POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Podsumowanie sezonu Jesień 2013
Autor Wiadomość
PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#1  Wysłany: 1 Styczeń 2014, 16:15   Podsumowanie sezonu Jesień 2013

No to kolejny sezon (ktoś liczy wogóle który?) mamy już za sobą. Cieszy mnie, że tak stara gra ciągle ma swoje grono fanów.

Oto tabela na zakończenie sezonu:

Jak widać wygrał Oyama z wynikiem 281 133 BRT, zaraz za którym plasował się U-55 z wynikiem 267 398 BRT oraz Jacuś z wynikiem 250 907 BRT
Nie trzeba chyba dodawać, że 3 najlepsze kariery też należą do tych osób?

Są to:
1) 190 818 BRT Jacek
2) 168 491 BRT Oyama
3) 146 389 BRT U-55

I trochę statystyk na koniec sezonu:
Najwięcej patroli (44, co stanowi 72%) popłynął Lutjens!
Największy tonaż w całym sezonie (629 053 BRT) zatopił U-55
Największą przeżywalność (średnio 2,8 patrolu na karierę) osiągnął Jacek
Największą ilość KIA zaliczył U-55 (22, co stanowi średnio KIA na 1,6 patrolu). Oczywiście 100% KIA zaliczył ktoś inny, ale nie będę wskazywał palcem, bo by tesiu się na mnie obraził :D
Najlepszy średni wynik na karierę osiągnął Jacek = 54552 BRT! Następni za nim (mniej więcej ex equo ja i Zbyszek, mamy około 28 000 BRT na karierę. Co wykazuje znaczącą różnicę i dużo szczęścia (ostatnio dużo KIA mi spadło :P ))
Najlepszy średni wynik na patrol osiągnął znów Jacuś (19 483 BRT/patrol), ale tym razem ja i zbyszek (U-55) byliśmy dość blisko (17982 BRT Zbyszek i 17235 BRT ja).

Zrobiłem jeszcze eksperyment. Odrzuciłem każdemu graczowi najlepsza karierę i wybrałem 3 następne średnie... Tak z ciekawości, jak wtedy wyglądąłby wynik... I tu wielka niespodzianka...

Przyznam, że chciałem to proponować na nowy wzór, aby wyeliminować "1 szczęśliwy patrol i jest pozycja", ale wówczas widzę, że Osoby jak Jacek, co popłynęły mało karier (np. mają 100% przeżywalności), byłyby pokarane, to rezygnuję z tego pomysłu.
Ps. LP to miejsce w normalnym rankingu.

Chciałbym jeszcze raz podziękować wszystkim, którzy płynęli w rankingu oraz osobom, bez których nie byłoby tego sezonu. Zwłaszcza sOnarowi, który nie dość, że jest autorem KOTY, to jeszcze jest autorem (w 90%) obecnego pakietu misji!
Chciałbym też poinformować, żę 1 lutego 2014 roku, rusza kolejny sezon SH3.
Finek już szykuje nowy pakiet misji (sam zamierza dać co najmniej 30 misji, z czego co najmniej 14 nowych) oraz walkę z niezatapialnością C2.. Chyba już mam rozwiązanie, ale wymaga to potestowania.

Dziękuję wszystkim jeszcze raz i do zobaczenia na morzu!

Jako, że jest koniec sezonu należy także zgłosić osoby do PL_,ki.
Ja osobiście zgłaszam Zbyszka (U-55), którego ze służby na wirtualnych wodach 'może zwolnić tylko święty Piotr" :D Dużo pływałem ze Zbyszkiem i to bardzo fajna osoba i uważam, że należy się jej miejsce w klanie.
Są też osoby, do których mam "podejrzenie", że im się należy "PL_'ka", ale nie pływałem z nimi tyle, aby móc się obiektywnie wypowiedzieć, ale na pewno pozostali klanowicze zrobią to za mnie :D

PS. Zdjecia widoczne tylko dla zalogowanych na forum

1.gif
Eksperyment z nowym wzorem (nieudany)
Plik ściągnięto 180 raz(y) 66.94 KB

Tabela Jesień 2013_61.gif
Tabela rankingowa!
Plik ściągnięto 242 raz(y) 71.98 KB

http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 1 Styczeń 2014, 16:26, w całości zmieniany 3 razy  

PL_Adm.Lütjens 
Korvettenkapitan

Kraj:
poland

Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR

#2  Wysłany: 2 Styczeń 2014, 15:16   

Trochę mojej statystyki:

44 patrole
26 x SURV, 18 x KIA (seria 12 patroli :! :! :! - w 12 zostałem zatopiony) długo tego nie pobiję :)
Ogólny Tonaż: 259.780
Tonaż zatopionych okrętów: 11.516
Tonaż zatopionych statków: 248.264

Nauczyłem się przeżywać patrole i w 18 patrolach nie zatopiłem żadnej jednostki.
Jeszcze jest u mnie nie za bardzo z TDC, ale podobno człowiek się całe życie uczy :)

Odpowiedz do tematu