Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#22 Wysłany: 26 Sierpień 2015, 14:48
Hej.
W piątek po południu spotykamy się w Świnoujściu.
W sobotę zwiedzamy najsłynniejszą niemiecką fabrykę V-1 i V-2 oraz okręt U-461 znajdujący się tuż przy fabryce.
W zależności gdzie będziemy stacjonować można też zwiedzić bazę 4 Flotylli U-Bootów na Karsiborze.
W niedzielę powrót (po drodze zajrzymy do komandorii zakonu templariuszy w Chwarszczanach).
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 26 Sierpień 2015, 15:20, w całości zmieniany 3 razy
Ja czekam na info od Jacka.... Bo jak jedzie, jest możliwość, że będzie to Jackobus... tylko coś marudził, że w tym tygodniu dopiero będzie wiedział, czy wogóle się wyprawia.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#25 Wysłany: 26 Sierpień 2015, 19:34
Niestety ten tydzień mi wypadł, muszę być na miejscu
Pasuje mi dopiero kolejny tydzień 25, 26, września.
Jeśli jest to ok, to mogę jechać.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Wtedy mnie nie ma (konferencja naukowa (50% czasu to wycieczki i integracja, ale to detal)).... Ale jeżeli jeden z nas ma wypaść, to lepiej ja, bo ty dajesz transport.
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#27 Wysłany: 26 Sierpień 2015, 19:55
No niestety ja nie dam rady w innym terminie, szkoda.
Mam wolne od 12-21 września...ech
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#28 Wysłany: 26 Sierpień 2015, 21:34
Przykro mi bardzo ale naprawdę nie mogę.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
#30 Wysłany: 27 Sierpień 2015, 01:33
Bez obrazy Sonar.
Wiesz, może sam byś kiedyś próbował coś zorganizować, jakieś spotkanie, wypad.
Zaproponował jakieś ciekawe miejsca, noclegi, transport itp. itd.
Nie zawsze się wszystko udaje - miałem zgłosić wolne do 20-ego i to zrobiłem, teraz to już jest niemożliwa zmiana - nie spasował termin Jackowi, trudno nic się nie stało.
Ale to nie jest powód, żeby się zaraz śmiać.
Więcej pokory Sonar.
Teraz z innej beczki - tak jak napisałem kiedyś rozmawiałem z moim bratem o Bretanii (CEL PRIORYTETOWY), dowiedziałem się sporo ciekawych rzeczy. Jak kiedyś będziecie mieli czas i wpadnę na Vento to sobie o tym porozmawiamy a nóż zdarzy się, że będzie jeszcze ktoś chętny poza mną i Finkiem.
Także cały czas czekam aż Venciak zacznie działać - na razie jeszcze nie działa.
Tyle ode mnie.
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
Mieliście kiedyś propozycję od sOnara ruszyć na parę zamczysk i zwiedzić je dokładnie bo gość zna temat dość dobrze - jednak pomysł został olany. mówi się trudno.
Dużo ciekawsza wycieczka niż tą co planujecie. równie dobrze wolałbym iść na duży złom i jakieś gruzowisko i zobaczyłbym w zasadzie to samo ale w bardziej artystycznych ułożeniach i formach
Pokora? Sorry, ale ktoś tu robi z siebie gwiazdora a zarzuca to komuś innemu
Organizacja dobrej wycieczki nie jest niczym trudnym. Trzeba mieć do tego ikrę. Jak się jej nie ma to robi się z tego orkę nie z tej ziemi.
Są kwestia błyskawicznego ogarniania tematu organizatorki i cech osobowości a jak się nie potrafi tego robić w trakcie to się zajmuje czymś innym.
Teraz to robi się przez telefon a dawniej trzeba było zap....lać z buta lub pociągiem więc sorry ale: bez jaj
Osobiście ten pomysł uważam pomysł za denny i dlatego nie dołączę ale moje zdanie się absolutnie nie liczy i nie chcę by się w jakikolwiek sposób liczyło.
To Wasza wycieczka panowie - więc się nie wpierniczam i życzę Wam z całego serducha chłopaki jak najfajniejszych wrażeń.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum