Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Ogłaszam co następuje:
-rusza nowy ranking SH4 - tymczasowo bez ram czasowych. Każdy patrol gdzie zbierze się min. 3 graczy będzie traktowany jako rankingowy i wpisany do tabeli
-Obowiązująca wersja to SH4 z patchem 1.4 - po konsultacjach z chętnymi graczami, możemy dopuścić także wersję 1.5 lub/oraz mod TM
-Misje tworzyć może każdy i wysyłać (mi) do testów - obecnie będziemy grać na istniejących z poprzednich pakietów
---------------
Poniżej proszę by wpisali się Ci którzy chcieli by uczestniczyć - będziemy się umawiali co jakiś czas na patrole
Tm płatny? (myśli)... Ah, on SH4 z dodatkiem wymaga....
No to niech decydują. Ja mam obie wersje (1.0 (pudełkowa), 1.4 (steam) i 1.5 (steam i cuśniedziałająca pudełkowa (tj. błąd instalacji, ale mam kod, to mogę sobie zorganizować kopię)
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#5 Wysłany: 3 Listopad 2014, 18:51
Jak dobrze pamiętam z dyskusji z Pasterzem, najlepsza konfiguracja pod kątem stabilności gry, szybkości tonięcia statków, wadliwość torped jest gdy zastosuje się:
Szczególnie ten ostatni jest bardzo istotny bo umożliwia przyzwoitą grę w multi. Jest skonfigurowany na bazie TriggerMaru 163 i tylko z nim jest pewność, że gra nie będzie miała bugów.
PolishSeamen Pack 1.0.1 zawiera oprócz zmian w mechanice gry, także kilkanaście misji przetestowanych i gotowych do gry.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Pamiętam, że próbowaliśmy ruszyć na innej wersji TMO i była lipa. Konfiguracja podana przez Jacka jest najstabilniejsza. Graliśmy zresztą na niej pełny ranking.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#11 Wysłany: 4 Listopad 2014, 09:49
Dysponuję całym podanym przeze mnie pakietem, więc nie będzie z tym problemu.
@Fox, nie ma sensu testować innej konfiguracji bo ona nie działa dobrze, szkoda naszego czasu.
Dokładnie.
Próby na TMO 2.0 kończyły się epickim fiaskiem. Z tego co pamiętam to nigdy nie udało się rozegrać patrolu z pełną liczbą chętnych bo zawsze kogoś wywaliło.
TMO 162 z patchem 163 jest dostępny na SubSim.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Ostatnio zmieniony przez PL_Daritto 4 Listopad 2014, 19:54, w całości zmieniany 1 raz
#14 Wysłany: 4 Listopad 2014, 20:59
1.62 i 1.63 są na forum w dziale download
polishseamen pack 1.0.1 można uploadować - zajmuje ok 3MB
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum