Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Mówiłem, że dla uproszczenia obliczeń czasu lotu przyjąłem 30km, a że zasięgi są takie same (zbliżone) i że różnica względna wynosi 2km. I właśnie w tej różnicy 2km siedzi Olek. Więc skoro tak bardzo cię interesuje, to Scheer jest teraz niech będzie na 36432 metrach plus 900m, które pokonuje.
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 29 Październik 2015, 11:20, w całości zmieniany 1 raz
pepe [Usunięty] Kommodore
#42 Wysłany: 29 Październik 2015, 11:32
Narazie widzę, ze to Ty utrudniasz dosłownie każdy aspekt rozgrywki mój i Olka. Wczoraj mówiłeś, że wymiana ognia jest prowadzona na około 30 km (Olek przy tym był i może potwierdzić). Dzisiaj próbujesz wmówić, że dla Ciebie "około 30km" to w rzeczywistości 36 km? Przecież to już duża różnica a zważywszy na noc wręcz niedorzeczność. Wg mnie te okręty powinny prowadzić ostrzał na maksymalnie 20 km bo w ciemności ich dalmierze by po prostu nie dawały możliwości oddania celnego strzału.
Widzę, że celowo wybrałeś akurat taką z d..y odległość, żeby po dodaniu 900 m wyszło na twoją nieomylność. Naprawdę mam dość takiego ciągłego użerania się z twoimi fochami. graj sobie sam Victoriusem ja z braku przyjemności (za każdym razem udowadniam, że gdzieś się pomyliłeś na moją niekorzyść) rezygnuję z tej farsy. Baw się dobrze, przeprowadzaj sobie nawet 10 symulacji dziennie - od tej pory juz mnie to nie interesuje.
Pozostałym dziękuje za miłą rozgrywkę.
P.S Twoje podane obliczenia też są złe. Może powinieneś poczytać podręczniki do podstawówki?
Ostatnio zmieniony przez pepe 29 Październik 2015, 11:39, w całości zmieniany 1 raz
Pepe. Nie. To ty kombinujesz na siłę i na siłę chcesz udowadniać swoją rację.
Teraz mówisz zaś, ze na 36km nie da się strzelać, a przed chwilą mówiłeś, że powinien strzelić. Jak widać też zmieniasz cyfry.
Prowadzę grę.
Spojrzałem na cyferki "Zasięgi podobne". Wiem, ze uciekający ma "plus" do zasięgu.
Nie wiem na ile strzelano podczas wojny, choć zgodzę się, że 36km to ciut za daleko. Jedyna bitwa, gdzie pancerniki do siebie postrzelały w Arktyce miała miejsce w dość ograniczającej widoczność pogodzie. Nie wiem też, na jaki zasięg Hood z Bismarckiem się strzelały.
W każdym razie zaczęło się, że "Olek jest ciut poza zasięgiem" i 1-2 ataki lotnicze "zbliżą go, bo Scheer ucieka). Nie wiem ile to jest kilometrów. Ale ty na siłę chcesz z tego zrobić problem.
Strzeliłem cyfrę. To ty na siłę chcesz pokazać, że ty masz rację. Może poprowadzisz jakąś grę w tematyce, w której nie jesteś ekspertem, a ja zabawię się/zatrudnię specjalistę i będzie ci wytykał wszystkie rzeczy? A tego nie robię nawet w DW, choć dałoby się.
Ale jak chcesz odejść, proszę bardzo.
Proszę cię tylko w imieniu innych graczy, aby nie psuć im zabawy, abyś dokończył ten patrol, który w zasadzie powoli zmierza się do ukończenia (po walce z Tirpitzem zapewne wrócicie), aby nie zostawiać nagle Olka.
Ps. Udowodniłeś, że pomyliłem się na twoją niekorzyść? Znaczy kiedy? Bo nie przypominam sobie. Tylko z tego co pamiętam, to raz napisałem tak wiadomość, że została źle odczytana i ją poprawiłem na to samo napisane inaczej.
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#44 Wysłany: 29 Październik 2015, 13:49
Panowie..... zamykamy temat???
Przestancie sie żreć jak świnie przy korycie....
Prosze bez osob trzecich wyjasnijcie sobie tylko Finek i Pepe na TS-sie lub poprzez inna forme kontaktu problem jaki wynikl pomiedzy Wami.
Problem narasta jak widze z biegiem czasu, a nie chcialbym zeby zaczol on byc problem pomiedzy wami.
Jak sie dogadacie dajcie znac wtedy wyedytujemy te brzydkie posty
Nie psujcie, sobie zabawy i innym klanowiczom.
_________________ capt. TUPOLOV commanding
Ostatnio zmieniony przez PL_U-96 29 Październik 2015, 13:49, w całości zmieniany 1 raz
pepe [Usunięty] Kommodore
#45 Wysłany: 29 Październik 2015, 20:09
Rozumiem, że jest to przykre do czytania a dla mnie do grania. Sęk w tym, ze nie ma sensu z kims niepoważnym ustalać cokolwiek na TSie bo własnie o takie ustalenia chodzi. Za każdym razem jak coś ustalamy jednego dnia to następnego czytam jak wszystkie ustalenia zwyczajnie poszły się kochać.
Najpierw dowiaduję się, że do czegoś byłem przekonany, później że są jakieś ustalenia?
Czy na TS wchodzi ktoś, kto za mnie się podaje, czy po prostu obaj inaczej patrzymy na nasze rozmowy?
Ustalenia są niezmienne (chyba, że zmienia się sytuacja), a z przekonaniem mnie o niczym nie wiem. Możesz rozwinąć?
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum