Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Witam, czy ktoś ma dostęp do filmików jak skutecznie torpedować używając samego TDC w dodatku gwx do sh3??
Do tej pory kurs i prkędkość torpedy ustawiałem na czuja i raz trafiałem, a raz chybiałem.
Teraz chciałbym niemal ciągle trafiać dlatego potrzebny mi jakiś poradnik takiego torpedowania, by kurs torpedy i jej prędkość ustawić na podstawie jakichś obliczeń matematycznych, a nie na peryskopie.
Imię: Olek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 20 Lut 2014 Posty: 2413 Skąd: Kraków
#2 Wysłany: 20 Maj 2015, 20:17
Musisz mieć Odległość, AoB i Prędkość. Nie wiem jak było na U-Boocie ale w SH3 masz tą kartkę obok peryskopu.Możesz poszukać odpowiednich wartości Sinusa Cosinusa czy innego kąta i zrobić sobie tabelki co np. 0.5° dla odległości. Potem kombinatorka z prędkością np równanie się z celem.
Ostatnio zmieniony przez PL_olek0849 20 Maj 2015, 20:21, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Olek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 20 Lut 2014 Posty: 2413 Skąd: Kraków
#5 Wysłany: 20 Maj 2015, 21:18
W późniejszych latach można sonarem (szansa wykrycia przez DD).Inaczej to Wciskasz 'n' znajdujesz cel i zliczasz na notesie (po prawej na górze). Jak chcesz to załatw sobie Vento to ci wytłumaczę bo jest trochę pisania.
Nie wiem. Ich pytaj.
Jak napiszesz o 3:00 w nocy, to możesz czekać długo. Jak napiszesz, gdy akurat wchodzą na kompa, to nawet chwilę.
To normalni ludzie, co nie siedzą 48h na dobę (bo 24 to mało) przy kompie pilnując forum.
Nie wiem. Ja obecnie mam raczej zajęty czas. Remont w domu. I jeszcze pewna osoba mnie na GG łapie o torpedowanie (prawda?), gdzie większość wolnego czasu spędzam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum