Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Resztki Pola Bitwy"
14 V 1943, 7:00
U-Booty: VIIC 1943 lub IXC 1943, zawodowcy
Tło historyczne:
W miarę zwiększania się zasięgu ochrony lotniczej aliantów, obszar Atlantyku na którym mogły toczyć się bitwy konwojowe, coraz bardziej zmniejszał się.
Alianci podejmowali działania, które miały zapewnić ochronę luki, min. wprowadzenie lotniskowców eskortowych, czy dzierżawa baz na Azorach.
W tym samym czasie BdU ciągle wysyłała w rejon luki swoje okręty, choć pozbawione chrap i wykrywalne przez radar, te jednostki dźwigały na sobie ciężar bitwy o Atlantyk.
Odprawa:
Wiosną nasze siły stoczyły największe bitwy konwojowe podczas tej wojny. Aliancka machina wojenna ledwo pozbierała się po tych ciosach. Teraz waszym zadaniem jest zadanie tego decydującego ciosu.
Atakujcie wrogie konwoje i zatopcie statki, zanim dostarczą zaopatrzenie przez Atlantyk. Udanych łowów!
Sytuacja:
Krzyż Biskajki wykrył promieniowanie radarowe. Wróg zbliża się do U-Bootów.
Niech ktoś da opis, na razie nie mam czasu
Jeśli ktoś ma zastrzeżenia co do podziału niech pisze, bo nie pamiętam dokładnie wszystkiego
1.JPG
Plik ściągnięto 9 raz(y) 86.26 KB
2.JPG
Plik ściągnięto 5 raz(y) 73.71 KB
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 28 Luty 2014, 20:00, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#2 Wysłany: 28 Luty 2014, 17:26
Początek patrolu:
5 lub 10 sekunda: zauważyliśmy samolot
5 sekund później bomba trafia 5 metrów od mojego okrętu, dzięki za taki początek.
Mijam eskortę i wpływam między konwój. Identyfikuję T3 na początku konwoju, puszczam rybkę, odbita. Dalej był T2, dwie rybki poszły, dwie trafiły, przechył na rufę i ogień, on sobie płynie dalej.
Za nim płynął Tanker Empire Celt, jak widać na zdjęciach trzy rybki weszły (jedna kontaktowa), a on płynie dalej... Potem go ktoś dobił i nie zaliczyło ;<
W dogodnej pozycji był Fleet Auxilary Ammunition, zszedł po jednej torpedzie.
Zanim mi te rybki przeładują cały konwój przepłynął. Naokoło pojawiły się niszczyciele, ale ja spokojnie płynę, bo nie pingują, niestety okazało się, że pingują... tuż przed taranowaniem. Trochę udało mi się uniknąć, nawet zobaczyłem w oddali C3 wolno płynącego to mu salwę 2 torped posłałem, jedna trafiła. Jednak w końcu oberwałem z bomby w dziób i było po mnie.
Po wyjściu na obserwatora patrzę jak sobie inni radzą: Zbychu już był KIA, Luciak pływał niedaleko wolnego C3, Hunter był bezpieczny, a Oyama atakował początek konwoju.
Ostatnio zmieniony przez PL_kanaron 28 Luty 2014, 17:27, w całości zmieniany 1 raz
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#4 Wysłany: 28 Luty 2014, 20:06
kilka zdjęć
jedyny zatopiony....jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 140.94 KB
...dzielony z Kanaronem.jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 143.01 KB
Lutjens narozrabiał i naśmiecił.jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 117.47 KB
Koniec 19 patrolu.jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 142.49 KB
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum