Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#2 Wysłany: 30 Grudzień 2013, 23:04
Brakiem realizmu? W swoim czasie grałem w IŁ2, a przede wszystkim tytuł oparty na tej grze - Pacific Fighters i muszę powiedzieć że tryb FRB w Warthunder nie ustępuje pod względem realizmu swoim starszym kolegom.
Oczywiście - parę rzeczy uprościli (lub ja nie potrafię znaleźć odpowiednich opcji) - jednak ja bym nie przekreślał realizmu :p
No i niestety nie posiadam tego dodatku (wiem że można zakupić w Media Markt dość tanio - może to zrobię )
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#3 Wysłany: 30 Grudzień 2013, 23:45
Fox, WT ustępuje.
Przede wszystkim brak w WT zarządzania silnikiem - chłodzenie, skok śmigła (w zależności od typu). Oczywiście można to włączyć ręcznie ale po co, skoro inni jadą na automatach.
Kolejnym dla mnie bardzo frustrującym elementem w WT jest to że najlepsze myśliwce to bombowce. Niektórzy z nas sami się zresztą chwalą ile to potrafią zestrzelić taką maszyną. Jak widzę w jaki sposób latają ludzie na Bf-110, A-20 to po prostu mi się odechciewa w WT grać.
Co innego w COD - mimo wielu bugów, ta gra sprawia mi o wiele więcej satysfakcji. Może dlatego że lubię realizm historyczny. W COD masz tylko bitwę o Anglię i walki pomiędzy Bf-109 (od E1 do E4) z rożnymi wersjami Hurricanów i Spitów sa naprawdę pasjonujące.
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#4 Wysłany: 31 Grudzień 2013, 10:13
COD jest chyba oddzielną grą a nie dodatkiem do IŁ-2 1946 (chyba nie jestem pewien)
Mam pakiet 1946 i zawarte w nim są ( Zwykły Ł-2 sturmovik, Forgotten Battles, Ace Expansion Pack, Pacifick Fighters) ale COD-a nie ma
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#5 Wysłany: 31 Grudzień 2013, 10:16
PL_Hunter_Silent13 napisał/a:
COD jest chyba oddzielną grą a nie dodatkiem do IŁ-2 1946 (chyba nie jestem pewien)
Mam pakiet 1946 i zawarte w nim są ( Zwykły Ł-2 sturmovik, Forgotten Battles, Ace Expansion Pack, Pacifick Fighters) ale COD-a nie ma
Zgadza sie - COD to osobna gra.
W pełni zgadzam się z Jackiem - co jak na mnie to dziwne bo lubię być oportunistą
Jacku, mam i grywam w CoD. Jak coś to będę Cię nawoływał na Vento. Na razie w WT nie latam, bo zmiany interface jak i dziwne zachowanie maszyn w powietrzu mnie póki co troszkę zniechęciły.
Chętnie potłukę herbaciarzy bądź dumę Goeringa
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
#8 Wysłany: 31 Grudzień 2013, 16:16
Daritto super. Ja wieczorkami grywam na serwerze ATAG. Zawsze wybieram drużynę, która ma mniej zawodników i atakuję. Jest ciężko samemu, dlatego czasami wchodzę na ichniejszego TSa. Ale mieć kompana to od razu inna bajka.
Poza tym chciałbym się od kogoś w końcu nauczyć jak się bombarduje w CoDzie myśliwcami serii E3/B i E4/B. Niby tak samo wszystko ustawiam, a raz bomby wybuchają raz nie.
Z bombardowaniem jest tak właśnie, jak powinno być Czyli jest duża ilość niewybuchów. Można to zminimalizować poprzez rezygnację ze stosowania opóźniaczy zapłonu - czyłi ładunki detonowane uderzeniowo.
Będę na Ciebie polował
KIA KIA KIA KIA KIA
Jacku, będę dziś około 19ej. Jeśli nie korzystasz z długiego weekendu to możemy sobie polatać. Jeśli pojawisz się wcześniej to daj znać - będę na Vento
I jeszcze jedno - pisałeś, że latasz na serwerach ATAG - to znaczy, że masz moda TF 4.01?
KIA KIA KIA KIA KIA
#11 Wysłany: 5 Styczeń 2014, 14:01
PL_Daritto napisał/a:
Jacku, będę dziś około 19ej. Jeśli nie korzystasz z długiego weekendu to możemy sobie polatać. Jeśli pojawisz się wcześniej to daj znać - będę na Vento
I jeszcze jedno - pisałeś, że latasz na serwerach ATAG - to znaczy, że masz moda TF 4.01?
Zgadza sie. Ale obecnie obowiazuje wersja 4.00
Qrcze, fajnie było, choć pewnie byłoby o wiele lepiej gdybym zaczął latać heh.
No nic, po kilku godzinach konfigurowania i przeprogramowania nowego joysticka udało mi się wreszcie jako tako stabilnie wystartować i wylądować.
Jacku, przepraszam za to - nie spodziewałem się, że będę miał z tym takie problemy. Następnym razem będzie lepiej
KIA KIA KIA KIA KIA
Ostatnio zmieniony przez PL_Daritto 6 Styczeń 2014, 10:28, w całości zmieniany 1 raz
#13 Wysłany: 6 Styczeń 2014, 12:10
Nie ma sprawy. Wazne ze udalo Ci sie skonfigurowac sprzet. Jak bedziesz mial ochote polatac to lap mnie na vento lub GG. Ja praktycznie codziennie usiluje cos zestrzelic.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum