Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Marek
Ulubiona Gra: życie
#1 Wysłany: 9 Kwiecień 2015, 00:29 Sterownik do programów 3D dla kart graf. Geforce
Problem nie jest nowy, ale dopiero teraz wpadlem na pomysł aby go tu opublikowac. Brakuje mi opcji która kiedys miałem w sterownikach do karty grafiki ATI jakis Radeon, a potem gdy zmieniłem komputer na takiz kartą Nvidii to juz z grania w SH3 zrobila sie lipa bo oficer mi mówi że cos mamy z lewej burty a tam tylko ciemnosc widzę. W roku 2014 wymieniłem ponownie sprzet na nowszy i tez z karta graficzna firmy Nvidia (zapomnialem o tej sprawie gdy wybieralem). Problem jest ten sam, wychodzi mi więc na to że ta firma nie daje takich mozliwosci jak producenci Radeonów.
Szczegółowo rzecz ujmując chodzi mi o to co każda karta zapewne ma w sterownikach do jasności, kontrastu i kolorow pulpitu jak tutaj:
To nie dziala zupelnie dla programów 3D takich jak gry typu Silent hunter 3. Mając dawniej karte graficzna ATI Radeon mialem to do programow 3D juz ładnych pare lat temu w standardowych sterownikach karty i tam wystarczalo podciagnąc sobie jasnośc czy gamme i dało sie cos w nocnych ciemnosciach gry zobaczyc.
Pytania ostaecznie brzmi: Czy istnieje jakis alternetywny sterownik do tego typu regulacji który by działal z kartami firmy Nvidia?
eeee... ja tymi paskami steruję w SH3 i działa.... nie masz jakiejś opcji zaznaczonej, że program jest nadrzędny? W domu siądę i się pobawię wieczorem, może znajdę, gdzie jest błąd.
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#3 Wysłany: 9 Kwiecień 2015, 09:38
Wchodzisz w panel sterowania NVidia> wyświetlanie> wyreguluj ustawienia kolorów pulpitu i bawisz się suwakami, na próbę zmieniłem ustawienia, włączyłem SH3 i zmiany zostały.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum