Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 21 Grudzień 2013, 14:13 Ranking WIOSNA 2014 - informacje i propozycje
Witajcie kochani.
Jak wiecie, już za niecałe 2 tygodnie kończy się ta edycja rankingu.
Proponuję kolejną zacząć 1 lutego. Styczeń to dla wielu czas zawirowań, dodatkowo miesiąc będzie mi potrzebny an pełne przygotowanie do nowego startu. Oczywiście nikt nie zabrania pływać testowych, nierankingowych patroli.
Ja planuję zrobić pakiet 30 misji Finka, które w zasadzie same wystarczą na pakiet...
Kolejna sprawa to proponowane zmiany. Przejrzałem temat i tak:
2 sprawy moim zdaniem są warte przemyślenia. Jedna jest w zasadzie niepisana, choć stosowana:
Gracz, co jest poza konwojem i już nie atakuje, może za zgodą hosta i pozostałych graczy, dostać status SURV i wyjść na obserwatora.
Przy okazji to wyeliminuje problem "byłem od 30 minut poza konwojem, nic nie atakowałem i czekałem, bo 5 minut do końca, a tu mnie wywaliło i dlaczego mam KIA LICZONY?".
A zasada w zasadzie jest używana często i "kończymy przed czasem, bo reszta ma SURV".
Drugie to propozycja Luciaka.
Koniec patrolu, host wychodzi na obserwatora potwierdza statusy, pozostali gracze wychodzą na obserwatora i 5 minut czekamy na "dotopienia". Ale zabronione są wtedy jakiekolwiek dodatkowe ataki.
Te 2 pomysły dałbym do przemyślenia, czy nie zaproponować w nowym rakingu
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#2 Wysłany: 21 Grudzień 2013, 15:46
Jestem za lutym odnośnie pomysłów, trzeba poddać pod dyskusje Finek
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#3 Wysłany: 21 Grudzień 2013, 16:08 Re: Ranking WIOSNA 2014 - informacje i propozycje
PL_CMDR Blue R napisał/a:
Witajcie kochani.
Jak wiecie, już za niecałe 2 tygodnie kończy się ta edycja rankingu.
Proponuję kolejną zacząć 1 lutego. Styczeń to dla wielu czas zawirowań, dodatkowo miesiąc będzie mi potrzebny an pełne przygotowanie do nowego startu. Oczywiście nikt nie zabrania pływać testowych, nierankingowych patroli.
Ja planuję zrobić pakiet 30 misji Finka, które w zasadzie same wystarczą na pakiet...
Kolejna sprawa to proponowane zmiany. Przejrzałem temat i tak:
2 sprawy moim zdaniem są warte przemyślenia. Jedna jest w zasadzie niepisana, choć stosowana:
Gracz, co jest poza konwojem i już nie atakuje, może za zgodą hosta i pozostałych graczy, dostać status SURV i wyjść na obserwatora.
Przy okazji to wyeliminuje problem "byłem od 30 minut poza konwojem, nic nie atakowałem i czekałem, bo 5 minut do końca, a tu mnie wywaliło i dlaczego mam KIA LICZONY?".
A zasada w zasadzie jest używana często i "kończymy przed czasem, bo reszta ma SURV".
Drugie to propozycja Luciaka.
Koniec patrolu, host wychodzi na obserwatora potwierdza statusy, pozostali gracze wychodzą na obserwatora i 5 minut czekamy na "dotopienia". Ale zabronione są wtedy jakiekolwiek dodatkowe ataki.
Te 2 pomysły dałbym do przemyślenia, czy nie zaproponować w nowym rakingu
Co do pierwszego pomyslu jestem za. Rzeczywiscie zdarza sie takie sytuacje i mozna sformalizowac takie zachowania. Jednak z drugim pomyslem mam problem. 2 godziny to 2 godziny. Po wyjsciu na obserwatora zegar nie jest widoczny. Drugi problem - a co gdy cel zatonie w 6 minucie ? Wydluzanie czasu gry wywola kolee dyskusje. Z drugiej strony co w sytuacji gdy to eskorta atakuje? Dac jej tez dodatkowe 5 minut ?
Podsumowujac 1 zmiana -tak , 2 - nie.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#4 Wysłany: 21 Grudzień 2013, 17:01
Jestem za 1 pomysłem, ale 2 to może tylko w "wyjątkowych sytuacjach", tymi sytuacjami mogą być: torpeda w wodzie od ponad 20 sekund, lub widoczna tendencja okrętu do tonięcia i wtedy dać mu 5 minut na zatonięcie, analogicznie eskorta też dostaje +5 minut.
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#5 Wysłany: 21 Grudzień 2013, 17:07
Patrol kończy sie po 2 h - wtedy przypisujemy poszczególnym osobom SURV i KIA ale jeśli ktoś wystrzelił torpedy to czekamy czy trafią - do ok. 5 min.
Nie będzie już wtedy miało znaczenia czy nas coś zatopi czy nie, ponieważ nasz status już będzie.
Oczywiście za pierwszą opcją jak najbardziej za.
Aha - mam jeszcze jedno pytanie: KTO DEKLARUJE SWOJE PŁYWANIE W PATROLACH W 2014 ROKU
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 21 Grudzień 2013, 17:12, w całości zmieniany 2 razy
eeeee.... Słucham? A co ma piernik do wiatraka?
Ma bana tylko na Venciaka, ale bez Venciaka to raczej ciężko pływać. Ale jakby się postarał, to może grać, a nawet odpowiednie osoby mogą zdjąć bana.
A jaki to ma związek z tematem?
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#9 Wysłany: 21 Grudzień 2013, 20:00
Jak coś to ja deklaruję, że popłynę, do tego czasu chyba coś wymyślę z mikro (albo naprawię ze słuchawek, albo zrobię nowy mocniejszy). Może jeszcze w tym sezonie popłynę, bo coś mnie na patrol ciągnie, ale jeszcze nie gwarantuję, że przemówię
No to na forum wejść może i napisać. Bana tu nie ma. Odezwie się do adminalicji o zdjęcie bana, jest szansa, że mu zdejmą.
Aha. I bym lekko zredagował opis neutrali, dając możliwość "określenia jako neutralnego" w odprawie. Ale musiałoby to być jednoznacznie ustalone... np. że liniowiec w tej misji, przewozi naszych pojmanych przez wroga i pod żadnym pozorem nie wolno go zatapiać.
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#12 Wysłany: 22 Grudzień 2013, 00:29
Cytat:
Oyama pływa obecnie?
taka mała uwaga Fox6:
Zadałem to pytanie dlatego, że jest ostatnio mało chętnych do patroli.
Finek, U-55, Jacek i ja najczęściej pływamy.
Dlatego zadałem pytanie KTO DEKLARUJE SWOJE PŁYWANIE W PATROLACH W 2014 ROKU ??? - i nie miało to związku z tym co napisałeś.
A tak na marginesie kolego - pamiętasz może, kiedy popłynąłeś ostatni patrol z nami???
Bo mnie jakoś ciężko sobie przypomnieć...
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 22 Grudzień 2013, 00:31, w całości zmieniany 2 razy
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#14 Wysłany: 22 Grudzień 2013, 14:02
PL_CMDR Blue R napisał/a:
eeeee.... Słucham? A co ma piernik do wiatraka?
Ma bana tylko na Venciaka, ale bez Venciaka to raczej ciężko pływać. Ale jakby się postarał, to może grać, a nawet odpowiednie osoby mogą zdjąć bana.
A jaki to ma związek z tematem?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum