Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 15 Styczeń 2014, 19:28 rozpoznanie okrętu
Witam znowu, pytanie dość żenujące ale spróbuję.
Jak określić, rozpoznać na jakim okręcie pływam, chodzi mi o typ np. VIIA, VIIB itp... przy nowej misji zmienił mi sie okręt i nie zauważyłem na jaki, nie mam dzialka p-lot więc szukam wyjaśnienia czy to błąd gry czy ten model U-Boota tak ma.
_________________ Morze dużo daje lecz czasem zabiera.
Unikaj rutyny szczególnie na okręcie podwodnym- LZ.
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#2 Wysłany: 15 Styczeń 2014, 19:57
Przede wszystkim VIIA ma tylna wyrzutnie torpedowa na zewnątrz kadłuba VIIB ma już wbudowana, różnią się też budową kiosku.
VIIC nie ma już piły na dziobie i ma też zmieniony kiosk, który w późniejszych latach był rozbudowywany. Popatrz w googlach i poszukaj różnic polecam tez książkę Igora Witkowskiego U-Booty.
_________________ Nie Unterbrechen Sie den Feind, als Fehler zu begehen
Ostatnio zmieniony przez kołcz 15 Styczeń 2014, 19:58, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum