Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Witam, chciałbym rozpocząć na poważnie grę w silent hunter 3 z modem szarych wilków 3.0.
Mam już dość nierealnego ulatwiania, np przez strzelanie przez TDC gdzie jest zbyt łatwp trafić.
Chciałbym zagrać jak prawdziwy wilk morski i szukam dobrego zaawansowanego poradnika po polsku do tej gry. By było tam wszystko, od nawigacji po algorytmy odpalania torped, co robić w jakiej sytuacji, jak ominąć bomby głębinowe, opis działania hydrofonu itp.
Dziękuję
Ostatnio zmieniony przez Pawian 21 Sierpień 2015, 16:11, w całości zmieniany 1 raz
masz opisaną całą matematykę wyznaczania kąta wyprzedzenia torped.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Niestety tak zaawansowanego poradnika do SH3 gdzie jest wszystko i do tego po polsku, nikt nie napisał.
Są tylko porady, jak strzelać torpedami wykorzystując dane zebrane z gry. Takich jest mnóstwo chociażby na tym forum, wystarczy poszperać.
Jeśli jednak chcesz wiedzieć co robić w jakiej w dowolnej sytuacji, to możesz tylko zajrzeć do książek historycznych. W końcu nie ma jednej reguły, co robić przy ataku bombami głębinowymi.
No i trzeba grać, pare razy zginiesz i wyrobisz sobie odpowiednią taktykę.
Ireland nie był podwodniakiem, a historykiem.
Jacques Alaluquetas z tego co mnie wiadomo też.
Więc tam ich wspomnień z ataków i co robili, nie znajdziesz...
Takie informacje to we wspomnieniach kapitanów znajdziesz zazwyczaj. Ale nie myśl, że znajdziesz "atakuje pod kątek 120, kurs 90, to robię to". Tylko ogólne zasady, które też sprawdzają się w grze. Również taktyka Starego z filmu Okręt dobrze się sprawdza.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#19 Wysłany: 25 Sierpień 2015, 22:11 Re: ....
Pawian napisał/a:
chciałbym torpedować na podstawie obliczeń jakie są na tej stronie, a nie jakieś uproszczone. Tak jak w rzeczywistości było
no to próbuj i podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Może jakiś filmik stworzysz o tym ?
Swoją drogą, linki podane przez Ciebie są bardzo ciekawe.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum