Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Johann
#1 Wysłany: 10 Październik 2015, 22:17 Jak zakończyć karierę?
Mam obecnie 10 maja 1945. Otrzymałem list od adm. Doenitza, że game over. Broniące się jeszcze porty niemieckie zamieniły się w neutralne (zielone). Nie mogę zakończyć misji - opcja "Patrouille beenden" jest nieaktywna. Więc co mam robić?
Obecnie próbuję dostać się do Wilhelmshaven, ale nieprzyjaciele tam pilnują i jest bardzo płytko.
Aha, przyznam się, że miałem wystarczająco dużo czasu, aby wrócić do bazy, gdy jeszcze funkcjonowała. Jednak umyślnie tułałem się po wodach, żeby zastać koniec wojny na morzu. Myślałem, że pojawi się jakieś ciekawe zadanie typu odstawienia okrętu do portu nieprzyjaciela. A tu taki numer mi gra wykręciła.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#2 Wysłany: 10 Październik 2015, 22:39
Gratulacje, ja nigdy nie doszedłem do końca wojny.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
#3 Wysłany: 10 Październik 2015, 23:07
Dobra, udało się. Wpłynąłem do Hamburga. Do Wilhelmshaven nie udało mi się z powodu obecności jednostek nieprzyjaciela. U ujścia Łaby (w drodze do Hamburga) natknąłem się na uszkodzoną motorówkę Kriegsmarine - jednostka neutralna. Gdy podpłynąłem do portu, uaktywniła się opcja "Koniec patrolu".
I tu przychodzi wielkie rozczarowanie. Otrzymujemy zwięzły raport z naszej kampanii (ile patroli, data rozpoczęcia i zakończenia, flotylle) i to wszystko. Nic więcej, żadnych ciekawych statystyk, wykresów, zestawień. Wychodzimy do menu głównego i możemy zaczynać wszystko od nowa.
Niestety, takie jest SH3. Początkowo planowano "co stało się dalej z kapitanem" (w plikach można znaleźć takie informacje o teksty (łącznie z byciem konsultantem przy produkcji SH2)), ale z tego co mi wiadomo nie skończyli tego.
Ale tempa to nie zwiększa, a nawet zmniejsza (bo jeszcze patrzysz, jak Sztukas bombarduje ten kuter, co cię ściga (z rajdu Finka na normalu dookoła Anglii w 1941 roku)) tempo gry.
#7 Wysłany: 16 Październik 2015, 20:40
Mały offtop:
Gram nową kampanię i zauważyłem coś, czego jeszcze dotąd nie spotkałem - minę morską, taką kulkę z wąsami. Odkryłem ją przypadkowo, gdy płynąc w zanurzeniu zacząłem wysuwać peryskop. I wtedy dostrzegłem taką właśnie minę zanurzoną kilka metrów pod powierzchnią wody przytwierdzoną łańcuchem do dna. Też spotkaliście coś takiego? Minę odnalazłem w Kanale La Lanche, 3 km na południe od północnej granicy kwadratu BF33 i 131° od południka przechodzącego przez Dover (tzn. w kierunku Pd-Wsch.). Gram bez modów.
Druga sprawa: Kampanię zacząłem w 7. Flotylli. Dlaczego od razu dostałem okręt typu VII, a nie II? Za łatwo teraz jest, bo kończę drugi patrol bojowy, a już będę miał co najmniej 60.000 ton.
Z tego co mnie wiadomo na CZYSTEJ wersji, nie. W modach (np. GWX) dodano prowizorycznie takie opcje, ale.... cóż... Średnio działają (tj. nie zalicza, że patrolowałeś sektor i tych 200 punktów (czy ile tam gra daje za patrolowanie) nie dostajesz i tylko frachtowcami/okrętami dostajesz punkciory
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum