Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#2 Wysłany: 29 Maj 2005, 13:04
Wydaje mi się, (po sylwetce) że to okręt brytyjski. Może jakiś pancernik (ewentualnie ciężki krążownik)? A port? Może Portsmouth, albo Liverpool? Powiedz w "%" jak blisko jestem. Mam też wrażenie, że to stary okręt. Może nawet z I wojny?
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 52 Skąd: Stettin
#3 Wysłany: 29 Maj 2005, 13:59
Obawiam sie ze wzrok mnie myli :oops: ale wg. mnie jest to albo port Gdański albo Gdyński a okret to Schleswig-Holstein. Na okretach nawodnych bardzo dobrze sie nieznam wiec prosze o wyrozumialosc.
#4 Wysłany: 29 Maj 2005, 15:12
Faktycznie!! O tym nie pomyślałem. A jeżeli to nie Schlezwig-Holnstein to może Schlezwin?
Mam pytanie. Kiedyś Wołoszański mówił, że w bitwie w Zatoce Gdańskiej brał udział Schlezwig-Holnstein i Schlezwin. Któryś z nich oberwał z polskiego działa p.lot, co było przyczyną zatonięcia. Który okręt oberwał???
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 52 Skąd: Stettin
#5 Wysłany: 29 Maj 2005, 15:50
Cytat:
Faktycznie!! O tym nie pomyślałem. A jeżeli to nie Schlezwig-Holnstein to może Schlezwin?
Mam pytanie. Kiedyś Wołoszański mówił, że w bitwie w Zatoce Gdańskiej brał udział Schlezwig-Holnstein i Schlezwin. Któryś z nich oberwał z polskiego działa p.lot, co było przyczyną zatonięcia. Który okręt oberwał???
Schlezwig-Holnstein-zatonal pozniej bo sluzyl jako cel dma MW ZSRR wiec jesli to przez ten pocisk zatonal to wg Schleswin
Imię: Maniut Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Cze 2005 Posty: 842 Skąd: koło morza
#11 Wysłany: 20 Czerwiec 2005, 11:09
Cytat:
Witam Myślę, ze od trafienia działem p/lot raczej niezatopiono by okrętu tej klasy, Pociski nie naruszyły by opancerzenia w/w jednostki
#12 Wysłany: 18 Lipiec 2005, 19:15 KOLEJNE MAŁE PYTANKO
1 . JAKIE JEDNOSTKI PRZEDSTAWIA TA FOTKA?
2 . GDZIE ZOSTAŁA ZROBIONA I PRZEZ KOGO?
Dalmar [Usunięty] Kommodore
#13 Wysłany: 5 Sierpień 2005, 14:56
Pancerniki niemieckie we wrześniu otrzymały zadanie wyeliminowanie baterii helskiej dział 152 mm. Jednen z nich w tej akcji oberwał - niestety tylko jednym pociskiem, który trafił w opancerzoną nadbudówkę. Kłopotu nie zrobił wielkiego, ale baterie również nie doznały uszkodzeń. I dotrwały do końca kampani wrześniowej.
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum