • Nelson Class "HMS Nelson#1" - 36 000
---------------------------------------------------
Razem: 37 850 BRT
Jak widać szczęście mnie opuściło narazie.
Patrol zaczął się dla mnie nie najgorzej - storpedowałem Old Passengera - ale nie zatonął.
Po kilku minutach zaczęły dookoła mnie pingać DD-ki i jeden tak mnie "przeorał" że miałem zaledwie 21% integralki.
Teraz musiałem się już tylko bronić żeby przetrwać - co by graniczyło z cudem.
Po ataku jednej mendy na mnie - wystrzeliłem torpedę i ją zatopiłem. Trafionym okazał się Black Swan. Druga menda, która w tym czasie płynęła na mnie prosto z tyłu zakończyła mój patrol.
W międzyczasie jeszcze "przeorał" mnie Nelson, którego Finek posłał na dno oraz jako jedyny z nas przetrwał patrol!!!
Gratulacje Finek!!!
Jutro płyniemy kolejny patrol(e) - czekamy na chętnych!!!
tab 48.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 160.95 KB
tab 48a.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 169.7 KB
trafienie w Old Passengera.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 93.86 KB
21% integralności.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 247.92 KB
atak za atak - Black Swan tonie.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 100.03 KB
U-55 zatopiony.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 22.48 KB
piekło nad Finkiem.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 85.43 KB
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 10 Grudzień 2013, 21:45, w całości zmieniany 1 raz
Po kilku minutach zaczęły dookoła mnie pingać DD-ki i jeden tak mnie "przeorał" że miałem zaledwie 21% integralki.
Teraz musiałem się już tylko bronić żeby przetrwać - co by graniczyło z cudem.
Po ataku jednej mendy na mnie - wystrzeliłem torpedę i ją zatopiłem. Trafionym okazał się Black Swan. Druga menda, która w tym czasie płynęła na mnie prosto z tyłu zakończyła mój patrol.
W międzyczasie jeszcze "przeorał" mnie Nelson, którego Finek posłał na dno oraz jako jedyny z nas przetrwał patrol!!!
Gratulacje Finek!!!
Jutro płyniemy kolejny patrol(e) - czekamy na chętnych!!!
Najpierw wyjaśnienie (opis patrolu wieczorkiem).
1) DD nadział się na torpedę płynącą do Cargo Steamara. Finek nie popiera i nie będzie popierał polowania na eskortę. To był wypadek
2) Gdy już gadałeś o tym 21%, to Nelly stał unieruchomiony. Albo były dwa, albo to inny okręt cię przejechał.
Ponieważ polowałem też na OPL i spudłowałem, nie złapałem za dobrych zdjąć..
W zasadzie atak był prosty. Mijam eskortę, salwa do Nelsona, dostał 2 torpedy i stanął. Rufowa spudłowana... DD kręcą się wokoło, mijam Nelego idąc na drugą stronę, Jestem za blisko Nelego to przeładowana do Cargo.. I trafiłem Niszczyciela.. Obracam się rufą, celuję na oko.. Dobijająca do Nelsona... I wtedy mnie wykryli, a ja skapnąłem się, że nie wyzerowałem TDC i spudłowałem... 5 minut do przeładowania trwało bardzo długo... Wyskok, torpeda i nie uciekam! FOCIĘ MUSZĘ MIEĆ!! Zapłaciłem za to wstrząsami od bomb, gdy schodziłem głębinę. Potem było bezpiecznie, poza 28 minutą ucieczką, gdy lekko mnie wytrzęsło, ale uszkodzili mi kiosk.
Potem zostałem już do końca gry pod woda, aż eskortowce odpłynęły.
1.jpg Polowanie na Nelego
Plik ściągnięto 5 raz(y) 114.2 KB
2.jpg Trafiony przypadkiem DD i korweta, co mnie odnalazła... Zresztą już mnie zaczęła szukać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum