Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Zaopatrzenie Anglii
3 II 1941
VIIC 1941 Zawodowcy
Czas 2h
Odprawa:
Z Ameryki płynie konwój zaopatrzeniowy. Szczęśliwie jesteście w pobliżu.
Nasz wywiad donosi o paru smakowitych celach.
Jest również liniowiec pasażerski wiozący jeńców i okręt szpitalny. NIE atakować ich
pod żadnym pozorem.
Pomyślnych łowów.
PL_U-55 - SURV • Tanker T3 "Paliwo do rządowych samochodów" - 11 604 • Arrow Tanker "HMS Tankowiec" - 8 458 • C Class Destroyer "HMS Elitarna załoga" - 1 375
---------------------------------------------------
Razem: 21 437 BRT
Wpływam do konwoju od kiepskiej strony, od boku między dd-ekami. Na szczęście nie wykryli nawet gdy byli 100 metrów ode mnie, a ja torpedami strzelałem. Najpierw wziąłem na cel Cargo Steamera. Dwie rybki poszły, jedna trafiła, zatopiła, druga wybuchła wcześniej. Potem przyszła kolej na C3, niestety skręcił i trafiłem chyba w śruby, płynie dalej, nie tonie.
Kolejny w kolejce był oddalony o ponad 2 km. Ore Carrier, tu trzeba było uważać: jeden błąd i torpeda poszłaby dalej, do Ocean Linera wyładowanego jeńcami i amunicją. Na szczęście trafiłem w to co chciałem.
Brałem na cel różne okręty, niestety albo zanim posłałem rybkę wylatywał w powietrze, albo rybka wybuchła za wcześnie.
Na końcu przyszła kolej na kolejnego Ore Carriera, niestety C3 go zasłonił, dostał w dziób, zapalił się, wybuchnął i płynie dalej tracąc ropę i zostawiając za sobą około 150 metrową ścianę ognia. To samo stało się z atakowanym przez Zbyszka i Luciaka C3, tylko z mniejszą ścianą ognia, bo C3 zwolnił.
Dzięki ciężkiej pracy Kanarona mam nadrobioną tabelkę. Znów przejmuję jej aktualizowanie, ale tym razem to praca Kanarona
Finku, rzuć Dispel-a. Dasz radę.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#5 Wysłany: 19 Kwiecień 2014, 22:29
Jak zobaczyłem, że zaczyna płonąć ropa, to pomyślałem, że zaraz się zatrzyma, bez ropy ciężko płynąć, a ten nic, ani zanurzenie, ani nie zwolnił, tylko płynie sobie ze 15 minut i płonie, płynąłby jeszcze długo, tylko czasu brakło.
Jak zobaczyłem, że zaczyna płonąć ropa, to pomyślałem, że zaraz się zatrzyma, bez ropy ciężko płynąć, a ten nic, ani zanurzenie, ani nie zwolnił, tylko płynie sobie ze 15 minut i płonie, płynąłby jeszcze długo, tylko czasu brakło.
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#7 Wysłany: 20 Kwiecień 2014, 10:48
Wtedy bylem pewien, że mu podziurawiłem mu zbiorniki z paliwem, potem sobie przypomniałem, że musiałem go wypakować paliwem, a poza tym zbiorników chyba nie ma na dziobie, a tam trafiłem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum