Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Tło historyczne:
SC-7 wypłynął z Sydney,CB 5 października 1940 roku. W jego skład wchodziły 34 statki. 16 października konwój wpłynął na niebezpieczne wody północno-zachodniego podejścia do Wielkiej Brytanii. W tym miejscu eskortę tworzył tylko jeden slup, ale oczekiwano połączenia z grupą eskortową. Tuż po północy z 17 na 18 października konwój został namierzony przez U-38. Do wieczora 6 okrętów podwodnych znalazło się w jego sądziedztwie, a 4 z nich były dowodzone przez asów. W świetle księżyca zaczęła się dziesięciogodzinna rzeź - zatopiono 17 statków, a zamiszanie było takie, że nie można z całą pewnością ustalić, kto kogo zatopił.
Odprawa:
U-38 zlokalizował tłusty kąsek. Wielki konwój płynący do Anglii. Zaatakujcie go i zniszczcie całkowicie. Jesteście dumą U-Bootwaffe, a ojczyzna liczy na was! Udanych łowów!
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#2 Wysłany: 14 Marzec 2014, 15:13
trochę nie tonące statki ale patrol fajny
Widać na ss że C2 nie zatonął ( trafienie widoczne na screnie) , C3 również ( płonął i po trafieniu zwiększył tylko prędkość ) oraz jeden z T2 ale już nie zrobiłem screena
1.JPG
Plik ściągnięto 5 raz(y) 35.41 KB
2.JPG
Plik ściągnięto 6 raz(y) 22.57 KB
3.JPG
Plik ściągnięto 5 raz(y) 37.21 KB
4.JPG
Plik ściągnięto 8 raz(y) 20.72 KB
5.JPG
Plik ściągnięto 7 raz(y) 22.83 KB
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#3 Wysłany: 14 Marzec 2014, 15:22
Z początku natknąłem się na C2, który razem ze Zbyszkiem trafiliśmy 5 torpedami zanim zatonął, potem dotarłem do konwoju, niestety ciężko było tam wpłynąć, bo eskorta była dość blisko. Zaatakowałem to co było na brzegu konwoju, czyli niestety C2 i chyba C3, po dwóch albo trzech przedwybuchach, kilku przestrzeleniach i jednym albo dwóch trafieniach, oddaliłem się od konwoju bez zatopienia.
Na obserwatorze widziałem, że C2, który oberwał pod kil nic sobie z tego nie zrobił, nawet się nie przechylił. Od pewnego czasu omijam C2 i na wszelki wypadek C3 jak tylko mogę, ale w tej misji nie miałem wyboru, mogłem albo atakować to czego nie chciałem, albo wpłynąć do konwoju i zostać wykrytym.
Coś jest nie tak z trafieniami widzę. Albo strefami obrażeń. Bo przy kontaktówkach C2 i C3 ładnie toną, a po trafieniu magnetykiem, jakoś nabierają wytrzymałości... Dziwne... Będę jeszcze musiał w nich pogrzebać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum