Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 8 Sierpień 2014, 12:44 Problem z Open Horizons II v2.5
Witam. Zainstalowałem sobie tego moda i w trakcie misji nie pokazuje mi miejsca na mapie gdzie mam patrolować, tak samo jest potem z komunikatami radiowymi, dostaje tylko jakieś dziwne współrzędne np. AH i cyfry. Nie mam pojęcia co z tym zrobić. Tak jak pokazuje miejsce patrolu w podstawowej wersji gry bez moda. Jeszcze jedno czy po instalacji tego moda nie pokazuje już ile tonażu mamy zatopić w misjach? Jest tylko biały pasek który rośnie wraz z zatopionymi statkami. Z góry dzięki za pomoc!
Zainstalowałem sobie takie mody:
Critical hits 1.1 Torpedos
Critical hits v 1.2 Gun
MightyFine Crew Mod 1.2.1 Stock w beards
MoraleMod
More_crew_commands_dialog_v1.04
New Torpedoes Explosion - FX Update add-on
Real Environment - Revision_3
RemoveLogoIntroTheDarkWraith
AI_sub_crew_1_0_2_TheDarkWraith
North Atlantic Green 1.1
Shadow Improvement Mod
Speech fixes and additions (german version)
SteelViking's Interior Mod V1.2
SteelViking's Interior Mod V1.2.2 Patch
OPEN HORIZONS II v2.5
DBSM_Music_1_0_4
OH II v2.5 Grid Request fix Patch SH5
Equip_Upgrades_Fix_1_4_AFFOE_151
Equipment_Upgrades_Fix_v1_4_byTheBeast
EQuaTool 01.01 by AvM - Large Style
(uwaga, załączony obrazek widoczny dla zalogowanych na forum)
Co prawda w temacie modowania pomóc nie mogę, ale mogę rozwikłać zagadkę koordynatów:
AH i cyfry, to siatka Kriegsmarine:
Używamy takiej samej do gry PBF. Czy w readme nie pisze, że trzeba zainstalować mod z siatką do tego? (nie pamiętam, czy w SH5 jest siatka)
W każdym razie każdy kwadrat (np. AN) dzielony jest na 9 pól:
1-2-3
4-5-6
7-8-9
Każde z tych pól (np. 1) jest dzielone na kolejne 9 pól
11-12-13
14-15-16
17-18-19
I te znów na 9 (np. 11)
111-112-113
114-115-116
117-118-119
I każde z nich na kolejne 9 pól (ostatni raz, ale chyba gra tylko 2 używa) Ale na przykładzie 111
1111-1112-1113
1114-1115-1116
1117-1118-1119
I kończąc:
Kwadrat np. AN1111 jest tak mały, że większą niedokładność mogła mieć nieodpowiednia nawigacja (określenie pozycji) okrętu.
Takimi kodami posługiwano się w Kriegsmarine... Czasami nawet kodując, że kwadrat AN to np. Berlinerstrasse.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum