Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Michał
Ulubiona Gra: kotor
#1 Wysłany: 4 Marzec 2014, 19:46 IRAI nie robi różnicy?
witam, mam problem, ponieważ zainstalowałem moda irai 39 i na prawdę nie widzę różnicy - na dobrą sprawę mógłbym wpłynąć do wrogiego portu w wynurzeniu, o durnych samolotach nie wspominając. Bardzo proszę o pomoc, jak temu zaradzić? Czy z biegiem kampanii coś się zmienia?
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#2 Wysłany: 5 Marzec 2014, 14:25
Trudno mi się odnieść do sytuacji opisanych od Ciebie, ale musisz wiedzieć, że wszystko zależy od poziomu wyszkolenia eskorty i taktyki jaką mają wpisaną.
Bywa tak, że będąc na peryskopowej jestem atakowany przez 3-4 eskortowce i praktycznie nic się nie dzieje złego, no chyba że ostrzelają mnie z działa, wtedy sytuacja robi się szybko kryzysowa.
Z drugiej strony testowałem sobie misję jeden niszczycie i fregata z ustawieniami Elite, Aggressive. No i tutaj, rzeczywiście trzeba było się nagimnastykować by uciec.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 5 Marzec 2014, 14:26, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Michał
Ulubiona Gra: kotor
#3 Wysłany: 6 Marzec 2014, 20:01
Cześć, dzięki za odpowiedź, jednak mam jeszcze kilka pytań.;) oprócz irai wgrałem jeszcze tdc i open horizonts ii. liczyłem, że realizm będzie zbliżony chociaż do tego z sh4. W praktyce wyglada to tak, że mogę bezkarnie pływać w wynurzeniu, wpływać do brytyjskich portów, ani razu nie zaatakował mnie samolot. mam październik 39. Gra zaktualizowana do 1.2... Naprawdę nie wiem co z tym zrobić, zważywszy, że z tego co czytałem wynikało, że z open horizonts to już inna bajka i poziom realizmu również wzrósł. Mody brałem z subsimu, ale czy one współgrają? A druga sprawa - w jaki sposób mógłbym ustawić taktykę dla SI?
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#5 Wysłany: 7 Marzec 2014, 09:13
Rzeczywiście, to co podał Tes warto zainstalować, bo łączy w sobie szereg modów.
Co do modyfikacji plików kampanii, to nigdy się tym nie bawiłem, więc nie mogę pomóc w tym temacie.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum