Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
PL_Marco - Discs- zatopiony przez Hellboy'a
PL_Murin - Wilis - zatopiony przez Bobika
PL_Rapciu - Caprica - Blanker KIA liczony
Dowódcy SUB
PL_Bobik - U-903 - przeżył i zatopił Murina oraz DD kompowe
PL_Hellboy - U-650 - zatopiony przez Rapcia, ale wcześniej dorwał Marco
PL_Lisiu - U-1310 - przeżył i zrobił mały pogrom w konwoju zatopił 6 merchów, ale jeden się zderzył z innym i w tabelce mam tylko 5 ale i tak suma 34120 BRT
A gdyby nie to że 2 merchy miały działa i zaczęły mnie ostrzeliwać i rozwaliły peryskop (bo byłem na wynurzeniu i topiłem z działa ale skończyły mi się pociski to pewnie 100% poszło by na dno )
Imię: Marcin Pomógł: 6 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Gru 2005 Posty: 250 Skąd: Andrespol/Łódź
#3 Wysłany: 25 Maj 2006, 08:30
Ja po ustrzeleniu Marco zamiast zniknąć w głębinach (a było gdzie bo ponad 240 m) zaczołem włóczyć się dalej na peryskopowej w poszukiwaniu następnego DD. Czułem że był blisko ale ciągle go nie mogłem zauważyć. Wtem nagle dostałem torpedą Rapcia
Lisiu gratuluje tylu zatopionych merchów
Imię: Łukasz Pomógł: 17 razy Wiek: 39 Dołączył: 24 Mar 2006 Posty: 461 Skąd: Będzin
#4 Wysłany: 25 Maj 2006, 23:11
No byłoby pewnie 100% zatopionego konwoju gdyby nie jeden szczegół:
po zatopieniu 5 z 8 merchów skończyły mi się pociski w dziale i pozostały mi tylko 2 torpedy TV a 2 następne zdążyłyby się przeładować na minutę przed końcem patrolu, ale niestety 2 merchy posiadały działa i zanim je zatopiłem zdążyły mi "odstrzelić" peryskop no i niestety nie mogłem odpalić torped na "wzrok" a nie jestem jeszcze aż tak dobry by odpalać torpedy na słuch zwłaszcza, że tak jak napisałem torpedy przeładowałyby się minutę przed końcem, więc tylko zszedłem pod powierzchnię i odpaliłem torpedy TV, które same znalazły drogę do celu i tym sposobem na dno poszedł 6 merch, ale i tak ten tonaż, który osiągnąłem w tym patrolu to prawie 1/3 całego mojego tonażu w ciągu pozostałych 25 przeżytych patroli
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum