Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Tomasz
#1 Wysłany: 30 Sierpień 2014, 17:12 Potrzebna pomoc w modowaniu.
Witam jestem świeżym graczem,chciałem zainstalowac mody do gry ale coś mi to nie idzie i chyba coś robię zle, chciałem mieć grę jak najbardziej realną,zainstalowałem tego moda ale chyba nie do konca dobrze:
http://www.subsim.com/rad...do=file&id=4298
Czy ktoś może napisać jak krok po kroku wszystko dobrze zainstalować,lub polecić jakieś inne mody pod realistyke.
#3 Wysłany: 31 Sierpień 2014, 17:45
Mam problem z mapą gdy płyne nie widze znacznika łodzi na mapie,czy jest jakiś mod który daje ta standardowa mape i ikonki ?
Jeszcze jedna sprawa,gdy grałem bez modów zaczynałem od tej misji gdzie miałem patrolowac przy wybrzeżach Brytanii,a teraz zaczynam całkiem gdzie indziej i mam patrolować przy Polsce,czy to tak ma być ?
Ostatnio zmieniony przez SilentJohn 31 Sierpień 2014, 18:13, w całości zmieniany 1 raz
#5 Wysłany: 31 Sierpień 2014, 23:40
Już sobie z tym poradziłem,usunołem wszystko i teraz wgrywam wszystko na nowo,ale mam kolejny problem chciałem zainstalowac oto ten zegar steru z tąd :
http://forum.polishseamen.pl/viewtopic.php?t=8596 ale coś w grze go nie widzę hmm pewnie coś zle zrobiłem.
Np. to, że ten zegar jest już w modzie? Patrzyłeś, czy przez JSMGE nie możesz go włączyć? Mod ma kilka zestawów plików i może aktywny jest po prostu inny?
#7 Wysłany: 1 Wrzesień 2014, 10:58
Tak próbowałem przez JSMGE,w pliku Dials/Any/Metric/Church's Compass Dials Mod v2.1 jest kilka typów modów i żaden nie działa a ja chciałem ten Church's Compass Dials Mod v2.1 - Option One,chyba że dopiero w grze trzeba go włączyc ale jak to nie wiem.
Nie, przez JSMGE się tylko ustala....
Niestety, nie mam tego moda, aby tak głęboką informację uzyskać. Ja niestety, pomóc już tu nie mogę.
A próbowałes to, co Wolfx załączył w załączniku w tamtym temacie, co dałeś link?
Cytat:
select appropriate 'Dials.dds' (or use your own!) and place in 'MODS\NewUIs_TDC_7_3_0_ByTheDarkWraith\data\Menu\Gui'. Do this before enabling mod!
If there is a folder inside called 'TDC' then you have to copy the files in that folder to 'MODS\NewUIs_TDC_7_3_0_ByTheDarkWraith\data\Menu\Gui\TDC'. Do this before enabling mod!
Czyli skopiowanie wybranych zegarów do folderu data\menu\gui oraz gui\tdc w modzie przed jego wgraniem przez JSMGE?
Imię: Twój Stary Znajomy
#10 Wysłany: 4 Listopad 2014, 09:25
Witam, nie będę zakładał nowego tematu, moje pytanie jest takie, które pliki mam edytować by zwiększyć ilość torped i w jaki sposób to zrobić? Pozdrawiam
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#11 Wysłany: 4 Listopad 2014, 10:21
Nie jest to rzecz "edytowalna". Mozesz poszukac odpowiednich modów, jednak szczerze wątpię czy akurat takie są. Widzialem tez jakiś czas temu na subsimie prace na typem IX co w pewnym stopniu rozwiązali by twój problem
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#14 Wysłany: 4 Listopad 2014, 12:34
Nie wiem czy znajdziesz tutaj ludzi z doświadczeniem w GoblinEditorze, proponowałbym Ci zadać pytanie bezpośrednio na subsimie.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum